Η Δύση στο πλευρό Φινλανδίας-Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ -Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικά

Στο πλευρό της Φινλανδίας τάσσεται η Δύση για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ρωσία αντιδρά με οργή.

Η Φινλανδία προχώρησε σε μια ιστορική ανακοίνωση καθώς η πρωθυπουργός της χώρας, Σάνα Μαρίν, μαζί με τον πρόεδρο Σαούλι Νιίστο, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, «χωρίς καθυστέρηση».

Η απόφαση της Φινλανδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αποτελεί «ξεκάθαρη απειλή» για τη Ρωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, συμπληρώνοντας ότι η επέκταση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν θα κάνει την Ευρώπη ή τον κόσμο ασφαλέστερο.

Η Σουηδία αναμένεται να ακολουθήσει τη Φινλανδία με τη δική της αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η οποία θα μπορούσε να υποβληθεί την επόμενη εβδομάδα, αφού η χώρα θα λάβει υπόψη τη θέση της Φινλανδίας όσον αφορά το ΝΑΤΟ.

H Μόσχα αντέδρασε οργισμένα, χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις της Φινλανδίας «απειλητικές» και προαναγγέλλοντας απάντηση σε μια ενδεχόμενη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, με στρατιωτικο-τεχνικά αλλά και με άλλα μέσα. Οι απειλές της Ρωσίας προέκυψαν χωρίς καθυστέρηση, ενώ έγινε λόγος μέχρι και για πυρηνικά όπλα.

Επίσης, λίγη ώρα αργότερα βγήκε στη δημοσιότητα μια πληροφορία περί επικείμενης διακοπής από τη Ρωσία της παροχής φυσικού αερίου προς τη Φινλανδία ακόμη και σήμερα.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin