Πέτρος Κωστόπουλος: Δύο οικόπεδα στη Μύκονο πουλήθηκαν σε πλειστηριασμό έναντι μισού εκατ. ευρώ

Στο «σφυρί» έναντι μισού εκατομμυρίου ευρώ πωλήθηκαν δύο οικόπεδα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Μύκονο. Πρόκειται για δυο οικόπεδα στα Χουλάκια, για τα οποία ο νέος αγοραστής έδωσε 268.123 ευρώ και 244.444 ευρώ αντίστοιχα. Τα δύο οικόπεδα βρίσκονται στα Χουλάκια. 

Ο πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε στις 29/6 με τιμές εκκίνησης, 45.795 ευρώ για το πρώτο και 45.970 ευρώ για το δεύτερο οικόπεδο. Η χαμηλή τιμή οφείλεται στο γεγονός ότι και τα δυο οικόπεδα βρίσκονται σε καφέ ζώνη, στην οποία επιτρέπεται να χτίσεις 50 τ.μ. ως αποθήκη κι αυτά σε ενιαίο οικόπεδο των 10 στρεμμάτων, βάσει της απόφασης του ΣτΕ 3628/2009.

Το πρώτο οικόπεδο με εμβαδόν 6.125 τ.μ. «χτυπήθηκε» στο ποσό των 268.123 ευρώ και το δεύτερο με εμβαδόν 6.017 τ.μ. αγοράστηκε έναντι του ποσού των 244.444 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε το protothema.gr, πίσω από την αγορά βρίσκονται Κύπριοι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων της Μυκόνου και έχουν χτίσει μία βίλα στην περιοχή «Άγιος Λάζαρος».  Λίγες ώρες μετά τον πλειστηριασμό ο νέος αγοραστής έστειλε στην περιοχή τον εκπρόσωπο του με μαύρο Porsche Cayenne ενώ  πληροφορίες λένε ότι άρχισε να συζητά την μεταπώληση τους.

Γύρο επαφών με νέους αγοραστές ξεκίνησε ο εκπρόσωπος του πλειοδότη

Λίγες ώρες μετά τον πλειστηριασμό, ο νέος αγοραστής μέσω του εκπροσώπου του ανέβηκε στα Χουλάκια και ξεκίνησε γύρο επαφών με ενδιαφερόμενους νέους αγοραστές. Σημαντικό πρόβλημα για τους υποψήφιους αγοραστές είναι το γεγονός ότι και τα δυο οικόπεδα βρίσκονται σε καφέ ζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος είχε αγοράσει τα δυο αγροτεμάχια τον Απρίλιο του 1998. Μετά την οικονομική κατάρρευση των εκδοτικών του επιχειρήσεων τα δυο οικόπεδα κατασχέθηκαν τον Ιανουάριο του 2019 από τη Eurobank, αλλά ο αρχικός πλειστηριασμός δεν έγινε κατόπιν εντολής της επισπεύδουσας. Οι σχετικές απαιτήσεις είχαν μεταβιβαστεί στην do Value που ήταν και η νέα επισπεύδουσα.

Πηγή protothema.gr

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin