Πέτρος Φιλιππίδης

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας -O ηθοποιός αρνείται τα πάντα

Με την κατάθεση της δεύτερης γυναίκας, η οποία έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού, συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η μάρτυρας, η οποία ξεκίνησε την κατάθεσή της στις 16 Μαΐου, θα κληθεί να απαντήσει σε νέες ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο οποίος αρνείται τα όσα του προσάπτει.

Η εξέτασή της κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου είχε διεξαχθεί υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση με την μάρτυρα συχνά να ξεσπά σε κλάματα περιγράφοντας τα όσα καταγγέλλει.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της ο Πέτρος Φιλιππίδης της επιτέθηκε στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη το 2010, όπου η καταγγέλλουσα είχε βρεθεί στο πλαίσιο επαγγελματικής συνεργασίας τους.

«Όρμησε πάνω μου κυριολεκτικά σαν άγριο θηρίο και άρχισε να με φιλάει στο λαιμό, στα μάγουλα, στο πρόσωπο. Του φώναζα «σας παρακαλώ σταματήσετε!». Δεν σταματούσε και μου έλεγε χυδαία λόγια. Εγώ προσπαθούσα να τον απωθήσω. Με πίεζε με τα χέρια του, με χάιδευε στο στήθος, στα γεννητικά όργανα, στα πόδια. Ήταν μια πάλη. Ήταν αδύνατο να τον απωθήσω. Τότε ήταν πολύ πιο εύσωμος. Μου φαινόταν τεράστιος. Κουνιόμουν ασταμάτητα, έκανα σπαστικές κινήσεις γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ενώ με πίεζε στον καναπέ ανέβηκε πάνω στα πόδια μου με τα πόδια του. Συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει, ωστόσο κατάλαβα ότι αυτό το έκανε γιατί κάποια στιγμή άφησε τα χέρια του κι έβγαλε φανελάκι του. Είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μέσα στην πάλη με ακούμπαγε», είχε καταθέσει με κλάματα η καταγγέλλουσα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου, υπέβαλαν μία σειρά από ερωτήματα στην μάρτυρα αμφισβητώντας για λογαριασμό του εντολέα τους τα περιστατικά που καταγγέλλει.

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Πώς γίνεται σε αυτή τη βίαιη πάλη να μην σκίστηκε το κολάν σας;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ ελαστικό. Αφού έχει κατεβάσει το κολάν και επιχειρεί με δύναμη να μπει μέσα μου, σε κάποια στιγμή άφησε το ένα του χέρι για να πιάσει το μόριο του. Τότε μπόρεσα να τον κλωτσήσω στο στήθος και να ξεφύγω. Σηκώθηκα και κατευθύνθηκα προς την πόρτα.

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Ο Φιλιππίδης τι έκανε;

Μάρτυρας: Ήταν ατάραχος. Μου είπε «μη φωνάζεις δεν είναι κανείς στο θέατρο» και κάθισε στο μπουντουάρ. Εγώ ξαναπήγα στην πόρτα και άρχισα να την κοπανάω. Μου είπε «άμα φύγεις δεν υπάρχει επιστροφή, μπορώ να σε καταστρέψω».

Μιχ.Δημητρακόπουλος: Τελικά σας άνοιξε την πόρτα για να φύγετε;

Μάρτυρας: Ναι, γιατί ξενέρωσε…

Η μάρτυρας ερωτήθη από την υπεράσπιση πώς ενώ υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού, δέχτηκε 6 μήνες μετά να παίξει σε παράσταση με έντονες ερωτικές σκηνές.

Κ.Πακιρτζίδου: Πώς λοιπόν ενώ τρεχάτε σε γιατρούς, παίρνατε φάρμακα και έχετε υποστεί αυτό το σοκ διαλέξατε αυτό το ρόλο με τόση σεξουαλική σύγκρουση; Πού βρήκατε το ψυχικό σθένος να κάνετε αυτό το έργο;

Μάρτυρας: Δεν το έπαιξα καλά. Οι κριτικές ήταν κακές.

Κ.Πακιρτζίδου: Υπάρχουν χιλιάδες άλλα έργα.

Μάρτυρας: Τον τρόπο που τελικά το μετέφερε το έργο ο σκηνοθέτης, δεν το ήξερα. Φορούσα χοντρό καλσόν στο χρώμα του δέρματος. Όλα τα σεξουαλικά είναι ψεύτικα…

Κ.Πακιρτζίδου: Ψεύτικο είναι να πέφτετε πάνω στο συμπρωταγωνιστή σας ενώ είχαν προηγηθεί όλα αυτά ;

Μάρτυρας: Είναι θέατρο, είναι η δουλειά μου.

Σχετικά άρθρα

Share: