3 μυστικά για να έχετε μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα

Υπάρχουν 3 μυστικά για να έχετε μία υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

1. Να πλένετε δύο φορές την ημέρα το πρόσωπό σας, μία φορά το πρωί όταν ξυπνάτε και μία δεύτερη το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Για να πετύχετε μία φωτεινή επιδερμίδα, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό ουδέτερου pH. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση του σμήγματος και στη σύσφιξη των πόρων για την πρόληψη της εμφάνισης ακμής. Για μικτές επιδερμίδες, συνιστάται να πλένετε το πρόσωπο με ένα ήπιο καθαριστικό που καθαρίζει το δέρμα και καταπολεμά τους ερεθισμούς του δέρματος. Το πρωινό πλύσιμο είναι αναγκαίο γιατί το βράδυ το δέρμα έχει ξεκουραστεί και έχει αποβάλει ότι δεν επιθυμεί.

2. Να ενυδατώνετε το δέρμα σας κάθε μέρα. Επιβάλλεται η χρήση ενυδατικής κρέμας πρωί και βράδυ που συμβάλλει στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού και στη βελτίωση της υφής της υφής του δέρματός σας. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, χρησιμοποιήστε μια κρέμα που παρέχει έντονη ενυδάτωσηκαι αναζωογονεί την κυτταρική ανανέωση. Για το λιπαρό δέρμα, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε ενυδατικές κρέμες που διατηρούν την ισορροπία υγρασίας του δέρματος. Το ευαίσθητο δέρμα πρέπει να χρησιμοποιεί μια καταπραϋντική κρέμα περιποίησης για την εξάλειψη της ερυθρότητας και την καταπολέμηση του ερεθισμού. Εκτός από τις ενυδατικές κρέμες, το ώριμο δέρμα συνιστάται να εφαρμόζει αντιγηραντικές κρέμες πλούσιες σε βιταμίνη Ε για την καταπολέμηση της εμφάνισης σημαδιών γήρανσης. Το καλοκαίρι που χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα θα πρέπει να προσέχουμε να παρέχει έντονη ενυδάτωση.

3. Να κάνετε απολέπιση τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αναζωογονούν το δέρμα και το κάνουν υγιή και φωτεινό. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, το δέρμα είναι άμεσα πιο λείο και οι πόροι φαίνονται λιγότερο φραγμένοι. Η τακτική απολέπιση διευκολύνει επίσης την ενυδατική σας να εισχωρήσει στην επιφάνεια του δέρματος καθώς απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας θα πρέπει να διαλέξετε και το scrab που σας ταιριάζει.

Photo cover:pixabay.com/Gromovataya/woman

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin