Ο σχεδιαστής Μπομπ Μάκι λέει ότι ήταν «μεγάλο λάθος» να αφήσει την Κιμ Καρντάσιαν να φορέσει το εμβληματικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

Ο θρυλικός σχεδιαστής Μπομπ Μάκι που βοήθησε στη δημιουργία της θρυλικής εμφάνισης της Μέριλιν Μονρόε το 1962, τη βραδιά που τραγούδησε στον Τζον Κένεντι το «Happy Birthday» εξήγησε ότι «δεν πρέπει να εμφανίζεται κανείς άλλος με αυτό το φόρεμα».

Όταν η Κιμ Καρντάσιαν αποφάσισε να φορέσει το εμβληματικό γυμνό φόρεμα της Marilyn Monroe στο Met Gala νωρίτερα αυτό το μήνα, δέχτηκε πολλές επικρίσεις για την επιλογή της να βγάλει ένα τόσο σημαντικό ρούχο για μια νύχτα. Αλλά ίσως κανένας δεν ήταν τόσο έντονα δυσαρεστημένος όσο ο Μπομπ Μάκι έναν από τους αρχικούς σχεδιαστές του φορέματος.

Ο Μάκι είναι ο θρυλικός σχεδιαστής κοστουμιών υπεύθυνος για τη σχεδίαση του αρχικού σκίτσου για το φόρεμα του 1962, όταν ήταν μόλις 23 ετών και εργαζόταν ως βοηθός του σχεδιαστή μόδας Jean Louis, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή του ενδύματος από μετάξι- ένα εξαιρετικά εύφλεκτο ύφασμα που δίνει στο φόρεμα το γυμνό αποτέλεσμα της ψευδαίσθησης. Όταν ρωτήθηκε για την απόφαση της ριάλιτι σταρ να αναβιώσει μια από τις πιο διάσημες δημιουργίες του στο κόκκινο χαλί, ο Mackie είπε στο Entertainment Weekly: «Νόμιζα ότι ήταν μεγάλο λάθος. Η Μέριλιν ήταν θεά. Μια τρελή θεά, αλλά μια θεά. Ήταν απλά υπέροχη. Κανείς δεν φωτογραφίζει έτσι. Και έγινε για εκείνη. Σχεδιάστηκε για εκείνη. Κανείς άλλος δεν πρέπει να εμφανίζεται με αυτό το φόρεμα». Στην πραγματικότητα, το φόρεμα δεν σχεδιάστηκε μόνο για τη Monroe, αλλά ήταν βαμμένο για να ταιριάζει ακριβώς με τον τόνο του δέρματός της και ήταν ραμμένο στο σώμα της πριν από την περίφημη ερμηνεία της “Happy Birthday, Mr. President” στο Madison Square Garden.

Οι σκέψεις του Mackie απηχούν ανησυχίες ορισμένων ιστορικών που ισχυρίστηκαν ότι ακόμη και η πράξη της Kardashian που έβαλε το φόρεμα στο σώμα της ήταν αρκετή για να προκαλέσει βλάβη στη μελλοντική διατήρηση και τη δομική του ακεραιότητα. Η παρουσιάστρια του TCM Alicia Malone εξήγησε επίσης στο outlet ότι «Υπάρχουν όλα τα προβλήματα με την πραγματική διατήρηση του φορέματος και πράγματα όπως το οξυγόνο μπορεί να επηρεάσουν ένα φόρεμα. Συνήθως, αυτά τα ρούχα διατηρούνται πολύ σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα και το βλέπουμε με το Met. Το Ινστιτούτο Κοστουμιών είναι τόσο προσεκτικό σχετικά με το πώς χειρίζονται αυτά τα ιστορικά αντικείμενα. Έτσι, ήταν αρκετά ανησυχητικό που μπόρεσε να το φορέσει. Προσωπικά εύχομαι να φορούσε ένα αντίγραφο αντί για το αληθινό».

Φυσικά, το παράπονο του Mackie μπορεί να έχει να κάνει τόσο με τη διάσημη που το φοράει όσο και με την επιλογή της στο ντύσιμο, καθώς δεν φαίνεται να εντυπωσιάζεται ιδιαίτερα από τις Kardashians στο σύνολό τους. Ο διάσημος σχεδιαστής είχε πει στο Page Six το 2021: «Οι Kardashians είναι πολύ ελκυστικές και μερικές είναι όμορφες, αλλά φημίζονται απλώς για το ότι είναι διάσημες. Ξέρετε, έβγαλαν πολλά χρήματα, οπότε υποθέτω ότι υπάρχει κάτι να πούμε για αυτό. Κάποιες από αυτές έχουν πραγματικά αντιγράψει τα ρούχα της Cher γραμμή για γραμμή, beat for beat, κάτι που είναι ενδιαφέρον. Είναι όπως, οτιδήποτε… Έκανα αυτά τα σχέδια πριν από τόσα χρόνια που δεν ανησυχώ μήπως αντιγραφούν ή οτιδήποτε άλλο. Είναι ένα είδος κομπλιμέντου, πραγματικά».

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin