Η τραγική μοίρα της αδελφής του Πρίγκιπα Φίλιππου: Πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα ενώ γεννούσε…

Η αδελφή του πρίγκιπα Φίλιππου, η πριγκίπισσα Σεσίλ (Cecile) πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1937 ενώ γεννούσε!

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και αείμνηστος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πέθανε στις 9 Απριλίου 2021. Ενώ μεγάλο μέρος της ζωής του έζησε μέσα στα τείχη του παλατιού, ο Φίλιππος γεννήθηκε μόνος του ως βασιλιάς και έζησε μια παιδική ηλικία που μαστιζόταν από αστάθεια και τραγωδία.

Ο Φίλιππος γεννήθηκε στο ελληνικό νησί της Κέρκυρας οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του παππού του, βασιλιά της Ελλάδας Γεώργιο Α’. Ο πατέρας του στάλθηκε στην εξορία όταν ο Φίλιππος ήταν μόλις 1 έτους και η οικογένεια βοηθήθηκε από τον βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιο Ε’, τον ξάδερφο του πατέρα του. Ο Φίλιππος και η οικογένειά του διέφυγαν στην Ιταλία και στη συνέχεια μετακόμισαν στο Παρίσι.

Η μητέρα του αργότερα διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και μπήκε σε ίδρυμα. Τα παιδιά της, συμπεριλαμβανομένου του Φίλιππου, συνέχισαν να ζουν με την οικογένειά της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η πριγκίπισσα Cecilie ήταν η τρίτη μεγαλύτερη αδερφή του πρίγκιπα Φιλίππου. Παντρεύτηκε τον Georg Donatus, τον Μέγα Δούκα της Έσσης, και γρήγορα γέννησε δύο γιους και μια κόρη. Με εξαίρεση τη μικρή κόρη, η υπόλοιπη οικογένεια ταξίδευε στο Λονδίνο από τη Γερμανία για έναν γάμο τον Νοέμβριο του 1937, ενώ η πριγκίπισσα ήταν έγκυος, όταν όλη τους η ζωή κόπηκε τραγικά.

Στο αεροπλάνο με τον σύζυγό της, τους δύο γιους της, την πεθερά της και το πλήρωμα του αεροπλάνου, έπιασαν τη Σεσίλι πόνοι και ξεκίνησε ο τοκετός. Ο πιλότος άλλαξε τη διαδρομή του αεροπλάνου για να προσγειωθεί στις Βρυξέλλες του Βελγίου, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες τον ανάγκασαν να επιχειρήσει προσγείωση στην Οστάνδη για να μπορέσει η πριγκίπισσα να γεννήσει. Αυτή η προσπάθεια φαίνεται να ήταν που σφράγισε την τραγική μοίρα της οικογένειας. Το αεροπλάνο χτύπησε μια καμινάδα εργοστασίου και συνετρίβη, σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες….

Υιοθετημένη από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η μικρή κόρη της Σεσίλ πέθανε δύο χρόνια αργότερα από μηνιγγίτιδα.

Η ιστορία της Cecilie περιλαμβάνει ένα άλλο σκοτεινό κεφάλαιο: Τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της ήταν μέλη του ναζιστικού κόμματος. Ο πρίγκιπας Φίλιππος φωτογραφήθηκε μάλιστα ανάμεσα σε δύο άνδρες που φορούσαν ναζιστική ενδυμασία στην κηδεία της Σεσίλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πριγκίπισσα Σεσίλι δεν είναι το μόνο μέλος της οικογένειας του Φίλιππου που ήταν ενθουσιώδης για την υποστήριξη του Ναζιστικού Κόμματος. Ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Prince Philip: The Plot To Make a King περιλαμβάνει πλάνα στα οποία μια άλλη από τις αδερφές του Philip, η πριγκίπισσα Sophie, αναφέρθηκε στον Αδόλφο Χίτλερ ως έναν «γοητευτικό και φαινομενικά σεμνό άντρα».

Η Sophie παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Christoph von Hessen, ο οποίος κατέληξε να εργάζεται ως διευθυντής στο Υπουργείο Πολεμικής Αεροπορίας του Τρίτου Ράιχ. Ενώ η Σόφι ισχυρίζεται ότι αργότερα άλλαξε τις πεποιθήσεις της, εξακολουθούσε να σκέφτεται με αγάπη για τον Χίτλερ χρόνια αργότερα, όταν έγραψε για αυτόν στα απομνημονεύματά της, τα οποία παραμένουν αδημοσίευτα.

Η Daily Beast αναφέρει ότι η Sophie έγραψε: «Πρέπει να πω εδώ, ότι, παρόλο που ο Chri [ο Πρίγκιπας Christoph] και εγώ αλλάξαμε ουσιαστικά την πολιτική μας άποψη μερικά χρόνια αργότερα, εντυπωσιαστήκαμε από αυτόν τον γοητευτικό και φαινομενικά σεμνό άνδρα και από τα σχέδιά του να αλλάξουμε και βελτιώσουμε την κατάσταση στη Γερμανία».

Προς τιμήν της, η μητέρα του πρίγκιπα Φιλίππου, η πριγκίπισσα Αλίκη, πήρε μια σαφώς πιο βαθιά και σημαντική στάση όσον αφορά τους Ναζί. Η πριγκίπισσα Αλίκη θεωρείται ως «Δίκαιη μεταξύ των Εθνών» στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem επειδή βοήθησε στην απόκρυψη εβραϊκών οικογενειών από τους Ναζί που κατέλαβαν την Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα