Τρία σημάδια που θα σε κάνουν να καταλάβεις την κρυφή επιθετικότητα

Όσον αφορά την επιθετικότητα, υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες: η φανερή και η κρυφή.

Στη δεύτερη περίπτωση, η επιθετική συμπεριφορά είναι πιο λεπτή, κρυφή ή με άλλα λόγια, καμουφλαρισμένη και παραπλανητική. Προϋποθέτει μεγάλο βαθμό χειραγώγησης.

Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ του ενός και του άλλου έγκειται στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται οι αληθινές προθέσεις του ατόμου στην αρχή της επιθετικής πράξης.

Τα τρία σημάδια που θα σου επιτρέψουν να αναγνωρίσετε την κρυφή επιθετικότητα.

1. Το ψέμα: όταν η αλήθεια μας κάνει «μεγαλύτερους»

Το ψέμα ή η απόκρυψη της αλήθειας, είναι ίσως η πιο προφανής μορφή κρυφής επιθετικότητας και ο πιο συνηθισμένος τρόπος επίθεσης σε κάποιον. Αν κρύβουμε κάτι από κάποιον, είτε λέγοντας κάτι είτε καθόλου, μπορεί να είναι από φόβο ή από επιθυμία να μην αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα. Όταν ο άλλος μαθαίνει την αλήθεια, συνήθως οδηγεί σε μια σύγκρουση όπου η επιθετικότητα αποκαλύπτεται. Διαφορετικά, δεν θα υπήρχαν παρεξηγήσεις.

2. Αποπλανήστε: «κρίνετε» μέσω του εγώ των άλλων

Είναι όταν εντυπωσιάζουμε άλλους ανθρώπους για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η επιθετικότητα εντοπίζεται, όχι στις μικρές και όμορφες λεπτομέρειες που μπορούμε να δείξουμε στον άλλον, αλλά στο γεγονός ότι «κρίνουμε» μέσω των συναισθημάτων του άλλου για να συγκαλύψουμε μια συγκεκριμένη κατάσταση και να επιτύχουμε έναν σκοτεινό στόχο και εγωιστικό. ζήτημα να μπει κανείς στην «αμφιθυμία» ανάμεσα στο δικό του εγώ και των άλλων. Ξεκινά με ένα ψέμα, που πιστεύει ο άλλος, ή μια υποτιθέμενη αλήθεια, που είναι υπερβολική. Είναι αναμφίβολα ένα παράλογο παιχνίδι στο οποίο θα χάσουν και οι δύο. Η συγκαλυμμένη επιθετικότητα πραγματοποιείται, πάλι, με πρόθεση , χειραγώγηση, και επομένως με τη χρήση ανθρώπων σαν να ήταν αντικείμενα ή μέσα για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου.

3. Απουσία: όταν είμαι εκεί χωρίς να είμαι εκεί

Ακόμα κι αν το άτομο είναι παρόν σωματικά, διανοητικά, γνωστικά ή συναισθηματικά, φαίνεται να είναι μακριά από την κατάσταση. Αυτή η συμπεριφορά εντοπίζεται, μεταξύ άλλων, στη σιωπή , στο γεγονός ότι κοιτάς αλλού και όχι απευθείας το άτομο, στην πλήξη να ακούς τι λέει ο άλλος ή πολύ απλά στο γεγονός ότι απαντάς με πολύ σύντομη, όχι πολύ εύστοχη και χωρίς επιχειρήματα για το θέμα της διαμάχης. Η συμπεριφορά ενός καλού χειριστή δεν θα είναι ποτέ εμφανής. Ο χειριστής χρειάζεται κάτι που δεν μπορεί ή δεν θα πετύχει μόνος του.

Photo cover:pixabay.com/geralt/predator

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα