Ο Εσωτερικός μας Εαυτός μας ελευθερώνει από τον πόνο

Μια μέρα ένας μαθητής πλησίασε τον δάσκαλο και άρχισε να τον ρωτά για τις δυσκολίες της ζωής

Τι είναι αυτό που δημιουργεί τα βάσανα ή τις χαρές στον άνθρωπο. Τότε ο δάσκαλος τους μάζεψε όλους δίπλα του και είπε:«- Η ζωή που ήρθαμε να ζήσουμε, φανερώνει, δηλαδή υλοποιεί μπροστά μας, γεγονότα ευχάριστα ή δυσάρεστα! 
Η υλοποίηση αυτή όμως γίνεται για δύο κύριους λόγους:

1ος λόγος υλοποίησης:
«Η ζωή σου εμφανίζει μπροστά σου, αυτό που για οποιαδήποτε λόγο θα σου καρφωθεί στο μυαλό!»Μα είναι μια πληροφορία που σου είπαν άσχετοι κι εσύ κόλλησες εκεί, μα είναι ένας φόβος για μια καταληκτική ημερομηνία ενός όποιου γεγονότος, μα είναι μια υπέροχη εσωτερική σκέψη, ένα όραμα που σου γεννήθηκε και δεν λέει να φύγει; Οτιδήποτε κι αν είναι μέσα στη σκέψη σου και μείνει εκεί και γίνει εικόνα μέσα σου και πάρει σχήμα, ακόμα κι αν δημιουργείς αντίθετες από αυτό σκέψεις να το αντιμετωπίσεις, αυτό θα φανερωθεί στη ζωή σου!Με ένα περίεργο τρόπο αυτή η απωθητική ή η δημιουργική σκέψη που σε τριβελίζει, θα έρθει στη ζωή σου σαν τρένο στο σταθμό! Και η αιτίες της έλξης της προς εσένα είναι πάντα ο φόβος ή η ελπίδα ή η πίστη! Τα γεγονότα αυτά όμως τα δημιουργούμε μόνοι μας!

2ος λόγος υλοποίησης:

«Η ζωή σου εμφανίζει μπροστά σου, αυτό που σε βυθίζει περισσότερο σε ένα εσωτερικό πόνο, μέχρι να σε ελευθερώσει τελείως από αυτόν!»Υπάρχουν δηλαδή γεγονότα που έρχονται στη ζωή μας χωρίς να τα σκεφτούμε, Μόνα τους! Ξαφνικά! Ένας θάνατος, μια εγκατάλειψη, μια απόρριψη, ένα ισχυρό ταπεινωτικό γεγονός, μια αδικία, ένα διαζύγιο, μια προδοσία μικρή ή μεγάλη! Όλα αυτά δηλαδή που για ανεξήγητο λόγο μας προκαλούν έναν εσωτερικό πόνο!Και επιμένουν τις συνεχείς επισκέψεις τους μέχρι να τα αποδεχθούμε! Και έτσι να θεραπευθούν!

Οπότε τότε μας παρουσιάζει τους καθρέφτες τους! Τα αντίθετα είδωλά τους! Μια νέα όμορφη σχέση, μια αποκατάσταση δικαιοσύνης, μια συναδέλφωση, μια επιβράβευση…Αυτά βασίζονται στις βαθύτερες εμπειρίες και πεποιθήσεις μας από όλες τις ζωές που ζήσαμε και αυτός που τα καλεί είναι, ο Εσωτερικός μας Εαυτός!

 Για να μας δοκιμάσει ή να μας επιπλήξει ή να μας απελευθερώσει! 

Μα αυτά τα γεγονότα είναι ο κύριος σκοπός της ύπαρξής μας εδώ! -»

Photo cover:Pixabay.com/strikers/lake

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin