Χιμπατζής Αττικό Πάρκο

«Δραπέτευσε» χιμπατζής από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο -Tον σκότωσαν οι υπεύθυνοι, αντιδράσεις στα social media (φωτό)

Ένας alpha male χιμπατζής το έσκασε από το το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το πρωί του Σαββάτου και αφού δεν κατάφεραν να πιάσουν το ζώο, τελικά θανατώθηκε.

Η είδηση γνωστοποιήθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα του Αττικού Πάρκου σε μία σειρά από stories. Σύμφωνα με περαιτέρω πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, o εν λόγω χιμπατζής ήταν ο μεγαλύτερος από τους 9 χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ηλικίας 27 ετών (και ύψους περίπου 1,60 μέτρα).

Σύμφωνα με την περιγραφή του από τα μεγάφωνα δινόταν η οδηγία όλοι στο πάρκινγκ να μπουν και να κάτσουν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τη θανάτωση του χιμπατζή

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σήμερα το πρωί στις 09:40 διαπιστώθηκε από το προσωπικό του Πάρκου μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, η διαφυγή από τον χώρο του alpha male χιμπατζή.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας του Πάρκου, ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα. Είναι μια τραγική ημέρα για το Πάρκο, που οδήγησε στην απώλεια του αγαπητού σε όλη την οικογένεια του Πάρκου ζώου.

Τα αναισθητικά επιδρούν σε ένα ήρεμο ζώο σε περίπου 5-10 λεπτά. Σε ένα ζώο με ανεβασμένη την αδρεναλίνη του μπορεί να φτάσει και τα 20 λεπτά. Οι χιμπατζήδες ανήκουν στην κόκκινη και πιο υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας, για αυτό και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλείας και την εκτίμηση κινδύνου από τους παρόντες και αρμόδιους κτηνιάτρους, που βλέπουν τη συμπεριφορά του ζώου, προβλέπεται η εξουδετέρωσή τους».

Να αναφέρουμε πως τα σχόλια στο Ιnstagram του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου είναι πολλά κατά της διοίκησης και της απόφασης που πήραν να θανατώσουν τον χιμπατζή.

Δεδομένου ότι η ανάρτηση έγινε με stories τα σχόλια-αντιδράσεις στη θανάτωση του χιμπατζή έχουν αναρτηθεί κάτω από τη σημερινή ανάρτηση του Πάρκου, για άλλο θέμα. «Ντροπή σας», «κλείστε το» και πολλά άλλα σχόλια για την απόφαση του Πάρκου να θανατώσει τον χιμπατζή που δραπέτευσε και δεν μπορούσε να πιάσει.

Σχετικά Άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin