Οι πάμπλουτοι αστέρες που… αρνούνται να αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους

Αυτοί οι 7 αστέρες… αρνούνται να αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους. Ashton Kutcher και Mila Kunis, Sting, ή ακόμα και ο Elton John… Αρκετοί celebrities έχουν αποφασίσει ότι δεν θα αφήσουν κληρονομιά στους απογόνους τους. Στη Γαλλία, ο νόμος απαγορεύει σε έναν γονέα να αποκληρονομήσει το παιδί του. Αλλά όπως ο Johnny Hallyday, ορισμένοι σταρ και εκεί εξακολουθούν να τα καταφέρνουν…. Στις ΗΠΑ αντίθετα δεν ισχύει αυτό.

Από τον Sting μέχρι τον Alain Bashung, μέσω του Elton John , αυτοί οι πασίγνωστοι (και πάμπλουτοι) καλλιτέχνες επέλεξαν να μην αφήσουν την περιουσία τους στους απογόνους τους μετά το θάνατό τους.

Κάποιοι όπως ο Elton John δεν θέλουν να τα δώσουν “όλα έτοιμα” στα παιδιά τους γιατί πιστεύουν πως έτσι τους κάνουν κακό ενώ κάποιοι άλλοι όπως ο Ashton Kutcher και η Mila Kunis, επιλέγουν να δίνουν τα χρήματά τους σε συλλόγους και φιλανθρωπικές οργανώσεις, παρά στα παιδιά τους.

Μερικοί γιοι και κόρες μάλιστα κάποιων σταρ ανακάλυψαν ήρθαν μπροστά στο τετελεσμένο γεγονός

1/7 Ο Alain Bashung έβγαλε τελείως τον γιο του από την περιουσία του
Ήταν μια κακή έκπληξη για τον γιο του… Την επομένη του θανάτου του Alain Bashung, στις 14 Μαρτίου 2009, ο γιος του Arthur ανακάλυψε ότι ο τραγουδιστής δεν του είχε αφήσει τίποτα!

Η Chloé Mons, η οποία ήταν παντρεμένη με τον Alain Bashung από το 2001, κληρονόμησε όλα τα πνευματικά δικαιώματα, τις προμήθειες, τα καλλιτεχνικά οφέλη και την περιουσία.

Ο Άρθουρ είναι γιος του Alain Bashung και της Chantal Monterastelli. Όπως εξήγησε ο τελευταίος στο JDD : «Συγκεκριμένα, μέχρι το θάνατο της μητριάς του, (…) ο Άρθουρ δεν θα μπορεί να πάρει και να κάνει τίποτα. Ούτε καν να επωφεληθεί από το όνομα του πατερά του.

Η υπόθεση αυτή έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Αλλά σύμφωνα με την Chloé Mons, που έδωσε συνέντευξη στο Paris Match , αυτή η ιστορία είναι εντελώς ψευδής: “Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, τα έγγραφα μιλούν από μόνα τους και εξηγούν πολλά πράγματα. Βλέπουμε συγκεκριμένα στην απόφαση που εκδόθηκε από το δικαστήριο [το 2013] στο οποίο διανεμήθηκαν τα χρήματα. Δεν πήγαν μόνο σε μένα. (…) Κανείς δεν κληρονομήθηκε, ο Alain ήταν εξαιρετικά δίκαιος με όλους».

2/7 Το σκάνδαλο της διαθήκης του Johnny Hallyday
Στη Γαλλία, ο Αστικός Κώδικας εμποδίζει ένα άτομο να αποκληρονομήσει εντελώς τα παιδιά του. Η υπόθεση της διαθήκης του Johnny Hallyday χρειάστηκε πολύ μελάνι. Ο θρυλικός τραγουδιστής δεν άφησε τίποτα στα παιδιά του Laura Smet και David Hallyday.

Μπόρεσε να κάνει αυτή την επιλογή χάρη στα κενά στο γαλλικό δίκαιο. Ο Johnny Hallyday διέμενε σε μια ξένη χώρα, στην προκειμένη περίπτωση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά συνέπεια, μπόρεσε να εφαρμόσει τους νόμους αυτής της χώρας που επιτρέπει την αποκληρονομικότητα των παιδιών του.

Το 2017, μάθαμε έτσι ότι ο ερμηνευτής του Allumer le feu είχε κληροδοτήσει όλη «την κληρονομιά του και τα δικαιώματά του ως καλλιτέχνη» στη Læticia, τη σύζυγό του , μέσω διαθήκης που συντάχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά από μήνες δικαστικής μάχης, η Læticia Hallyday, η Laura Smet και ο David Hallyday κατέληξαν επιτέλους σε συμφωνία.

Σύμφωνα με το BFMTV , η Laura Smet «θα λάβει 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τη Læticia Hallyday. Θα λάβει επίσης το μερίδιο του αδελφού της, το οποίο ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ, όταν ο David Hallyday υπογράψει.

Η μεγαλύτερη κόρη του Johnny Hallyday θα έχει επίσης ηθικό δικαίωμα στο τραγούδι Laura που ερμήνευσε ο πατέρας της για εκείνη και θα λάβει μια κιθάρα του, που την ενδιέφερε. Ο David Hallyday διατηρεί τα ηθικά του δικαιώματα στο άλμπουμ Sang pour sang που συνέθεσε για τον πατέρα του.

3/7 Ο Ashton Kutcher και η Mila Kunis θα δωρίσουν την περιουσία τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, είναι απολύτως νόμιμο να μην κληροδοτήσετε τίποτα κάποιος στα παιδιά του. Και αρκετοί σταρ έχουν κάνει αυτή την επιλογή.

Όπως για παράδειγμα το ζευγάρι Mila Kunis και Ashton Kutcher. Γονείς δύο παιδιών, ο ηθοποιός εξήγησε ότι δεν θέλει να τους αφήσει τίποτα. Μια επιλογή την οποία εξήγησε ο Ashton Kutcher στο podcast του Dax Shepard .

Ελπίζω να έχουν αρκετά κίνητρα και αποφασιστικότητα για να βρουν τον τρόπο ζωής που είχαν δίπλα μας.

“Τα παιδιά μου έχουν μια πολύ προνομιακή ζωή. Δεν το ξέρουν, δεν θα το μάθουν ποτέ, γιατί είναι το μόνο που θα ξέρουν. Γι’ αυτό προτιμώ να δίνω τα χρήματά μου σε φιλανθρωπικούς σκοπούς”.

Ωστόσο, ο καλλιτέχνης διευκρινίζει ότι θέλει να παραμείνει παρών στα μελλοντικά τους έργα: «Αν τα παιδιά μου θέλουν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση και έχουν ένα καλό έργο, θα επενδύσω στην επιχείρησή τους. Ελπίζω να έχουν αρκετά κίνητρα και αποφασιστικότητα για να βρείτε τον τρόπο ζωής που είχαν δίπλα μας».

4/7 Ο Έλτον Τζον δεν θέλει να κληροδοτήσει τα παιδιά του
Γονιός δύο παιδιών, ο Έλτον Τζον έχει αποφασίσει να μην κληροδοτήσει τίποτα στα παιδιά του μετά το θάνατό του.

Χρειάζονται κάποια εμφάνιση κανονικότητας, κάποιο σεβασμό για τα χρήματα, κάποιο σεβασμό για τη δουλειά, έχει πει ο τραγουδιστής.

Στην Daily Mirror, ο 75χρονος τραγουδιστής δικαιολογεί αυτή την επιλογή: «Χρειάζονται μια φαινομενική κανονικότητα, λίγο σεβασμό στα χρήματα, λίγο σεβασμό στη δουλειά. Φυσικά με τον σύζυγό μου θα εξασφαλίσουμε τα παιδιά μας κάποια οικονομική ενίσχυση αλλά είναι τρομερό να δίνεις στα παιδιά τα πάντα έτοιμα, τους καταστρέφει τη ζωή».

5/7 Ο Στινγκ δεν θα κληροδοτήσει τίποτα στα παιδιά του
Ένας άλλος τραγουδιστής που επιλέγει να μην κληροδοτήσει την περιουσία του στα παιδιά του είναι ο Στινγκ.

Πατέρας έξι παιδιών, ο 70χρονος Βρετανός δικαιολογήθηκε στη DailyMail : «Δεν θέλω να τους αφήσω μια κληρονομιά που κινδυνεύει να τους γίνει βάρος», είπε συγκεκριμένα,

6/7 Η Τζόαν Κρόφορντ “έβγαλε” από την κληρονονιά κάποια από τα παιδιά της
Η Τζόαν Κρόφορντ, μια Αμερικανίδα ηθοποιός που πέθανε το 1977, αφαίρεσε μόνο μερικά από τα παιδιά της από την περιουσία της. Επέλεξε να μην αφήσει τίποτα στα δύο από τα τέσσερα παιδιά της.

Η Χριστίνα και ο Κρίστοφερ δεν έλαβαν τίποτα από τη μητέρα τους, η οποία δικαιολόγησε την επιλογή της δηλώνοντας ότι έπρεπε «να ξέρουν γιατί».

Η κόρη της, Χριστίνα, έγραψε ένα βιβλίο δύο χρόνια μετά τον θάνατό της, Mommie Dearest. Αποκαλύπτει τα μυστικά της παιδικής της ηλικίας και ζωγραφίζει το πορτρέτο μιας βίαιης και σκληρής μητέρας.

7/7 Ο Μπιλ Γκέιτς θα αφήσει μόνο μέρος της περιουσίας του στα παιδιά του
Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Ο Μπιλ Γκέιτς έχει να μην κληροδοτήσει ολόκληρη την περιουσία του, τα πολλά δισεκατομμύρια του δηλαδή, στα παιδιά του.

Η περιουσία του υπολογίζεται σε περισσότερα από 77 δισ. ευρώ. Ο ιδρυτής της Microsoft αποφάσισε να δώσει 7 εκατομμύρια ευρώ σε καθένα από τα τρία παιδιά του. Όταν πεθάνει, τα υπόλοιπα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ωστόσο, μετά από 27 χρόνια γάμου με τη Μελίντα Γκέιτς, οι δύο χώρισαν , κάτι που θα μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα της διαθήκης.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin