4 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε από έναν δύσκολο χωρισμό

Ο χωρισμός είναι μία από τις πιο τραυματικές εμπειρίες που συλλέγει ο άνθρωπος στο βιογραφικό του, κυρίως όταν τον χωρίζουν, ενώ είναι ερωτευμένος και αγαπάει το ταίρι του. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να ξεπεράσεις αυτόν τον μεγάλο τραυματισμό και να συνεχίσεις να ζεις στην αρένα της ζωής. Υπάρχουν 4 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε από έναν δύσκολο χωρισμό.

1. Προσπάθησε να καταλάβεις τι προκάλεσε τον χωρισμό

Πρέπει να βρείτε τα αίτια που προκάλεσαν την ρήξη και το τέλος της σχέσης σας, Είναι μία διαδικασία που θα σας λυτρώσει και θα σας δώσει τις απαντήσεις που θέλετε, ώστε να μην τις επαναλάβετε στο μέλλον. Το να ρίχνεις ευθύνες στον ίδιο σου τον εαυτό, απλά και μόνο για να τον λυπάσαι, ή να ρίχνεις τις ευθύνες, στον άλλον ενώ στην πραγματικότητα έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης, δεν θα σε βοηθήσει να πας παρακάτω.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν διατηρείται η επαφή με τον σύντροφο, μπορεί να είναι χρήσιμο να συζητήσετε για να κατανοήσετε καλύτερα την κατάσταση. Αν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου, να κάνεις πίσω και να επανεκτιμήσεις τη σχέση για να αντιληφθείς αυτό που μπορεί να μην είχες καταλάβει μέχρι τότε.

Μπορεί να είναι μια σταδιακή εξασθένιση της σχέσης, μία ή περισσότερες συγκεκριμένες πράξεις που οδήγησαν στη διάλυση ή απλά προσωπικά κίνητρα του συντρόφου που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

2. Διακόπτεις οποιαδήποτε επαφή με τον άνθρωπο που σε χώρισε

Για να χωρίσεις από έναν σύντροφο που τον αγαπάς πραγματικά και να προστατέψεις την πνευματική και ψυχική σου υγεία, πρέπει να διακόψεις οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί του. Θα περάσεις ένα στάδιο αποτοξίνωσης που αρχικά θα είναι μέχρι και μαρτυρικό, αλλά είναι η βάση της θεραπείας για να τον ξεπεράσεις. Δεν πρέπει να έχεις καμία επαφή μαζί του, ούτε στο τηλέφωνο, ούτε και τα social media. Εάν η επιθυμία για επανασύνδεση είναι πολύ έντονη, η εγγραφή των σκέψεών σας σε ένα σημειωματάριο μπορεί να είναι ευεργετική. Αυτό θα σας επιτρέψει να απελευθερωθείτε από την πλημμύρα των συναισθημάτων που σας εισβάλλουν αποφεύγοντας παράλληλα την επίφοβη «υποτροπή».

3. Το κέντρο ενδιαφέροντος θα πρέπει να είναι μόνο ο εαυτός σου

Στο κάδρο ενδιαφέροντος θα υπάρχει μόνο η δική σου μορφή. Κάνε μία ολική αλλαγή, κράτα τα βασικά σου στοιχεία και τόλμα να κάνεις αλλαγές που πάντα σκεπτόσουν και ποτέ δεν έπραξες. Άλλαξε το χρώμα των μαλλιών σου, κάνε ένα εκκεντρικό κούρεμα, άρχισε δίαιτα και γυμναστική. Πήγαινε για ψώνια και αγόρασε πράγματα που θα σε κάνουν χαρούμενη. Τραγούδησε, χόρεψε και εξωτερίκευσε τα συναισθήματα που κρύβεις μέσα σου.

4. Μείνε μόνη σου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα

Θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στη μοναξιά σου, θα την πάρεις από τον χεράκι και θα κάνεις τον απολογισμό σου, θα συζητήσεις μαζί της, θα δεις ξανά τα θέλω και τις δυνατότητες σου και θα βάλεις στόχους για την επόμενη σχέση. Πρώτα θα τα βρεις με τον εαυτό σου και μετά θα προχωρήσεις παρακάτω. Μην κάνεις δεκανίκι μία σχέση απλά και μόνο για να περάσεις στην επόμενη.

Photo cover:pixabay.com/xusenru/thegirl

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα