Search
Close this search box.

Λιγνάδης: Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του -Αρνείται τις κατηγορίες, όλοι οι διάλογοι

Για πέντε ολόκληρες ώρες απολογείτο χθες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνούμενος τις κατηγορίες για τους τέσσερις βιασμούς.

«Δεν είμαι βιαστής» υποστήριξε στην πεντάωρη απολογία του στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για τέσσερις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και νεαρών ανδρών, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

«Μπορεί να φλέρταρα παραπάνω, να κολακεύτηκα, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις για το πόσο όμορφοι είναι. Εδώ δεν κατηγορούμαι για πέφτουλας ή γύπας μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ».

Μάλιστα, όπως περιέγραψε, ο τρόπος ζωής του ήταν απερίσκεπτος και επιπόλαιος.

«Ζούσα μόνος αλλά ερχόταν πολλοί άνθρωποι σπίτι μου. Ήμουν δεκτικός, φιλικός, ανοικτός. Απολάμβανα το τυχαίο και το απρογραμμάτιστο. Και πολλές φορές από ό,τι έδειξε η πρακτική μετά ζούσα απερίσκεπτα και επιπόλαια».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης απέδωσε τις καταγγελίες σε βάρος του σε προσωπικές πικρίες και πολιτικά κίνητρα. Ο κατηγορούμενος δεν απέκλεισε να έχει μιλήσει στο διαδίκτυο με τον πρώτο καταγγέλλοντα, αλλά, ισχυρίστηκε πως δεν τον έχει συναντήσει. Τους άλλους δύο καταγγέλλοντες, αιγυπτιακής και ουκρανικής καταγωγής δεν αρνήθηκε ότι τους γνωρίζει και ότι διέμεναν στο σπίτι του για κάποιο διάστημα.

Ο Λιγνάδης κλήθηκε από τον πρόεδρο του Δικαστηρίου να απαντήσει για κάθε πράξη που του καταλογίζεται χωριστά και ξεκίνησε με την υπόθεση του αιγυπτιακής καταγωγής πρώτου μηνυτή, του Αλί. Ο Λιγνάδης υποστήριξε ότι ενδεχομένως να είχαν μιλήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν τον είχε δει ποτέ δια ζώσης. «Όταν κατάλαβα ποιος ήταν ο κατήγορός μου, μού έφυγε το κεφάλι», είπε χαρακτηριστικά. 

Στο δικαστήριο βρισκόταν και ο Ν.Σ., ο άνθρωπος που μίλησε πρώτος δημόσια για τον Λιγνάδη και μετά από τη μαρτυρία του άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για τον σκηνοθέτη. Βρίσκονταν επίσης στην αίθουσα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του κατηγορούμενου σκηνοθέτη. 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, λίγο μετά τις 09:30, ξεκίνησε χθες να απολογείται για όσα του καταλογίζονται σχετικά με βιασμούς ανήλικων αγοριών.

Η πρώτη φράση που είπε ο κατηγορούμενος όταν του έδωσε τον λόγο η πρόεδρος του ΜΟΔ ήταν ότι αρνείται κάθε κατηγορία. «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί 1,5 χρόνο μετά την προφυλάκισή μου στη φυλακή, όπου η μια μέρα μετράει για έναν μήνα, επιτέλους είμαι στη θέση να απολογηθώ. Θα σας παρακαλούσα να μου θέσετε ερωτήσεις για να απαντάω», τόνισε στους δικαστές και αμέσως ξεκίνησαν οι ερωτήσεις που του υποβάλει η πρόεδρος για κάθε έναν βιασμό που περιλαμβάνει το κατηγορητήριο.

Απαντώντας για τον πρώτο μηνυτή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπέστη σεξουαλική βία, ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν απόλυτος ότι δεν τον έχει δει ποτέ και πως μπορεί να επικοινωνούσαν μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

«Τη φυσιογνωμία του Αλί την είδα στη ΓΑΔΑ κρατούμενος, όταν μου έφερε τη μήνυση ο τότε δικηγόρος μου και είχε και φωτογραφία του. Και μάλιστα τον θυμήθηκα σε συνδυασμό με τον ξάδελφό του που τον ήξερα και τότε κατάλαβα περί ποίου πρόκειται. Το όνομα δεν μου θύμισε κάτι. Όταν είδα τη φωτογραφία είπα “Α! Ο Αλί, ο ξάδελφος του Χασανάκου”, τον έλεγα έτσι γιατί ο Χασάν ήταν μικρός το δέμας. Τότε διάβασα τη μήνυση. Με τον Αλί δεν ανέσυρα στη μνήμη μου καμία διά ζώσης συνάντηση», σημείωσε.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι τόσο ο πρώτος καταγγέλων όσο και οι δύο που επιβεβαίωσαν πως όλοι είχαν βρεθεί στο σπίτι του «δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου και δεν τους γνωρίζω». «Όχι δεν τους θυμάμαι. Δεν τους έχω δει ποτέ», υπογράμμισε.

Πρόεδρος: Ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σπίτι σας…

Κατηγορούμενος: Το αρνούμαι κατηγορηματικά.

Πρόεδρος: Ποιον λόγο έχουν να πουν όσα είπαν;

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Δεν είναι η αρμοδιότητά μου. Δεν έχω αποδείξεις αλλά μπορώ να πω τη γνώμη μου. Γιατί να το πουν τώρα; Οι άνθρωποι που συνάντησα εδώ και ειδικά ο Αλί μού φάνηκε ότι είναι αδίστακτος, καιροσκόπος έτοιμος να κάνει το οτιδήποτε. Όταν με συνέλαβαν το πρώτο που αναρωτήθηκα ήταν γιατί. Εδώ στο δικαστήριο στα 25 τους χρόνια είδα άλλα άτομα. Δεν μπορώ να ξέρω το κίνητρό τους, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα κοκτέιλ με οικονομικά οφέλη, καιροσκοπισμό, να βρεθούν έστω για λίγο στη δημοσιότητα, από πικρία για ερωτική απόρριψη.

Προέδρος: Ναι αλλά εδώ δεν είναι μόνο ένας, που τα λέει αυτά… Οι υπόλοιποι, που τα επιβεβαιώνουν, τι λόγο είχαν να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο που δεν γνώριζαν;

Κατηγορούμενος: Μπήκαν στον χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυση. Να υποστηρίξουν όψιμα τον φίλο τους, δεν μπορώ να καταλάβω κάτι άλλο. Ο ίδιος ο καταγγέλλων δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε φέρεται ότι βιάστηκε και λέει ότι ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό, ότι χρειάζεται βοήθεια για να θυμηθεί την χρόνια που συνέβη κάτι τόσο σημαντικό στη ζωή του, μου φαίνεται επιεικώς αδιανόητο.

Πρόεδρος: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τους προωθήσετε;

Κατηγορούμενος: Όλους τους μεγάλους ηθοποιούς, με εμπειρία και στάτους, τους προσεγγίζουν άτομα για να βοηθηθούν. Έχει γίνει μόδα να γίνει ο καθένας καλλιτέχνης ηθοποιός άκοπα.

Σχετικά άρθρα

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα