Γιατί πρέπει να ποτίζετε τα φυτά σας με το νερό από το βρασμένο ρύζι

Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε ρύζι, κρατείστε το νερό για να ποτίσετε τα φυτά σας.

Το νερό του μαγειρέματος από το ρύζι περιέχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, ένα πραγματικό ορυχείο πλεονεκτημάτων. Θα δείτε τα φυτά σας να ξαναγεννιούνται.

  • Το ρυζόνερο λειτουργεί ως οικολογικό ζιζανιοκτόνο

Χάρη στο άμυλο που περιέχει, το νερό μαγειρέματος ρυζιού θεωρείται ένα φυσικό ζιζανιοκτόνο. Μεγάλη προσοχή το νερό θα πρέπει να έχει κρυώσει διότι αν είναι ακόμα πολύ ζεστό, το φυτό θα καεί άμεσα

  • Το ρυζόνερο λειτουργεί ως φυσικό λίπασμα

Το νερό μαγειρέματος ρυζιού είναι ένα φυσικό, μαλακό λίπασμα που βοηθάει και θρέφει φυτά. Περιέχει θρεπτικά συστατικά του όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος και το κάλιο. Τα φυτά θα βγάλουν περισσότερα άνθη και καρπούς.

Συνταγή για αποτελεσματικό ρυζόνερο

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα αρκετό νερό, προσθέτουμε το ρύζι και το βράζουμε για 20΄. Σουρώνουμε το νερό και το αποθηκεύουμε σε ένα γυάλινο δοχείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε σε ένα ψεκαστήρα την ποσότητα που θέλουμε και ψεκάζουμε τα λουλούδια μας. Το διατηρούμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, απλά πριν ποτίσουμε ή ψεκάσουμε θα πρέπει το υγρό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Photo cover:pixabay.com/Tuor/flowers

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin