Ο πίνακας της άγνωστης ζωγράφου που έσπασε ρεκόρ – Από 2.000€ που είχε εκτιμηθεί πουλήθηκε σε δημοπρασία… 220.000€

Ο διάσημος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ ξόδεψε μια μικρή περιουσία για έναν πίνακα άγνωστης ζωγράφου σε δημοπρασία ο οποίος αρχικά είχε εκτιμηθεί μόλις στις 2.000€.

Τρεις παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν αύξησαν κατακόρυφα την τιμή ενός πίνακα μιας νεαρής ζωγράφου σε δημοπρασία. Ο διάσημος παγκόσμιος πρωταθλητής Κιλιάν Εμπαπέ  τελικά κέρδισε το στοίχημα. Από 2.000 ευρώ ο καμβάς έφτασε στο… υπέρογκο ποσό των 220.000 ευρώ!

Σε πώληση προς 2.000 ευρώ κατά τη διάρκεια δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου προς όφελος του Ιδρύματος της Παρί Σεν Ζερμέν , ένας πίνακας, που ονομάζεται “Victory“, αυξήθηκε στις 220.000 ευρώ. Ο αγοραστής του; Ο διάσημος παίχτης της Παρί Σεν Ζερμέν Κιλιάν Εμπαπέ. Eκείνο το βράδυ, τρεις παίκτες της PSG, αποφασισμένοι να δείξουν γενναιοδωρία, ανέβασαν κατακόρυφα την τιμή του πίνακα. Οι πωλήσεις μάλιστα έγιναν προς όφελος των δράσεων υπέρ νέων και παιδιών που πραγματοποιεί το Ίδρυμα.

Και σε λίγα λεπτά έφτασαν τα 220.000 ευρώ, με τον Μπαπέ που κατέληξε να έχει τον τελευταίο λόγο απέναντι στους Αχράφ Χακίμι και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Για την 31χρονη νεαρή γυναίκα, που ξεκίνησε να ζωγραφίζει το 2016 , αυτό ήταν έκπληξη. Γιατί αν και αυτή -που είναι και οπαδός της PSG- δεν πάρει θα ούτε ένα δεκάρα από την πώληση, αυτή η μικρή περιουσία έχει βάλει στο στόχαστρο τη δουλειά της και το όνομά της. Όχι όμως μόνο.

Η βαθμολογία του καλλιτέχνη θα αυξηθεί κατακόρυφα, επειδή οι τιμές των έργων σε δημοπρασία είναι αυτές που καθορίζουν την αγοραία αξία τους, εξηγεί η Le Parisien. Αλλά, πάνω απ’ όλα, η πρώην μουσικός θα θυμάται για πάντα αυτή τη στιγμή. Μερικές φορές, «υπάρχουν μαγικές στιγμές όπως αυτή για να ανταμείψεις την αδυσώπητη συμπεριφορά σου και να μην τα παρατάς», εκμυστηρεύεται σε δημοσιογράφους στο Παρίσι. «Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά αναγνώρισης», καταλήγει η ίδια.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin