Μέγκαν Μαρκλ: Απαντά στη μήνυση της ετεροθαλούς αδελφής της Σαμάνθα για συκοφαντική δυσφήμιση

Η Μέγκαν Μαρκλ υπέβαλε πρόταση για απόρριψη της αγωγής της ετεροθαλούς αδερφής της για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η δούκισσα ζήτησε από δικαστήριο της Φλόριντα να υποχρεώσει τη Samantha Markle να πληρώσει τις αμοιβές των δικηγόρων της Meghan.

Η Μέγκαν, πριν λίγες μέρες κατέθεσε πρόταση για απόρριψη της αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση που άσκησε εναντίον της η ετεροθαλής αδερφή της Σαμάνθα Μαρκλ, περιγράφοντας την υπόθεση ως «αβάσιμη» και βασισμένη σε ισχυρισμούς που είναι «αποδεδειγμένα ψευδείς». Η δούκισσα ζήτησε επίσης από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα να διατάξει την ετεροθαλή αδερφή της να καλύψει τις αμοιβές των δικηγόρων.

Στην καταγγελία που υποβλήθηκε στις 3 Μαρτίου, η 57χρόνη Samantha Markle, ισχυρίστηκε ότι η Meghan «δημοσίευσε και διέδωσε ψευδή και κακόβουλα ψέματα που είχαν σκοπό να καταστρέψουν τη φήμη της» και να την εκθέσουν σε «ταπείνωση, ντροπή και μίσος σε παγκόσμια κλίμακα» προκειμένου να προβάλλει μια ψεύτικη αφήγηση της παιδικής της ηλικίας. Η Σαμάθα Μαρκλ μήνυσε τη δούκισσα για αποζημίωση άνω των 75.000 δολαρίων, ισχυριζόμενη ότι βλάπτει τη φήμη της, καθώς και την απώλεια εργασίας και το χαμένο εισόδημα από την πώληση της αυτοβιογραφίας της The Diary of Princess Pushy’s Sister.

«Αισθανόμαστε σίγουροι ότι θα επιβιώσουμε από μια πρόταση απόρριψης βάσει των ισχυρισμών και των συγκεκριμένων αναφορών που έγιναν από τη δούκισσα», είπε ο δικηγόρος της Μαρκλ, Τζέιμι Σασόν, στο BuzzFeed News.

Αν και η Samantha Markle ισχυρίζεται ότι η ετεροθαλής αδερφή της έκανε τρεις συκοφαντικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της, τον Μάρτιο του 2021 με την Oprah Winfrey, το μεγαλύτερο μέρος της υπόθεσης αφορά πληροφορίες που αναφέρονται σε μια βιογραφία του 2020 της Meghan και του συζύγου της Πρίγκιπα Harry με τίτλο Finding Freedom.

Το Finding Freedom, γραμμένο από τους δημοσιογράφους Omid Scobie και Carolyn Durand, είναι μια κολακευτική βιογραφία της Meghan και του Harry που αναφέρεται τακτικά ως «αγιογραφία» από τον βρετανικό Τύπο. Αν και ο δούκας και η δούκισσα δήλωσαν σε ένορκη δήλωση σε βρετανικό δικαστήριο ότι δεν είχαν συντονιστεί με τους συγγραφείς, αργότερα προέκυψε ότι το 2018 είχαν δώσει εντολή στον τότε γραμματέα επικοινωνίας τους Jason Knauf να μοιραστεί συγκεκριμένες πληροφορίες με τον Scobie και τον Durand στο παρασκήνιο. Απόδειξη αυτού φάνηκε στα email μεταξύ της Knauf και της Meghan και του Harry που δημοσιοποιήθηκαν ως μέρος μιας αγωγής για τα πνευματικά δικαιώματα και το απόρρητο που η δούκισσα υπέβαλε εναντίον των εκδοτών του Mail.

Μετά τη δημοσίευση των email, η Meghan ζήτησε επισήμως συγγνώμη στο δικαστήριο επειδή είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με το βιβλίο. Η μήνυση της Samanatha Markle κατηγορεί τη Meghan ότι έκανε συκοφαντικές δηλώσεις σε ένα ενημερωτικό email στο Knauf και επίσης ισχυρίζεται ότι η δούκισσα είναι υπεύθυνη για όσα η Markle περιγράφει ως δυσφημιστικές δηλώσεις που δημοσιεύονται στην ίδια τη βιογραφία.

Συνολικά, η μήνυση της Markle απαριθμεί 17 φερόμενες συκοφαντικές δηλώσεις: επτά που έγιναν στο email της Meghan στον Knauf, επτά που έγιναν στο Finding Freedom και τρεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της Oprah.

Στην πρόταση απόλυσης που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες, οι δικηγόροι της Μέγκαν αρνήθηκαν όλους τους ισχυρισμούς της Σαμάνθα Μαρκλ – και δήλωσαν ότι ακόμα κι αν ήταν αληθινοί, η ετεροθαλής αδερφή της δούκισσας δεν θα είχε καμία υπόθεση: πρώτον, επειδή οι δηλώσεις που έκανε η Μέγκαν για τη Σαμάνθα Μαρκλ στην ενημέρωσή της ήταν το 2018. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην Knauf έγιναν εκτός της διετής παραγραφής της Φλόριντα για συκοφαντική δυσφήμιση. Δεύτερον, επειδή η Μέγκαν δεν έγραψε το Finding Freedom και τέλος, επειδή οι δηλώσεις της Meghan για την ετεροθαλή αδερφή της στο email και στη συνέντευξη της Oprah είναι ουσιαστικά αληθινές — και προστατεύονται από την Πρώτη Τροποποίηση. Η κατάθεση περιελάμβανε μια αναλυτική λίστα απαντήσεων και στις 17 δηλώσεις που η Samantha Markle ισχυρίστηκε ότι ήταν συκοφαντικές.

Το αίτημα της πρότασης να υποχρεωθεί η Markle να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα της Meghan βασίζεται σε νόμο της Φλόριντα που απαγορεύει τις αγωγές που υποβάλλονται κατά ατόμων που ασκούν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου σε σχέση με δημόσια ζητήματα.

Το BuzzFeed News ανέφερε ότι ο αρχικός δικηγόρος της Samantha Markle, Douglas Kahle υπέβαλε αίτηση αποχώρησης ως συνήγορος, επικαλούμενος «ασυμβίβαστες διαφορές και θεμελιώδεις διαφωνίες σχετικά με διάφορες πτυχές αυτής της υπόθεσης και τη στρατηγική που προχωρά».

Η νέα νομική εταιρεία της Samantha Markle, η Ticktin Law Group, εκπροσωπεί επί του παρόντος τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μια αγωγή κατά της Χίλαρι Κλίντον και της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2016.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin