χαμόγελο του παιδιού

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Έντονες αντιδράσεις για ενδεχόμενο «λουκέτο» – Τι απαντά το υπ. Εργασίας (βίντεο)

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και οι συζητήσεις γύρω από το «Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε πως λόγω του νέου νομοσχεδίου «κινδυνεύει να κλείσει», με το υπουργείο Εργασίας να ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του ότι «κανείς δεν κλείνει αλλά δεν μένει χωρίς κανόνες». 

Ο Κώστας Γιαννόπουλος μεταξύ άλλων είχε αναφέρει πως στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας: «συγκεκριμένα άρθρα ουσιαστικά μεθοδεύουν το κλείσιμο των 3 Σπιτιών Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού μας και άμεσα των 11 Σπιτιών Μόνιμης διαβίωσης, καθώς και άλλων χώρων ποιοτικής φιλοξενίας παιδιών στη χώρα».

Από την άλλη πλευρά η Δόμνα Μιχαηλίδου στη συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη με τους φορείς παιδικής προστασίας είχε ξεκαθαρίσει: «δεν θέλουμε να κλείσουμε κανέναν φορέα παιδικής προστασίας, όμως κανένας δεν θα μείνει χωρίς κανόνες. Ζητούμε από αυτούς να παρέχουν την απαραίτητη ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε παιδιά που στερήθηκαν τους γονείς τους, διαθέτοντας το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό, να διαθέτουν χώρους που θα καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών και τα φιλοξενούμενα παιδιά σε κάθε δομή να μην είναι πάνω από 20. Ζητούμε οι φορείς να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις αυτές προϋποθέσεις και τους δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο (1 έτος) να το κάνουν.».

Η «έντονη» συζήτηση στον αέρα της εκπομπής

Τόσο η Δόμνα Μιχαηλίδου όσο και ο Κώστας Γιαννόπουλος την περασμένη Τετάρτη συζήτησαν και στον αέρα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα».

Ειδικότερα η Δόμνα Μιχαηλίδου κατέστησε σαφές πως: «Καθήκον της πολιτείας είναι να προσέχει τα παιδιά, αν δεν μπορεί, εκχωρεί το καθήκον αυτό σε ιδρύματα. Οι προδιαγραφές είναι πρωτίστως στελέχωσης, αλλά είναι και κτηριακές. Δίνουμε έναν χρόνο για να προσαρμοστούν οι δομές σε αυτές τις προδιαγραφές. Μπορεί να έχουμε και κάποιο λάθος. Αν έχουμε, να το δούμε», πρόσθεσε η Υφυπουργός, αναφέροντας ακόμη ότι «τέσσερα σχόλια που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε καταθέσει στην διαβούλευση, τα έχουμε ενσωματώσει, όπως η πρόβλεψη για φύλακα σε κάθε δομή, που ήταν υποχρεωτικός και το αλλάξαμε σε προαιρετικό μέτρο, βάσει της υπόδειξης από Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τι δηλώνει ο Πρόεδρος, Κώστας Γιαννόπουλος

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τόνισε πως «αποδεσμεύθηκα από αυτό που ζήτησε ο κ. Γεραπετρίτης, να απέχουμε από την δημοσιότητα, για να πω ότι έγιναν συναντήσεις με φορείς, χωρίς να κληθούμε εμείς, για να τα βάλουν με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Να θυμίσω και να το πω έντονα, τις προτάσεις που έχουμε κάνει εμείς πολύ έγκαιρα. Έχουμε πει ότι γίνονται πολύ σωστές κινήσεις για την υιοθεσία και την αναδοχή, ως φορέας είμαστε από τους πρώτους που ενθαρρύνουμε την αναδοχή και την υιοθεσία. Δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ τα σχόλια μας αυτά στην διαβούλευση».

«Πονάει αυτό το πράγμα που γίνεται. Έχετε μια εμπάθεια για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στους διαδρόμους του Υπουργείου έχουν δημιουργηθεί κάποια θέματα. Στα λόγια που μιλάμε όλα είναι καλά, αλλά υπάρχει δαμόκλειος σπάθη για την λειτουργία μας», είπε ο κ. Γιαννόπουλος, με την κ. Μιχαηλίδου να ανταπαντά λέγοντας πως «μην με κατηγορείτε για πράγματα που δεν ισχύουν».

Σχετικά Άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα