Βόλος: Θρίλερ με τον θάνατο της 14χρονης -«Αγνωστο πώς έπαθε ανακοπή στο μπάνιο και γιατί ήταν ντυμένη»

«Μας δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα, γιατί ένα παιδί να κάνει μπάνιο στις 3:00 τα ξημερώματα, είναι ασυνήθιστο. Τα παιδιά δεν κάνουν μπάνιο μεταμεσονύχτιες ώρες. Επίσης, η 14χρονη ήταν ντυμένη και χωρίς σφυγμό, χωρίς τις αισθήσεις της. Μας είπαν ότι τη βρήκαν πεσμένη στο μπάνιο και την έντυσαν για να τη φέρουν στο νοσοκομείο. Όταν βλέπεις το παιδί σου, ουσιαστικά νεκρό στο μπάνιο, χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς σφυγμό, και είναι γυμνό, το αρπάζεις, το τυλίγεις με ένα σεντόνι και το φέρνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται στο νοσοκομείο… δεν χάνεις χρόνο, να βρεις ρούχα, να το ντύσεις κ.λπ.», αναφέρουν πληροφορίες του νοσοκομείου για την 14χρονη Ελένη από τον Βόλο, η οποία έφυγε από τη ζωή ύστερα από 6 μήνες που έδινε μάχη στη ΜΕΘ.

«Μας έχει φύγει η ζωή όλη», δηλώνει ο πατέρας της 14χρονης. Μιλώντας στο Live News, θυμάται πώς βρήκε την κόρη του χωρίς τις αισθήσεις της, ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου, στο μπάνιο του σπιτιού του.

«Η μικρή πήγε να κάνει μπάνιο, γλίστρησε και έπεσε. Εμείς πάνω στον φόβο, πάνω στον χαμό, νομίζαμε ότι ήταν από ρεύμα, από ηλεκτροπληξία. Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, μας είπαν οι γιατροί ότι δεν ήταν από ηλεκτροπληξία, είχε χτυπήσει η μικρή, έκανε ανακοπή καρδιάς και για 25 λεπτά ήταν χωρίς οξυγόνο στον εγκέφαλο», δήλωσε ο πατέρας της 14χρονης.

Οι γιατροί του νοσοκομείου στο Βόλο με ηρωικές προσπάθειες κατάφεραν να επαναφέρουν τη 14χρονη, ωστόσο τα κρίσιμα λεπτά που έμεινε χωρίς οξυγόνο ο εγκέφαλός της ήταν καθοριστικά για την υγεία της, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Τη μεταφέραμε από τον Βόλο στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, στην εντατική, και από εκεί μετά, τη δεύτερη ημέρα, κάναμε χειρουργείο, ένα μεγάλο χειρουργείο, στο κεφάλι, αφαιρέσαμε ένα μεγάλο κόκαλο από το κρανίο της για να δώσει χώρο και οξυγόνο στο κεφάλι και από εκεί και μετά η μικρή, όταν συνήλθε, ήταν χάλια, δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν σαν ένα φυτό», δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού.

Τι αναφέρουν τα νοσοκομεία Βόλου και Θεσσαλονίκης
Στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης διαγνώσθηκε οίδημα στον εγκέφαλο, που προκλήθηκε από την έλλειψη οξυγόνου που είχε η 14χρονη για τουλάχιστον 20 λεπτά, μετά την ανακοπή που υπέστη στο μπάνιο.

«Είναι μια πολύ τραγική ιστορία, μας στενοχώρησε όλους. Η 14χρονη ήταν 6 μήνες στο νοσοκομείο μας. Πολύ βαρύ περιστατικό. Για χτύπημα δεν μας αναφέρθηκε κάτι. Μας ήρθε ως ασθενής μετά από ανακοπή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, είχε περάσει ένα διάστημα δηλαδή που δεν οξυγονώθηκε ο εγκέφαλός της και για αυτό ήρθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», δήλωσε σχετικά γιατρός του νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Με τους γιατρούς να έχουν αποκλείσει η 14χρονη να έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που έκανε μπάνιο, άγνωστο παραμένει πώς χτύπησε και έπεσε στην μπανιέρα, πόση ώρα μεσολάβησε από την ώρα που τη βρήκαν οι συγγενείς της μέχρι τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, ενώ είναι αδιευκρίνιστη και η αιτία ανακοπής ενός υγιέστατου κατά τα άλλα παιδιού.

«Για ποιον λόγο έχασε τις αισθήσεις, για ποιον λόγο έπαθε ανακοπή αρχικά, δεν το γνωρίζουμε. Μας είπαν ότι τη βρήκαν πεσμένη στο μπάνιο χωρίς τις αισθήσεις της. Ηλεκτροπληξία, επειδή μας αναφέρθηκε και εμάς, δεν είχε, γιατί δεν υπήρχε σχετικό τραύμα με πύλη εσόδου-εξόδου ρεύματος. Δεν είχαμε προσέξει κάτι να μας κάνει εντύπωση, κάτι εμφανές. Αν είχε εκδορές μπορεί να ήταν στο πλαίσιο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Πάντως, όταν χειρουργήθηκε, δεν είχε κάποια χτυπήματα που να δείχνουν κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Είχε ένα οίδημα στον εγκέφαλο που ήταν αποτέλεσμα ανοξυγοναιμίας», συμπλήρωσε ο γιατρός.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου Βόλου, όπως μεταδίδει το Live News, την ανήλικη μετέφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο νοσοκομείο μετά τις 3 τα ξημερώματα με το αγροτικό τους όχημα, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε ηλεκτροπληξία, ενώ η 14χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της και χωρίς σφυγμό.

«Το παιδί ήταν πεθαμένο, έγινε ΚΑΡΠΑ και ανάνηψη, καταφέραμε και το επαναφέραμε και διασωληνώθηκε. Έγινε αμέσως μετά η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί πήγε με σφυγμό μεν, αλλά με μη καλή οξυγόνωση, από κορεσμό, δεν ανέκτησε την οξυγόνωση που έπρεπε», αναφέρει το νοσοκομείο του Βόλου.

Η 14χρονη έφερε τραύμα στο κεφάλι, με τους γονείς της να αναφέρουν ότι έπεσε και χτύπησε στο μπάνιο.

Ο εισαγγελέας Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια θανάτου της 14χρονης.

Σχετικά άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα