Search
Close this search box.
Έλον Μασκ

Έλον Μασκ: Ο 18χρονος γιος του άλλαξε φύλο και όνομα – Επιθυμεί «να διακόψει κάθε δεσμό με τον διάσημο πατέρα του»

Ο γιος του Έλον Μασκ επιθυμεί να αλλάξει το επίθετο, επικαλούμενος την επιθυμία να διακόψει τις σχέσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla. Ο Ξαβιέ Μασκ απαρνήθηκε εκτός από το διάσημο επίθετο και την αμύθητη περιουσία του μεγιστάνα της τεχνολογίας και ζήτησε πλέον να αποκαλείται πλέον «Βίβιαν Τζένα Γουίλσον» 

Ένα από τα παιδιά του Έλον Μασκ υπέβαλε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες για να αλλάξει το επίθετό του από Μασκ, σε Γουίλσον. Η transgender έφηβη εξήγησε στα έγγραφα ότι επιθυμεί να αλλάξει το επίθετό της, λαμβάβοντας εκείνο της μητέρας της επικαλούμενη την επιθυμία να διακόψει τους δεσμούς με τον διάσημο πατέρα του.

Η Vivian Jenna Wilson, όπως επιθυμεί να λέγεται, κατέθεσε την αίτηση για νομική αλλαγή ονομάτων στις 18 Απριλίου, μια μέρα μετά τα 18, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Η Wilson ανέφερε την ταυτότητα φύλου ως λόγο για την αλλαγή του ονόματος και «το γεγονός ότι δεν ζω πλέον ούτε επιθυμώ να συγγενεύομαι με τον βιολογικό μου πατέρα με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή». Οι λόγοι για τους οποίους η Βίβιαν Τζένα αποφάσισε να απορρίψει τον πατέρα της με τόσο δημόσιο τρόπο δεν είναι ξεκάθαροι. Ο Μασκ δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, και δεν είναι σαφές εάν γνώριζε τα σχέδια του παιδιού του πριν από την κατάθεση των εγγράφων.

Όπως επισημαίνει η βρετανική Daily Mail παραμένει ασαφές εάν η απόφαση να απαρνηθεί το επώνυμο Μασκ σημαίνει ότι η 18χρονη Βίβιαν Τζένα αποποιείται και τα δικαιώματά της στην τεράστια περιουσία των 213 δισεκατομμυρίων δολαρίων του μεγιστάνα της τεχνολογίας.

Ο έφηβος είναι ένα από τα πέντε παιδιά που που έχει ο Μασκ με τη συγγραφέα Τζάστιν Γουίλσον . Το ζευγάρι υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2008.

Εκτός από τα παιδιά του με την Γουίλσον, ο Μασκ έχει και δύο παιδιά με την μουσικό Grimes .

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. έχει δεχθεί στο παρελθόν πυρά επειδή επέκρινε τη χρήση προτιμώμενων αντωνυμιών για τρανσέξουαλ και μη δυαδικά άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο tweets του 2020 που έγραφαν: «Υποστηρίζω απόλυτα τις τρανς, αλλά όλες αυτές οι αντωνυμίες είναι ένας αισθητικός εφιάλτης» και «Οι αντωνυμίες είναι χάλια .»

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, σχολιάζοντας ένα άρθρο που εξέταζε κατά πόσο είναι εύλογο το ερώτημα «τι σημαίνει γυναίκα», ο δισεκατομμυριούχος σχολίασε στο Twitter: «Από τη μία μας λένε ότι δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα φύλα και από την άλλη μας λένε ότι τα φύλα είναι τόσο διαφορετικά, που η μόνη επιλογή είναι μια μη αναστρέψιμη χειρουργική επέμβαση. Ίσως κάποιος πιο σοφός από εμένα να μπορεί να μου εξηγήσει αυτή τη διχοτομία». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν ήμασταν όλοι λιγότερο επικριτικοί.

Απαντώντας στις κατηγορίες για τρανσφοβία, ωστόσο, ο ιδρυτής της Tesla επιμένει ότι υποστηρίζει πλήρως τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και υπογραμμίζει ότι η εταιρεία του συγκαταλέγεται σταθερά στις λιστες με τους καλύτερους εργασιακούς χώρους για γκέι και διεμφυλικά άτομα.

Επί του παρόντος, ωστόσο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου , ο Μασκ έγινε πρωτοσέλιδο με τη συνεχιζόμενη προσπάθειά του να αγοράσει το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια και με τη χρήση των δορυφορικών πιάτων του SpaceX για την παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα