Alain-Fabien Delon/instagram

Αλέν Ντελόν: Η άγνωστη οδυνηρή ιστορία της παιδικής του ηλικίας που τον στιγμάτισε

Η Έντιθ Ντελόν, μητέρα του Αλέν Ντελόν, πέθανε στις 30 Ιουνίου 1995. Απ όταν ο ηθοποιός αποφάσισε να ζει απομονωμένος στην έπαυλή του στη Γενεύη και το μόνο που στ’ αλήθεια επιθυμεί είναι να «φύγει» με ευθανασία, έχει μιλήσει για όλα με ειλικρίνεια. Μεταξύ αυτών και για τη σχέση του με τη μητέρα του. Ο διάσημος ηθοποιός έκανε μια αναδρομή στην ημέρα που έσπασε ο δεσμός μεταξύ του ίδιου και της μητέρας του.

«Δεν είναι αυτό που ονομάζω οικογένεια» . Μεταξύ του Αλέν Ντελόν και των γονιών του, οι δεσμοί ήταν περίπλοκοι. Πολλές φορές, ο 86χρονος σήμερα ηθοποιός εκμυστηρεύτηκε αυτόν τον χωρισμό που ξεκίνησε όταν ήταν ακόμη παιδί. “ Πώς να καταλάβεις ότι οι γονείς σου σε ξεφορτώνονται όταν είσαι μόλις 4 ετών;, αναρωτήθηκε στις στήλες του Paris Match το 2018. Χώρισαν, έφτιαξαν ξανά τις ζωές τους και βρέθηκα ορφανός σε ανάδοχη οικογένεια. Ήμουν 4 χρονών και είχαν άλλα παιδιά. Δεν ήμουν η προτεραιότητά τους. Ήμουν 4 χρονών και με άφησαν. Έχω μόνο «μισούς», ετεροθαλείς αδερφούς και αδερφές. Έμεινα κοντά στην Paule-Edith, την κόρη της μητέρας μου, έβλεπα κατά καιρούς τα ετεροθαλή αδέρφια μου, αλλά δεν είναι αυτό που λέω οικογένεια.

Με τη δημοσιογράφο Valérie Trierweiler, ο ηθοποιός θυμήθηκε σχεδόν με λύπη τους γονείς του που τον πλησίασαν για τη φήμη του : «Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι είχαν έναν γιο. Η μητέρα μου άρχισε να αποκαλεί τον εαυτό της Madame Delon, παρόλο που το επώνυμό της ήταν Boulogne. Είχε γίνει γκρουπ και όχι πια μητέρα. Όσο  για τον πατέρα μου, ήταν πιο παρών στο τέλος της ζωής του. Αλλά όλα αυτά δεν αναπληρώνουν τι δεν έκανα παιδί, τι δεν μου έδωσαν , την αγάπη των γονιών μου».

Μια σημαντική περίοδος της ζωής του στην οποία επέστρεψε ο αδερφός του Ζαν Φρανσουά Ντελόν, στις σελίδες του περιοδικού Schnock, τον Δεκέμβριο του 2020 : «Παιδιά, ήμασταν συνένοχοι, αλλά τσακωθήκαμε και όπως μπορούν να κάνουν δύο αδέρφια (… .) Ο Αλέν Ντελόν είναι και οι δύο οικογένεια, και ταυτόχρονα δεν είναι καθόλου. Αυτή η αποσύνδεση πατέρα και μητέρας ήταν πολύ σημαντική». Χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του που «δεν του έκαναν δώρο» , ο Αλέν Ντελόν, ο οποίος δεν ξεκαθάρισε ποτέ τους λογαριασμούς του μαζί τους, φαινόταν πικραμένος .

Από αυτόν τον χωρισμό με τους γονείς του, του έχουν μείνει πληγές «που δεν θα γεμίσουν ποτέ» και που τον ακολούθησαν στην ερωτική του ζωή . “Και ακόμα και όταν ζούσα με μια γυναίκα, όταν αγαπούσα μια γυναίκα, μόνος.ένιωθα” , εκμυστηρεύτηκε ο Ντελόν , ο οποίος μοιράζονταν μεταξύ του σπιτιού της μητέρας του στο Bourg-la-Reine, του πατέρα του στο L’Haÿ-les-Roses.

Ο Αλέν Ντελόν ήταν θυμωμένος με τους γονείς του που τον άφησαν να πάει στον στρατό όταν ήταν ακόμη 17
Μια δυσαρέσκεια ακόμη πιο έντονη καθώς οι γονείς του δεν τον εμπόδισαν να δεσμευτεί στρατιωτικά στην Ινδοκίνα. Στις στήλες του Paris Match, ο Αλέν Ντελόν είπε : “Η πλειοψηφία ήταν τότε στα 21. Και οι γονείς μου υπέγραψαν την εξουσιοδότηση χωρίς δισταγμό, σαν να με ξεφορτώνονταν για άλλη μια φορά. Τους κατηγορώ γι’ αυτό, μην στείλεις ένα 17χρονο παιδί στον πόλεμο…  17 χρονών… Ήμουν μόνο 17!». Από την πλευρά του, ο αδερφός του είπε: « Στην ηλικία που θα μπορούσα πραγματικά να έχω στενή σχέση μαζί του, ήταν στην Ινδοκίνα. Έκανε τρεις μήνες φυλακή εκεί, πέρασε τα είκοσί του στο κελί. Ήξερε την αρρώστια, τον θάνατο. Βρέθηκε απομονωμένος . Όταν επέστρεψε (το 1956) , είχε αλλάξει. Δεν ήθελε πια να δει τους γονείς του, από τους οποίους είχε κρατήσει άσχημη ανάμνηση. Στη συνέχεια σύχναζε στην Πιγκάλ, τις πόρνες και τους μαφιόζους “. Και ο Ντελόν για να συνοψίσει: “Πρέπει ακόμα όμως να πω ευχαριστώ στη μητέρα μου, γιατί ήταν αυτή που μου έδωσε το πρόσωπο που είχα και όλα έγιναν χάρη σε αυτό. Τα είχα όλα χάρη σε αυτή την ομορφιά. Οπότε ναι, λέω «ευχαριστώ μαμά». Είμαι το πορτρέτο της, ήταν υπέροχη. Της χρωστάω τουλάχιστον αυτό».

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin