Ίος: Φιλοξενεί στο σπίτι της 17 γαϊδουράκια και τα ταΐζει με το όνομα τους

Εδώ όπου τα γαϊδουράκια ζουν ευτυχισμένα! Η γνωστή επιχειρηματίας της Ίου, Βασιλική Πετρίδου φροντίζει καθημερινά 17 γαϊδουράκια που βρήκαν στέγη, αγάπη, φροντίδα και φαγητό στο σπίτι της. Η εικόνα που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε από αυτά τα συμπαθέστατα ζώα είναι να στέκουν για ώρες ακίνητα, δεμένα σε κάποιο χωράφι, ή παραφορτωμένα να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια κάποιου νησιού κάτω από τον καυτό ήλιο.

Θα πιστεύατε ποτέ ότι είναι ζώα παιχνιδιάρικα, τρυφερά, ευγενικά, κοινωνικά και γεμάτα περιέργεια και θα μπορούσαν να γίνουν ο καλύτερος σύντροφος του ανθρώπου; Κι όμως.

Σε μια εποχή που καθημερινά διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για κακομεταχείριση  ζωών, δεκαεπτά γαϊδούρια έχοντας σηκώσει στην πλάτη τους αμέτρητους τόνους  από οικοδομικά υλικά, κηπευτικά και ανθρώπους με την απειλή και τη χρήση του μαστίγιου,  απολαμβάνουν την φροντίδα και την φιλοξενία που τους εξασφαλίζει η Βασιλική Πετρίδου.

Σε ένα καταπληκτικό χώρο με θέα την θάλασσα στην περιοχή Κουμπάρα της Ίου κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς καπίστρι και σαμάρι περιμένοντας υπομονετικά την γυναίκα που τους απάλλαξε από την καθημερινή τους ταλαιπωρία να τους φέρει τα αγαπημένα τους καρότα, να τους μιλήσει με τα ονόματά τους, να τα χαϊδέψει και να τα φροντίσει προσωπικά παρόλο που οι καθημερινές της ασχολίες και ευθύνες στις επιχειρήσεις που έχει στο νησί είναι πολλές και μεγάλες.

Η Βασιλική Πετρίδου οραματίστηκε έναν χώρο μέσα στον οποίο θα μπορούσαν να φροντίζουν τόσο για την ευζωία όσο και για την αποκατάσταση των γαϊδουριών που βρίσκονται σε ανάγκη, μια και συνήθως οι συνθήκες εργασίας αλλά και ζωής γι’ αυτά τα παρεξηγημένα ζώα δεν είναι οι ενδεδειγμένες για το είδος τους στη χώρα μας, ωστε να ξανασυστήσουν αυτό το ιδιαίτερο ζώο στον κόσμο.

Ταιριάζει λοιπόν απόλυτα η ζωή των συμπαθέστατων και φιλότιμων τετράποδων στην έκφραση, από το μαστίγιο στο καρότο  αφού υπέμεναν μια δύσκολη και οδυνηρή κατάσταση στην προηγούμενη ζωή τους και τώρα χάρη στην ευαισθησία της Βασιλικής Πετρίδου η ζωή τους έχει γίνει ευχάριστη με ένα διόλου ευκαταφρόνητο έπαθλο… το καρότο!

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα