ΗΠΑ: Μητέρα μηνύει το TikTok για τον θάνατο της 10χρονης κόρης της

Μια μητέρα στις ΗΠΑ μηνύει την TikTok για τον θάνατο της 10χρονης κόρης της.

Μια Αμερικανίδα μητέρα κατέθεσε καταγγελία κατά της πλατφόρμας TikTok μετά τον θάνατο της 10χρονης κόρης της, η οποία πέθανε μετά από πρόκληση που έγινε στο κοινωνικό δίκτυο.

«Θέλω αυτή η εταιρεία να λογοδοτήσει», είπε η Tawainna Anderson, η Αμερικανή μητέρα, που κατέθεσε μήνυση κατά του κοινωνικού δικτύου TikTok μετά τον θάνατο της 10χρονης κόρης της. Η ίδια αφηγείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφηγείται την τραγική ιστορία του παιδιού, που πέθανε μετά από πρόκληση που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα. «Είναι καιρός να τελειώσουν αυτές οι επικίνδυνες προκλήσεις, ώστε οι άλλοι να μην μάθουν ποτέ τον πόνο του να ζουν με αυτό κάθε μέρα», εξήγησε η μητέρα την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κατά την οποία συνοδευόταν από τον δικηγόρο της.

Η νεαρή Nylah πέθανε τον Δεκέμβριο του 2021 αφού προσπάθησε να ολοκληρώσει την «πρόκληση μπλακ άουτ» που έχει στόχο να “πνίξει τον εαυτό της”. Μια έκδοση TikTok που θυμίζει το τραγικό «παιχνίδι με κασκόλ», που δημοσιοποιήθηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1990, μετά από το οποίο πολλά παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Αφού πέρασε αρκετές ημέρες στην εντατική, η Nylah υπέκυψε στα τραύματά της. «Έχω αποδεχτεί ότι η φωνή της κόρης μου έχει χαθεί για πάντα. Οπότε θα μιλήσω για εκείνη σήμερα», είπε η μητέρα της. «Κάτι πρέπει να αλλάξει. Κάτι πρέπει να σταματήσει γιατί δεν εύχομαι ποτέ κανένας άλλος γονιός να περάσει αυτό που περνάω κάθε μέρα από τις 7 Δεκεμβρίου.

“Η πρόκληση συσκότισης δεν έχει ποτέ τάσεις στο TikTok”
Σύμφωνα με τη μητέρα και τον δικηγόρο της, η Nylah ανακάλυψε αυτή τη θανατηφόρα πρόκληση σε μια σελίδα του TikTok που της προσφέρθηκε από τον αλγόριθμο της πλατφόρμας. «Αυτός ο αλγόριθμος προσδιόρισε ότι μια πρόκληση δολοφονίας ταίριαζε καλύτερα στη 10χρονη Nylah Anderson με αποτέλεσμα να καταλήξει να πεθάνει», αναφέρει η μήνυση που επικαλείται το CBS News .. Σύμφωνα με το έγγραφο, το κοινωνικό δίκτυο, ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους, γνώριζε αυτά τα προβλήματα αλγορίθμου και αυτές τις προκλήσεις αφού τον Απρίλιο του 2021, ένα 12χρονο αγόρι, ο Joshua Haileyesus, πέθανε σε παρόμοιες συνθήκες. «Ο κατασκευαστής και ο προγραμματιστής ενός προϊόντος έχουν την ευθύνη να διασφαλίσουν ότι αυτό το προϊόν είναι ασφαλές για τους χρήστες του. Μια εφαρμογή ή ένα προϊόν δεν είναι ασφαλές εάν στέλνει επικίνδυνο περιεχόμενο όπως αυτή η πρόκληση σε έναν δεκάχρονο χρήστη», δήλωσε ο δικηγόρος της Tawainna Anderson.

Σε απάντηση, οι αξιωματούχοι του TikTok αποστασιοποιήθηκαν από τις προκλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο, λέγοντας ότι δημοσιεύονταν συχνά σε άλλες πλατφόρμες και ότι «η πηγή είναι πολύ παλαιότερη και η πρόκληση συσκότισης δεν ήταν ποτέ τάση στο TikTok».

Δειτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin