Η «κατάρα των Ωνάσηδων»: Η τραγική μοίρα της Χριστίνας, το μυστηριώδες δυστύχημα του Αλέξανδρου και πολλοί παράξενοι θάνατοι…

Πολλά έχουν γραφτεί για την τραγική μοίρα της οικογένειας Ωνάση, σε τέτοιο βαθμό που πλέον γίνεται λόγος για «κατάρα των Ωνάσηδων», κατάρα που ίσως απασχολεί περισσότερο απ’όλους η τελευταία κληρονόμος της οικογένειας και κόρη της Χριστίνας, η Αθηνά Ωνάση.

Η χρυσή κληρονόμος φαίνεται να έχει επηρεαστεί από όσα έχουν ακουστεί για την «κατάρα» της οικογένειάς της και όπως λέγεται, αυτός είναι και ο λόγος που δε θέλει να κάνει παιδί, γιατί φοβάται τον ξαφνικό θάνατο, όπως ακριβώς συνέβη με τη μητέρα τnς Χριστίνα και το θείο της Αλέξανδρο.

Η μητέρα της, Χριστίνα Ωνάση, βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της με ένα άδειο μπουκάλι ηρεμιστικών δίπλα της 19 Νοεμβρίου 1988 σε ηλικία μόλις 37 ετών.

Βρισκόταν στο Μπουένος Άιρες για να παντρευτεί τον πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, Γιώργο Τσολκμετσόγλου. Αρχικά είχε γίνει λόγος για καρδιακή προσβολή, αλλά ο γιατρός που την είχε εξετάσει λίγο πριν πετάξει για την Αργεντινή είπε ότι η καρδιά της ήταν γερή σαν αυτή ενός ταύρου. Αργότερα οι γιατροί έκαναν λόγο για πνευμονικό οίδημα, ωστόσο κανείς δεν ήταν σε θέση να πει τι το προκάλεσε.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, ενώ ο περίγυρός της μιλούσε για τις πιο ευτυχισμένες μέρες της κληρονόμου…

Ο θάνατος του μοναχογιού του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, Αλέξανδρου, είχε προηγηθεί αρκετά χρόνια πριν, καθώς σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, στις 23 Ιανουαρίου του 1973. Ήταν νέος, όμορφος, χαρισματικός, είχε όλη τη ζωή μπροστά του και κυρίως ήταν ο μοναχογιός του Ωνάση.

Ο ίδιος, άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, λόγω βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο θάνατος του παραμένει τυλιγμένος σε πέπλο μυστηρίου μέχρι σήμερα…

Η ιστορία της οικογένειας της, έχει επηρεάσει την «χρυσή κληρονόμο» της δυναστείας Ωνάση, που μάλιστα περνάει την καραντίνα για τον κορωνοϊό μαζί με τα άλογά της στους στάβλους της σε μια μικρή κωμόπολη της Ολλανδίας, καθώς φοβάται ότι κουβαλά την κατάρα της οικογένειας Ωνάση.

«Η αλήθεια για την “Κατάρα των Ωνάσηδων” είναι ότι έχουν χαθεί περίπου 30 άνθρωποι»
Ο Αλέξης Μανθεάκης, ο επί χρόνια εκπρόσωπος της οικογένειας Ωνάση, είχε εξομολογηθεί κάποια ιδιαίτερα περιστατικά που αφορούν στους Ωνάσηδες και τα οποία προκαλούν αίσθηση.

«Η αλήθεια για την “Κατάρα των Ωνάσηδων” είναι ότι έχουν χαθεί γύρω στα 30 άτομα, έχουν πεθάνει με περίεργους τρόπους. Όλες αυτές οι οικογένειες έχουν ανεξήγητους θανάτους. Ο τρόπος που πέθανε η Χριστίνα, η οικογένεια έχει μια άποψη, δεν μιλάει ποτέ. Ακούστηκαν πολλά, ότι αυτοκτόνησε, ότι πήρε χάπια… Ο καθένας έχει την άποψή του, η αλήθεια ποτέ δεν θα βγει.

Η αλήθεια δεν θα βγει ποτέ για τον Αλέξανδρο, πώς πέθανε. Γιατί είχαν αλλαχτεί τα καλώδια στο αεροπλάνο; Αυτό είναι αποδεδειγμένο. Ποιος το έκανε, γιατί… Αθωώθηκαν κάποιοι, πήγαν τρία χρόνια στα δικαστήρια, αθωώθηκαν και είπαν ότι κάποιοι άλλοι είχαν κάνει τη ζημιά.

Χτύπησαν τον γιο του και ο Αριστοτέλης Ωνάσης τέλειωσε, κατέρρευσε. Ο κύριος λόγος που κατέρρευσε ήταν από τύψεις γιατί ο Αλέξανδρος είχε πάθος με την ασφαλή πτήση, το είχε έννοια και έλεγε στον πατέρα του “το αεροπλάνο αυτό είναι παλιό, να το αλλάξουμε και να πάρουμε ελικόπτερο”. Ο Ωνάσης, δεν ήθελε να ξοδέψει τα λεφτά, δεν αγόραζε το ελικόπτερο. Όταν σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος Ωνάσης, ήξερε ότι αν είχε πάρει το ελικόπτερο δεν θα είχε χάσει τον γιο του. Αυτό τον έκανε να μην μπορεί να συμβιβαστεί με τον θάνατο του γιου του», ανέφερε ο Αλέξης Μανθεάκης.

Στο τέλος έκανε ακόμη μια αποκάλυψη που συγκλονίζει: «Όταν ήταν στον Σκορπιό, πήγαινε κάθε βράδυ στο παρεκκλήσι και έστρωνε τραπέζι, έβαζε ποτά και φαγητά και μίλαγε με το γιο του».

Οι φόβοι και η «κατάρα».
Όταν έκλεισε τα 35 της πέρυσι, η Αθηνά, τα γενέ­θλια δεν ήταν όπως τα προηγούμενα. Ήταν θλιμμένα και μοναχικά, αφού μετά το επεισοδιακό διαζύγιό της από τον Ντόντα, δεν προχώρησε τη ζωή της. Η εγγονή του διάσημου σε όλον τον κόσμο Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση εξακολουθεί να να παλεύει με τους «δαίμονές» της. «Δαίμονες» που την κράτησαν πίσω στη ζωή και της προκάλεσαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.


Η αποκάλυψη για την Αθηνά Ωνάση
Ο αείμνηστος δήμοσιογράφος και προσωπικός βιογράφος του Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος είχε κάνει μία αποκάλυψη σοκ.

Αυτό, λοιπόν, που πολλοί δεν γνωρίζουν και αποκάλυψε ο δημοσιογράφος είναι πως η Αθηνά είχε πριν από περίπου 13 χρόνια το αθλητικό δελτίο της στον Ιππικό Όμιλο Αυλώνα, μετά μάλιστα από προσωπική παρέμβαση του Ισίδωρου Κούβελου.

Ο δημοσιογράφος ανέσυρε το δελτίο και το ανάρτησε στο facebook. Το ντοκουμέντο μάλιστα θεωρείται πως έχει ιδιαίτερη αξία, με δεδομένο πως ο δημοσιογράφος υπήρξε ένας από τους πιο προσφιλείς συντάκτες για τον παππού της, Αριστοτέλη Ωνάση, ενώ έχει υπάρξει και βιογράφος του.

«Την ανέθρεψε με τον φόβο ότι κινδυνεύει η ζωή της»
«Αν και αρνούμαι να μιλήσω για την Αθηνά Ωνάση… παρασύρθηκα και ίσως απόψε να με ακούσετε στη τηλεόραση να λέω κάποια λόγια για την εγγονή του ανθρώπου που με την αποκλειστική συνέντευξη που μου είχε δώσει, το 1959, πάνω στη θαλαμηγό του, ανέβασε στα ύψη τη δημοσιογραφική μου καριέρα.

Εκείνο όμως που δεν είπα είναι ότι η Αθηνά Ωνά­ση έχει ταυτότητα ιππεύτριας ελληνικού συλλόγου και αν οι τότε “αρμόδιοι” την είχαν αγκαλιάσει με στοργή, σήμερα δεν θα είχε πουλήσει τον Σκορπιό και θα περνούσε τα καλοκαίρια της στην Ελλάδα… Και μη σπεύδουν κάποιοι να την λοιδορούν ότι μισεί τους Έλληνες, γιατί ο πατέρας της, Τιερί Ρουσέλ, την ανέθρεψε με το φόβο ότι κινδυνεύει η ζωή της από τους Έλληνες», έγραψε το Μάιο του 2016 ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος συνοδεύοντας την παλιά, ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Μάλιστα, ο αείμνηστος δημοσιογράφος ήταν αυτός που σημείωσε πως η κληρονόμος της ιστορικής δυναστείας διακατέχεται από «φόβο ξαφνικού θανάτου» και αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήθελε να κάνει ένα παιδί με το σύζυγό της.

«Πιστεύει ότι οι ρίζες των Ωνάσηδων πρέπει να εκλείψουν, γιατί φέρνουν μέσα τους κατάρα αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Και όταν είχε σκοτωθεί το αγαπημένο άλογο ιππασίας της κόρης του Αλβάρο (από τον πρώτο του γάμο), η Αθηνά άρχισε να κλαίει και να φωνά­ζει: “Ντόντα, απομάκρυνε τη Βίβιαν από μένα, φέρνω στο αίμα μου την κατάρα του θανάτου», έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.enimerotiko.gr

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin