Βασίλισσα Ελισάβετ: Χάρι και Μέγκαν αποφάσισε ότι δεν θα είναι μαζί της στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για το ιωβηλαίο

Ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Άντριου δεν θα συναντήσουν τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ για το πλατινένιο ιωβηλαίο.

Ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και ο Πρίγκιπας Άντριου δεν θα συναντήσουν τη βασίλισσα και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου του επόμενου μήνα, επιβεβαίωσε το Παλάτι.

«Η Βασίλισσα αποφάσισε ότι η φετινή παραδοσιακή εμφάνιση στο μπαλκόνι Trooping the Color την Πέμπτη 2 Ιουνίου θα περιοριστεί στη Μεγαλειότητά της και σε εκείνα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που αναλαμβάνουν επίσημα δημόσια καθήκοντα για λογαριασμό της Βασίλισσας», δήλωσε εκπρόσωπος του Παλατιού.

Η βασίλισσα αποφάσισε ότι μόνο μέλη της βασιλικής οικογένειας πλήρους απασχόλησης θα εμφανιστούν μαζί της στο μπαλκόνι για τους εορτασμούς Trooping the Color. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της Πρίγκιπας Άννας , Αντιναύαρχου Sir Tim Laurence , και διάφορα εγγόνια και δισέγγονα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του  πρίγκιπα William και της Kate Middleton , George , Charlotte και Louis . Η κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί ως ενίσχυση της πεποίθησης της βασίλισσας ότι είστε είτε «μέσα ή έξω» από τη βασιλική οικογένεια .

«Επιπλέον, τα παιδιά του Κέμπριτζ και του Γουέσεξ αναμένεται επίσης να εμφανιστούν όπως και ο Σερ Τιμ Λόρενς, στον οποίο η βασίλισσα είναι στην ευχάριστη θέση να παρευρεθεί ως συχνός παρευρισκόμενος και να υποστηρίζει την πριγκίπισσα Βασιλική στους επίσημους αρραβώνες», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Παλατίου.

Πηγές κοντά στη μονάρχη αναφέρουν ότι ανυπομονεί για τους εορτασμούς του Platinum Jubilee και προσκαλώντας την οικογένειά της να την συνοδεύσει στο μπαλκόνι είναι ο τρόπος της να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξή τους εδώ και δεκαετίες.

Η επιλογή έρχεται σε έντονη αντίθεση με το τελευταίο ιωβηλαίο το 2012 που είδε τη βασίλισσα να πλαισιώνεται από τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα, τη δούκισσα της Κορνουάλης , τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, την Κέιτ Μίντλετον και τον Πρίγκιπα Χάρι σε αυτό που θεωρήθηκε ευρέως ως το όραμα του Καρόλου για τη βασιλική οικογένεια. Παρά το γεγονός ότι οι Σάσεξ εγκατέλειψαν τα βασιλικά καθήκοντα, υπήρχαν εικασίες για το εάν ο Χάρι και η Μέγκαν θα προσκληθούν να συμμετάσχουν με τη Βασίλισσα για την ιστορική στιγμή, με αναφορές ότι η Βασίλισσα είχε απευθύνει πρόσκληση στον Χάρι και τη Μέγκαν να είναι εκεί.

Πηγές ανέφεραν ότι η Βασίλισσα ήλπιζε ότι ολόκληρη η οικογένειά της θα την ακολουθούσε σε μια από τις τελευταίες σημαντικές εμφανίσεις της. Όμως πριν δύο ημέρες τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν ότι ούτε οι Σάσεξ ούτε ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα βασιλικά καθήκοντα αφού ενεπλάκη στο σκάνδαλο Τζέφρι Έπσταϊν, δεν θα βρίσκονται με τη Βασίλισσα. Ούτε θα είναι παρόντα μέλη της οικογένειας που δεν εργάζονται.

Στο παρελθόν, οι εγγονές της Βασίλισσας, πριγκίπισσες Beatrice και Eugenie , είχαν έρθει μαζί με τη γιαγιά τους για τους επίσημους εορτασμούς γενεθλίων της και ήταν παρούσες στο Trooping the Color το 2019, που είναι η τελευταία φορά που έλαβε χώρα η περίσταση στην παρέλαση των Horse Guards.

Οι παρευρισκόμενοι στην ιστορική στιγμή του Ιωβηλαίου θα είναι η Αυτή Μεγαλειότητα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, οι Κέιμπριτζ και τα παιδιά τους, ο Πρίγκιπας Εδουάρδος και η Σόφι, η κόμισσα του Γουέσεξ και τα παιδιά τους, η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της ναύαρχος Sir Timothy Laurence και τα ξαδέρφια της Βασίλισσας Ο Δούκας και η Δούκισσα του Γκλόστερ, ο Δούκας του Κεντ και η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα .

Ενώ ο Πρίγκιπας Άντριου και οι Σάσεξ έχουν ουσιαστικά απαγορευτεί να εμφανιστούν στο μπαλκόνι, θα παρευρεθούν σε μερικές από τις βασικές στιγμές του Ιωβηλαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Vanity Fair ο Άντριου σκοπεύει να παρευρεθεί στην Εθνική Υπηρεσία των Ευχαριστιών στις 3 Ιουνίου και σήμερα ένας εκπρόσωπος των Σάσεξ επιβεβαίωσε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν θα έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με τα παιδιά τους, τον Άρτσι και τη Λίλιμπετ .

«Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είναι ενθουσιασμένοι και έχουν την τιμή να παρευρεθούν στους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας αυτόν τον Ιούνιο με τα παιδιά τους», δήλωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Ενώ η Βασίλισσα αναμένεται να παρευρεθεί σε μια σειρά από εκδηλώσεις για το Ιωβηλαίο, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας των Ευχαριστιών, η παρουσία της θα επιβεβαιώνεται την ημέρα κάθε εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου Σαββατοκύριακου, προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 70 χρόνων υπηρεσίας της Βασίλισσας. Το Derby, ένα από τα αγαπημένα αγωνιστικά γεγονότα της μονάρχη, πραγματοποιείται το Σάββατο 4 Ιουνίου και το βράδυ τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα φιλοξενήσουν το Platinum Party στο Παλάτι.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου ξεκινά το Jubilee ενώ ο Platinum Jubilee διαγωνισμός θα γίνει στην πρωτεύουσα. Ανακοινώθηκε ότι ο προπονητής του Gold State, ο οποίος μετέφερε τη Βασίλισσα στη στέψη της και στα προηγούμενα Ιωβηλαία της, θα ηγηθεί του διαγωνισμού. Θα είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στους δρόμους του Λονδίνου εδώ και 20 χρόνια. Αντί να συνοδεύει τη Βασίλισσα, θα προβάλλει πρωτότυπα πλάνα από την Ημέρα της Στέψης της Βασίλισσας στα παράθυρα του πούλμαν.

Πηγές κοντά στη Βασίλισσα λένε ότι είναι απίθανο να είναι ξανά με άμαξα γιατί θα ήταν πολύ δύσκολο για εκείνη να ανέβει στην άμαξα.

Ενώ το πρόγραμμα οριστικοποιείται και το Λονδίνο προετοιμάζεται για τέσσερις ημέρες εορτασμών, οι υπεύθυνοι που σχεδίαζαν την εκδήλωση έπρεπε να καταλήξουν σε μια σειρά από σχέδια έκτακτης ανάγκης λόγω της υγείας της βασίλισσας.

Η 96χρονη μονάρχης υποφέρει από κινητικά προβλήματα και κάποιες μέρες παλεύει να περπατήσει. Ενώ έχει δει δημόσια να χρησιμοποιεί ένα μπατούνι για να τη στηρίξει, λέγεται ότι δεν θέλει να εμφανίζεται δημόσια σε αναπηρικό καροτσάκι.

Πηγές κοντά στη βασίλισσα λένε ότι η μονάρχης είναι «ολοένα και πιο αδύναμη» αφού προσβλήθηκε από τον COVID-19 νωρίτερα φέτος και υπέφερε από διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός τραυματισμού στην πλάτη που υπέστη στα τέλη του περασμένου έτους. Σύμφωνα με έναν από τους γνώστες, «Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η Βασίλισσα θα είναι ορατή κατά τις τέσσερις ημέρες του Ιωβηλαίου. Σκοπεύει οπωσδήποτε να είναι εκεί για το Trooping και την Υπηρεσία των Ευχαριστιών, αλλά υπάρχει ένα ερωτηματικό για τη συμμετοχή της στο Derby και σε μια σειρά άλλων εκδηλώσεων. Θέλει να προστατεύσει την εικόνα της, αυτό είναι πολύ σημαντικό για εκείνη. Βασίζεται πολύ στην οικογένειά της για να τη στηρίξει».

Η βασίλισσα θα γίνει η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης που θα γιορτάσει ένα Πλατινένιο Ιωβηλαίο που σηματοδοτεί τα 70 χρόνια στον θρόνο.

Δείτε επίσης

Share: