Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Καλώς το σταχτοδοχείο της Βουγιουκλάκη»: Το επεισόδιο που η Αλίκη έσβησε ένα τσιγάρο στο πρόσωπο ενός συνεργάτη της (φωτό)

Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας τη φωτεινή και λαμπερή πλευρά της Αλίκης Βουγιουκλάκη μέσα από τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ωστόσο υπάρχει και μία άλλη έντονη πλευρά της αείμνηστης ηθοποιού που λίγοι ξέρουν και αφορά την χρονική περίοδο που η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν ένα βήμα πριν τις δικαστικές αίθουσες, μετά από μία διαμάχη με έναν συνεργάτη της.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το χρονικό του περιστατικού στα γυρίσματα ταινίας

Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν όταν σε ένα προγραμματισμένο γύρισμα στα δικαστήρια στην Αθήνα, η ηθοποιός είχε αργοπορήσει αρκετές ώρες. Ο Παλιεράκης έγινε έξαλλος και επικοινώνησε με τον Φίνο για να τον ενημερώσει για την απουσία της πρωταγωνίστριας. Λίγη ώρα αργότερα, η ηθοποιός έφτασε με το αυτοκίνητο της στον τόπο του γυρίσματος φανερά εκνευρισμένη, επειδή ο φροντιστής την είχε «καρφώσει» στο Φίνο.

Στο χέρι της κρατούσε ένα τσιγάρο, παρά το γεγονός ότι δεν κάπνιζε. Κατέβηκε από το αμάξι, πλησίασε τον Παλιεράκη και του το έσβησε στο πρόσωπο. «Πήγα αμέσως και υπέβαλα μήνυση εναντίον της. Ο κύριος Φίνος δεν ήθελε να το τραβήξω το θέμα, γιατί της είχε δώσει προκαταβολές για 5 ταινίες που επρόκειτο να γυρίσει», αποκάλυψε ο φροντιστής σε συνέντευξή του.

Η ιστορία είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, μάλιστα ένα βράδυ που ο Παλιεράκης βρέθηκε σε μια ταβέρνα, άκουσε κάτι γνωστούς να του φωνάζουν: «Καλώς το σταχτοδοχείο της Βουγιουκλάκη». Αν και ενοχλήθηκε, αποφάσισε να μην προχωρήσει το θέμα δικαστικά, ύστερα από την επιμονή του Φίνου.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η μήνυση, ο «εκβιασμός» και η συμφιλίωση

Μάλιστα για να αποσύρει τη μήνυση ο Παλιεράκης, ζήτησε μέσω του δικηγόρου του το ποσό των 150 χιλιάδων δραχμών. «Πήγε ο δικηγόρος ένα βράδυ στο θέατρο ”Αλίκη” για να τους συναντήσει από κοντά και για να πάρει τα χρήματα. Τον είχαν «ψήσει» ότι θα του δώσουν 150 χιλιάδες για μένα και 50 για εκείνον. Μόλις ήταν έτοιμος να πάρει τις επιταγές, παρουσιάστηκαν δύο αστυνομικοί και τον συνέλαβαν με το αιτιολογικό του εκβιασμού. Είχαν σκηνοθετήσει έτσι τη δουλειά για να βγούνε κι από πάνω. Ποιος εκβιασμός όμως; Αυτοί ήθελαν από μόνοι τους να δώσουν τα χρήματα».

Η Βουγιουκλάκη έκανε μήνυση στον Παλιεράκη για εκβιασμό, η οποία αρχικά απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα. Τελικά, δόθηκε εντολή να εκδικαστεί μαζί με τη μήνυση του φροντιστή. Η ηθοποιός καταδικάστηκε σε πέντε μήνες εφέσιμη ποινή, ενώ η δική της μήνυση θεωρήθηκε αβάσιμη, διότι δεν υπήρξε θέμα εκβιασμού.

Για να λήξει η υπόθεση, ο Παλιεράκης υποχώρησε και ζήτησε να πληρωθούν μόνο τα έξοδα του δικηγόρου του, που ανέρχονταν σε 50 χιλιάδες δραχμές, ποσό που τελικά αποπλήρωσε ο Φίνος.

Μετά την «υπόθεση του τσιγάρου» πέρασαν αρκετά χρόνια που Παλιεράκης και Βουγιουκλάκη δεν ξανασυναντήθηκαν. Κάποια στιγμή, ειδώθηκαν στο νυχτερινό κέντρο «Ζυγός». Μόλις τον αντίκρισε, πήρε ένα τσιγάρο και κατευθύνθηκε προς το μέρος του. «Μην έρθεις, γιατί αυτή τη φορά θα στο σβήσω εγώ στο πρόσωπο το δικό σου», της είπε, ενώ εκείνη του απάντησε «άντε βρε σαχλαμάρα». Αγκαλιάστηκαν και η παρεξήγηση έληξε οριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin