Σοφία Λόρεν: Αποδεικνύει ότι είναι δυνατό να είσαι όμορφη και αισθησιακή στα 87 και αποκαλύπτει τα μυστικά για την αιώνια ομορφιά της

Το να μένεις νέος και όμορφος όσο περισσότερο γίνεται είναι κάτι που απασχολεί πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο και η Σοφία Λόρεν είναι το παράδειγμα πως αυτό είναι εφικτό ακόμα και στα 87! Μπορεί η πάροδος των ετών στη φυσική εμφάνιση να μην εξαρτάται μόνο από σωματικούς παράγοντες, αυτό σε κάθε περίπτωση μας διδάσκει η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός που κατάφερε να διατηρήσει την ομορφιά της παρά την ηλικία.

Είναι πράγματι η μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ Σοφία Λόρεν, που συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες με το χάρισμα, την ομορφιά και την κομψότητά της. Και αυτό, από την ηλικία των 87 ετών του! 

Παρά το γεγονός ότι για τους περισσότερους αυτή η ηλικία είναι συνώνυμη με την κατακόρυφη πτώση του ανθρώπου, η Ιταλίδα ηθοποιός κατάφερε να αποδείξει ξεκάθαρα το αντίθετο καθιερώνοντας τον εαυτό της ως σύμβολο της  αιώνιας γυναικείας γοητείας . Και αυτό που είναι ακόμη πιο συναρπαστικό είναι ότι κατάφερε να διατηρήσει αυτόν τον τρόπο ζωής για περισσότερες από έξι δεκαετίες, ωστόσο ισχυρίζεται ότι δεν περίμενε καθόλου να φτάσει σε αυτή την ηλικία και λέει ότι είναι χαρούμενη που έχει γέρασε τόσο καλά.

Έμβλημα αιώνιας ομορφιάς

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η πρωταγωνίστρια ηθοποιός κατάφερε να διατηρήσει ένα προσεγμένο σώμα που παραμένει ελκυστικό. Και παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει κάπως αποστασιοποιηθεί από τον κινηματογραφικό κόσμο, παραμένει πηγή έμπνευσης για πολλούς.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που πρέπει να σημειωθεί για τη Σοφία Λόρεν είναι ότι απολαμβάνει αυτή την ηλικιακή περίοδο της ζωής της και δεν το βλέπει ως περιορισμό όπως τόσες άλλες γυναίκες στο Χόλιγουντ ή αλλού. Αυτό το είδος ανησυχίας δεν έχει καμία θέση στη ζωή της.

Η λάμψη της Ιταλίδας σταρ συνεχίζει να επιβεβαιώνεται με τα χρόνια, τάση που συνεχίστηκε με το λανσάρισμα του νέου κραγιόν  Dolce & Gabbana  που φέρει το όνομά της, δηλαδή,  Sophia Loren N°1.  Μια αφιέρωση που δείχνει πόσοι εξακολουθούν να βλέπουν σε αυτήν την ενσάρκωση της αναλλοίωτης γυναικείας γοητείας.

Μια επιτυχία που εξακολουθεί να εγείρει ερωτήματα

Εύλογα μπορεί να αναρωτιέται κανείς, τι είναι αυτό που κάνει τη Σοφία Λόρεν να διαφέρει από τις άλλες γυναίκες της ηλικίας της, ή ακόμα και από αυτές που είναι νεότερες. Γιατί σε αντίθεση με τις περισσότερες, δεν εμπιστεύεται τη διατήρηση της ομορφιάς της σε λοσιόν, κρέμες, προϊόντα ή άλλες μεθόδους αναζωογόνησης για τις οποίες ενδιαφέρονται πολλές γυναίκες σήμερα. Ποιο είναι το μυστικό της όμως;

Η Σοφία Λόρεν έχει ακούσει αυτήν την ερώτηση περισσότερες από μία φορές στο παρελθόν. Η ίδια απαντάει ότι για να μην ασχολείται περισσότερο απ όσο πρέπει με το πέρασμα των χρόνων, αρκούσε να πάρει τα ηνία του μυαλού της και να επικεντρωθεί μόνο στη δημιουργικότητά της και στο ταλέντο της. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα γηρατειά δεν την απασχολούσαν ποτέ,  αντιθέτως ένα αίσθημα ανασφάλειας ήταν σχεδόν μόνιμο, ειδικά σε σχέση με την καριέρα της.

Είναι όλα στο μυαλό…

Στην πραγματικότητα, ήξερε πάντα πώς να αντιμετωπίζει τους φόβους της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τολμούσε πάντα να ξεπερνά τον εαυτό της ξεκινώντας κάθε φορά σε νέα έργα που τη γοήτευαν και όπου μπορούσε να δώσει το 100%. Εξηγεί επίσης ότι «η γήρανση μπορεί να είναι ευχάριστη, ακόμη και διασκεδαστική, αν βρεις πώς να καταλαμβάνεις καλά τον χρόνο σου, αν νιώθεις ικανοποίηση με όσα έχεις πετύχει και αν συνεχίσεις παρά τα όνειρα».

Εκτός από το ότι έχει εκατό ταινίες στο ενεργητικό της και μια καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερα από 60 χρόνια, η Σοφία Λόρεν θα έχει πετύχει όλα όσα θα μπορούσαν να της χαρίσουν τον τίτλο της «πιο σέξι γυναίκας στον κόσμο», έτσι ώστε να παραμένει σύμβολο του γυναικείου αισθησιασμού και σίγουρα πρέπει να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για πολλές άλλες γυναίκες είτε για την ομορφιά είτε για την επιτυχία.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin