Οι τρεις λόγοι που πρέπει να αγκαλιάζεις αυτόν που αγαπάς 8 φορές την ημέρα

Γιατί πρέπει να αγκαλιάζεις αυτόν που αγαπάς 8 φορές την ημέρα.

1. Μειώνεται το άγχος

Όταν κάποιος είναι υπό  άγχος  το να τον αγκαλιάζετε θα ήταν μεγάλη παρηγοριά.  Με την αγκαλιά στους άνδρες, τα επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλη μειώνονται. Η αγκαλιά ανάμεσα στο ζευγάρι διεγείρουν την υψηλή παραγωγή άλλων ορμονών όπως η ωκυτοκίνη , μια ορμόνη που εμπλέκεται στη δημιουργία δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ των ατόμων.

2. Πρόληψη από ασθένειες

Η αγκαλιά είναι υγεία.  Μειώνεται το στρες  και η απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνοντας την αρτηριακή πίεση και προκαλώντας μυϊκή ένταση. Το ψυχολογικό στρες μειώνει την ικανότητα του σώματος να ρυθμίζει τη φλεγμονή, ειδικά σε περίπτωση κρυολογήματος. Αγκαλιαστείτε για να έχετε καλή υγεία.

3. Η αγκαλιά είναι χαρά

Η «ορμόνη της αγκαλιάς», είναι στην ωκυτοκίνη που οφείλουμε εν μέρει τα οφέλη των αγκαλιών στην ευχαρίστηση. Στην πραγματικότητα, όταν αγκαλιάζουμε τους άλλους, διεγείρουμε αυτήν την ορμόνη  που οι επιστήμονες συνδέουν με την ευτυχία και μειώνουμε το άγχος και  την αρτηριακή πίεση. Αν μαζί με την αγκαλιά προσθέσετε και το γέλιο, τότε θα έχετε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Photo cover:pixabay.com/JillWellington/hugging

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin