Ανακαλύψαμε τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες σε ένα φαράγγι μόλις 10 λεπτά από την Αθήνα

Εσείς γνωρίζατε ότι υπάρχουν καταρράκτες στην Αττική; Κι όμως, υπάρχουν και όχι μόνο υπάρχουν είναι και άκρως εντυπωσιακοί και μάλιστα απέχουν μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας! Αν σκέφτεστε μια όμορφη εκδρομή μέσα στη φύση που θα φτάσετε γρήγορα και άνετα έχουμε την ιδανική πρόταση!

Ο λόγος για τον καταρράκτη της Πεντέλης, ο Καταρράκτης Ραπεντώσας που λίγοι είναι αυτοί που τον γνωρίζουν όπως και την ευρύτερη περιοχή. Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι επίσης γνωστός ως καταρράκτης Βαλανάρης επειδή κάποτε στη γύρω περιοχή υπήρχαν δάση με βελανιδιές. Ο υπέροχος αυτός καταρράκτης με το εντυπωσιακό περιβάλλον τοπίο βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι-Καλλιθέα και το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 6 μέτρα.
Μερικές φορές γίνεται και διπλός! Όταν τα νερά είναι πιο λίγα δημιουργούνται δύο μικροί καταρράκτες που πέφτουν με δύναμη πάνω στη λιμνούλα που έχει σχηματιστεί στην περιοχή. Τις βροχερές μέρες το ρέμα μετατρέπεται σε χείμαρρο με αρκετή δύναμη και πολλά νερά.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που γνωρίζουν τον καταρράκτη πηγαίνουν εκεί για πικνίκ ακόμα και για μπάνιο. Η θέα από εκεί είναι εκπληκτική και ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες οι χρωματισμοί που δημιουργούνται στη λίμνη είναι μοναδικοί!

Πως θα φτάσετε στον καταρράκτη
Για να φτάσετε στον καταρράκτη της Πεντέλης θα πρέπει με κατεύθυνση την Πεντέλη στη λεωφόρο Αχαιών να ακολουθήσετε μια μικρή παράκαμψη σε ένα χωματόδρομο. Ο χωματόδρομος αυτός οδηγεί στον καταρράκτη και περπατώντας στο μονοπάτι μέσα σε 2 λεπτά θα έχετε φτάσει στο υπέροχο αυτό, “μυστικό” τοπίο!

Βοηθητικά, επιλέξτε Καταρράκτης Πεντέλης στο GPS του κινητού σας!

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin