Γιώργος Χειμωνέτος

Γιώργος Χειμωνέτος: Πώς κατάφερε να σώσει το σπίτι του από το «σφυρί» (βίντεο)

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια του Γιώργου Χειμωνέτου μετά από εννιά χρόνια, ο οποίος είχε χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό.

«Είμαι πολύ ταλαιπωρημένος, ηθικά και οικονομικά, και περιμένω επιτέλους να δικαιωθώ από το δικαστήριο, έστω και ύστερα από εννιά χρόνια», είπε ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα του Alpha, για την δικαστική περιπέτεια που μετρά από το 2013, όταν έχασε το σπίτι του στη Ρόδο, σε πλειστηριασμό.

«Είχα πάρει ένα δάνειο από μια ισπανική τράπεζα, η οποία εξειδικευόταν στη χρηματοδότηση κατοικιών. Όμως, με τη γενικευμένη οικονομική κρίση που άρχισε το 2008, όπως πάρα πολύς κόσμος, έτσι κι εγώ, παρουσίασα αδυναμία ως προς την αποπληρωμή του, αφού κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητές μου δεν πήγαν καλά» τόνισε.

Συγκεκριμένα με απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου έγινε δεκτή η ανακοπή που άσκησε ο Γιώργος Χειμωνέτος και ακυρώθηκαν οι αποφάσεις, με τις οποίες είχε βγει σε κατάσχεση και πλειστηριασμό από ισπανικό fund το σπίτι του στη Ρόδο.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι το ακίνητο αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του ίδιου και η αξία της δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο αφορολόγητης απόκτησης της κύριας κατοικίας προσαυξημένο κατά 50%

Σχετικά Άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin