Search
Close this search box.

Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν: Η ιστορία αγάπης που θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας

Από τα εργαστήρια θεάτρου γυμνασίου στην Αμιένη μέχρι το παλάτι των Ηλυσίων, δείτε την αρχή και την εξέλιξη μιας ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού που είναι από τα πιο γνωστά στο κόσμο και “ενωμένο” σχεδόν για τρεις δεκαετίες.
Σχολικό έτος 1992-1993: Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι 16 ετών, είναι μαθητής στην πρώτη τάξη του γυμνασίου “La Providence”, στην Αμιέν, στο Somme.

Η Brigitte Trogneux είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

1.Η συνάντηση και η φήμη

Στην Caroline Derrien και στην Candice Nedelec, συγγραφέα του βιβλίου  Les Macron (Fayard), η Brigitte Macron εκμυστηρεύεται ότι εκείνη την εποχή αμφισβητήθηκε από την ευφυΐα του μαθητή της .  Η κόρη του, Laurence Auzière, επιβεβαιώνει. Λέει ότι είπε μια μέρα όταν γύρισε από το σχολείο: «Υπάρχει ένας τρελός στην τάξη μου που ξέρει τα πάντα για τα πάντα!».

Ο Εμανουέλ Μακρόν, από την πλευρά του, εκμυστηρεύεται στους γονείς του την αγάπη που νιώθει για τον δάσκαλό του στο θέατρο. Δεν ανησυχούν, πεπεισμένοι ότι η συντριβή του δεν είναι αμοιβαία, ότι τελικά θα περάσει.

Η φήμη κυκλοφορεί στην πόλη: ο καθηγητής και ο μαθητής θα ήταν ζευγάρι – δεν είναι ακόμα εκείνη τη στιγμή.

Για να σβήσει το «On dit», η Brigitte Trogneux αλλάζει σχολείο, ενώ ένας μαθητής λυκείου μετακομίζει στο Παρίσι, όπου περνάει το απολυτήριο και συνεχίζει τις σπουδές του.

Ανακούφιση για τους γονείς Μακρόν, που ήλπιζαν ότι αυτή η «μόδα» θα ήταν προσωρινή. Μόνο η γιαγιά του, πολύ σημαντική στη ζωή του, θα τον στηρίξει.

2. Γάμος, παρά τις αντιρρήσεις

2006. Η Brigitte Trogneux χωρίζει. Ο Εμανουέλ Μακρόν σπεύδει να τη ζητήσει γάμο. «Ό,τι και να κάνεις, θα σε παντρευτώ!», υποσχέθηκε στα 17 του.

Κουρασμένος από όσα άκουγε και τη διαφορά ηλικίας τους, ο μελλοντικός Πρόεδρος είχε επιμείνει να το επισημοποιήσει τη σχέση τους μετά το θυελλώδες διαζύγιο των Trogneux.

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη συνάντησή τους, στις 20 Οκτωβρίου 2007, ο Emmanuel και η Brigitte Macron αντάλλαξαν το «Ναι» τους στο δημαρχείο του Le Touquet (Pas-de-Calais), ένα παραθαλάσσιο θέρετρο όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας της νύφης. που έχει κληρονομήσει με τον θάνατο του πατέρα του.

«Το μόνο λάθος του Εμμανουέλ είναι ότι είναι νεότερος», πειράζει η Μπριζίτ Μακρόν, παρά τις παρατηρήσεις.

«Είναι ένα αστείο μεταξύ μας, δεν έχουμε σταθεί ούτε μια στιγμή στη διαφορά ηλικίας (…) Οπότε τα 25 χρόνια διαφορά, τι θα μπορούσαμε να πούμε, δεν είναι κάτι… Φυσικά, παίρνουμε πρωινό, εγώ με τις ρυτίδες μου , αυτός με τη φρεσκάδα του, αλλά έτσι είναι. Αν δεν είχα κάνει αυτή την επιλογή, θα είχα χάσει τη ζωή μου», δήλωσε στο Elle η Μπριζίτ Μακρόν.

3. Ένα ζευγάρι “συνένοχο” και “συγχωνευμένο

Το ζευγάρι Μακρόν συναρπάζει… Στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2021, ο Gaël Tchakaloff τους αφιερώνει ένα δοκίμιο, “Όσο είμαστε και οι δύο”, που δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι του 2021 από τις εκδόσεις Flammarion / Versilio . Κοντά στους Μακρόν, ο συγγραφέας απεικονίζει μια συγχωνευμένη σχέση, βασισμένη στη διάνοια και το χιούμορ.

«Έχουν αυτό που όλοι θα θέλαμε να έχουμε μετά από είκοσι χρόνια συμβίωσης: γελούν πολύ μαζί, κάνουν αστεία, έχουν διατηρήσει μια απίστευτη ελαφρότητα και ανεμελιά», διαβεβαίωσε με το  Current Woman .

Είμαι πολύ τυχερός που είμαι παντρεμένος με έναν άντρα σαν αυτόν και είμαι σίγουρη γι’ αυτό καθημερινά για πάνω από είκοσι χρόνια.

Η Μπριζίτ Μακρόν είναι γεμάτη επαίνους για τον σύζυγό της, αυτόν τον «στιβαρό, εξαιρετικά καθησυχαστικό και εξαιρετικά ευγενικό άντρα», εκμυστηρεύτηκε στο FranceInfo τον Ιούλιο του 2020. Και δηλώνει ευγνώμων: «Είμαστε πολύ τυχεροί. Τυχεροί που είμαστε παντρεμένοι με έναν άντρα σαν αυτόν. Είμαι σίγουρος για αυτό κάθε μέρα για πάνω από είκοσι χρόνια».

Το καλοκαίρι, όπως και άλλα προεδρικά ζευγάρια, ο Emmanuel και η Brigitte Macron πηγαίνουν στο Fort Brégançon, στο Bormes-les-Mimosas (Var). Αλλά τους αρέσει επίσης να βρίσκουν καταφύγιο στο Le Touquet, το παρήγορο κουκούλι τους.

4. Εμανουέλ Μακρόν, πατριός τριών παιδιών

Η Μπριζίτ Μακρόν είναι μητέρα τριών παιδιών, της Tiphaine Auzière, του Sébastien Auzière και της Laurence Auzière, από τον πρώτο της γάμο. Όταν παντρεύτηκε η μητέρα τους τον Εμανουέλ Μακρόν εκείνος έγινε πατριός τους.

Η Μπριζίτ και ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισαν να μην κάνουν παιδιά.

«Κάναμε την ερώτηση στον εαυτό μας και θεώρησα ότι το πιο σημαντικό ήταν να μεγαλώνουμε καλά τα παιδιά, να τα αγαπάμε… Έχω επτά εγγόνια», εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος!

Αγαπώ τα παιδιά της Μπριζίτ σαν να είναι δικά μου.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι οικογενειών. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει πάντα ένα έργο αγάπης, ότι υπάρχει ένα έργο ζωής, λέει σε συνέντευξη. Το πιο αφόρητο, είναι μια οικογένεια όπου οι άνθρωποι δεν αγαπιούνται. Φτιάξαμε το επιλογή να μην κάνω παιδιά γιατί θα ήταν μια κάπως εγωιστική επιλογή».

Όταν ένας μαθητής τον ρωτά αν τον πειράζει που δεν είναι πατέρας, νιώθει έλλειψη, ο Εμμανουέλ Μακρόν καταλήγει: «Δεν μου λείπει γιατί αγαπώ τα παιδιά της Μπριζίτ σαν να είναι δικά μου».

5. Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν, ένα “πολιτικό δίδυμο”

2012. Ο Εμανουέλ Μακρόν μπαίνει στην πολιτική. Έγινε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηλυσίων και δύο χρόνια αργότερα Υπουργός Οικονομίας, Βιομηχανίας και Ψηφιακής.

Όταν ίδρυσε το  κίνημα La République En Marche  και ξεκίνησε την προεδρική του εκστρατεία, το ζευγάρι εξετάστηκε εξονυχιστικά και η Μπριζίτ Μακρόν κοροϊδεύτηκε βίαια λόγω της ηλικίας της και της σωματικής της διάπλασης. Το στυλ ντυσίματος της θεωρείται «υπερβολικά τολμηρό», υπονοούμενο «για την ηλικία της», από ορισμένους, με φανερά σεξιστικές νύξεις.


«Είναι άσχημη»: Ο Βραζιλιάνος πρέσβης προσβάλλει την Μπριζίτ Μακρόν
Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο κοροϊδεύει την εξωτερική εμφάνιση της Μπριζίτ Μακρόν, οι Βραζιλιάνοι ζητούν συγγνώμη.
Στην αρχή διακριτική, η Μπριζίτ Μακρόν ξεπροβάλλει βήμα βήμα από τη σκιά, πάνω από την άνοδο του συζύγου της, μέχρι να πάρει η ίδια πολιτική θέση.

Στο Élysée, η σύζυγος του νέου Προέδρου πρέπει να κυριαρχήσει στην επικοινωνία και γι’ αυτό δούλεψε για μεγάλο χρονικό διάστημα με εκείνη που έχει το παρατσούκλι “η ιέρεια των ανθρώπων του γαλλικού τύπου”: “Mimi” Marchand . Στη συνέχεια, η επικοινωνιολόγος είναι υπεύθυνος για τη φωτογράφιση του προεδρικού ζεύγους κατά τη διάρκεια των ιδιωτικών ταξιδιών του, για τα πρωτοσέλιδα των περιοδικών. Διακοπείσα από την υπόθεση Benalla, η συνεργασία τους αποκάλυψε την ικανότητα της Brigitte Macron να διαχειρίζεται την εικόνα του Προέδρου.

6. Μπριζίτ Μακρόν, «όχι Πρώτη Κυρία»

“Δεν αισθάνομαι “Πρώτη Κυρία”. Είμαι η σύζυγος του αρχηγού του κράτους. Προσπαθώ όσο καλύτερα μπορώ να τιμήσω αυτό το λειτούργημα που μου έτυχε. Ίσως κατάφερα να συνεχίσω το επάγγελμά μου της δασκάλας”, είπε η Brigitte στη Franceinfo τον Ιούλιο του 2020.

Όταν είσαι σύζυγος του αρχηγού κράτους, ο κόσμος μπορεί να μην σε θέλει ή να σε κρίνει αυστηρά. Μην τους επιβάλλεστε λοιπόν.

Και να λογικά, για τον ρόλο του: “Όταν χτυπάμε την πόρτα του Ηλυσίου, έχουμε εξαντλήσει πολλούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι αυτή είναι σχεδόν η τελευταία πόρτα που χτυπάμε και υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Είπα στον εαυτό μου ότι έχω χρέος, τα πέντε χρόνια που είμαι εκεί, να είμαι χρήσιμος. Γιατί όταν είσαι αρχηγός κράτους, εκλέγεσαι. Όταν είσαι σύζυγος του αρχηγού του κράτους, ο κόσμος δεν σε επέλεξε. Και ο μόνος τρόπος για να μην είμαι παρείσακτος είναι να βοηθήσω».

Το 2019, η Μπριζίτ Μακρόν γίνεται πρόεδρος του Ιδρύματος Νοσοκομείων. Την επόμενη χρονιά, ανέλαβε την Επιχείρηση Pièces Jaunes , υπέρ των νοσηλευόμενων παιδιών, που δημιούργησε και ηγήθηκε η πρώην Πρώτη Κυρία Μπερναντέτ Σιράκ από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.


Αυτές οι αποστολές της είναι αγαπητές, απηχούν το πρώην επάγγελμά της. «Τα πρώτα γράμματα αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά θέματα υγείας», είπε «Μου ήταν κάτι οικείο γιατί ήμουν καθηγήτρια φιλολογίας και είχα πολλούς μαθητές που είχαν προβλήματα υγείας. Έτσι αντιλήφθηκα το απόλυτο δράμα όταν ένας έφηβος είναι άρρωστος. Ξέρω ποιος είναι αυτός ο δρόμος, τον έχω ζήσει. “

Η Μπριζίτ Μακρόν δεν φοβάται «καθόλου» τι θα γίνει μετά τα Ηλύσια. Αυτό, χάρη στον σύζυγό της. “Φυσικά, το μέλλον μπορεί να είναι ανησυχητικό. Αλλά το μέλλον με τον Εμανουέλ δεν είναι ανησυχητικό”….

Δείτε επίσης

Share: