Τα τρία αδύνατα σημεία ενός ναρκισσιστή

Ο κάθε άνθρωπος έχει αδύναμα σημεία, το ίδιο και ο κάθε νάρκισσος. Ένα από αυτά είναι η προσοχή. Από τη στιγμή που αισθάνονται ότι τους αγνοούν και τα λόγια τους αγνοούνται, το φανταστικό τους βάθρο δεν τους χρησιμεύει πλέον. Η γνώση των αδύναμων σημείων ενός ναρκισσιστή μπορεί να μας βοηθήσει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Οι ναρκισσιστές είναι μερικές φορές μέρος της οικογένειάς μας και οποιουδήποτε χώρου εργασίας.

Τα τρία αδύνατα σημεία ενός ναρκισσιστή

1. Η δύναμη της ακυρότητας

” Δεν σε πιστεύω. Δώσε μου αποδείξεις. Δεν πιστεύω ούτε στιγμή ότι έχεις κάνει τόσα πολλά στη ζωή. Αν υπάρχει κάτι που  ένας ναρκισσιστής δεν ανέχεται, αποδέχεται ή ενσωματώνει, δεν γίνεται πιστευτό. Από την άλλη, το να τους αντικρούεις σε αυτά που λένε είναι επίσης επαρκής πόρος. Ωστόσο, στην τελευταία περίπτωση, πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός με τους «μεγαλειώδεις ναρκισσιστές».

2. Ο πόνος να του λες «όχι»

Ένα από τα αδύνατα σημεία ενός ναρκισσιστή είναι ο πόνος του να δέχεται ένα «όχι». Έχουμε ήδη δει ότι αν υπάρχει κάτι που χρειάζονται, είναι να είναι το επίκεντρο της προσοχής, να τους σέβονται, να τους θαυμάζουν, να τους ακολουθούν και να έχουν εξουσία πάνω μας. Η χρήση της λέξης «όχι» όποτε είναι δυνατόν όχι μόνο θα μας επιτρέψει να θέσουμε όρια.

3. Ο φόβος του να μείνει μόνος

Ο νάρκισσος φοβάται να μείνει μόνος, είναι κάτι που δεν το αντέχει, του σπάει τον καθρέπτη του. Θα είναι η μεγαλύτερη η τιμωρία του.

Photo cover:pixabay.com/fashionate/stylish

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin