Χαλκιδική: Συνεχίζεται για 11η ημέρα η αναζήτηση του Μάρτιν -Δεν αντέχουμε οικονομικά, λέει η οικογένεια

Συνεχίζονται για 11η ημέρα οι έρευνες για τον 32χρονο Μάρτιν που αγνοείται στη θάλασσα, όταν βούτηξε μαζί με δύο φίλους του στην παραλία «Μύτη» στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, καθώς παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Ο αδερφός του Μάρτιν, Gorav, βρίσκεται στην περιοχή και συμμετέχει στις έρευνες εδώ και αρκετές ημέρες. Μαζί με τον Gorav είναι η γυναίκα του, το δέκα μηνών παιδί τους και η μητέρα του, που αγωνιούν για την τύχη του νεαρού που αγνοείται.

Το ταξίδι των τριών φίλων από τη Βόρεια Μακεδονία εξελίχθηκε σε θρίλερ και ανέτρεψε τα σχέδιά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, με την οικογένεια του Μάρτιν να βιώνει έναν πραγματικό εφιάλτη σε μία ξένη χώρα. Η παρέα των τριών νεαρών από τα Σκόπια γιόρταζε τα γενέθλια του ενός στη Χαλκιδική και στη συνέχεια αποφάσισαν να βουτήξουν στη θάλασσα. Τα ισχυρά ρεύματα όμως τους παρέσυραν, θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τους τρεις φίλους. Ο πρώτος της παρέας, ο 25χρονος, διεσώθη αμέσως. Ο 30χρονος Ιβάν διεσώθη αφού πέρασε 18 ώρες στη θάλασσα και τα κατάφερε με τη βοήθεια μιας μπάλας.

«H έρευνα για τον αδελφό μου είναι πολύ ακριβή, νοικιάζουμε αεροσκάφη, drone. Είμαστε εδώ με την οικογένειά μου, με την μητέρα μου, τη γυναίκα μου και το δέκα μηνών μωρό μου. Η οικογένεια μου δεν μπορεί να το αντέξει οικονομικά άλλο», αναφέρει ο Gorav, ο οποίος απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση «αν μπορεί να μας βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο όπως για παράδειγμα με το λιμεναρχείο, τα αεροσκάφη να ψάξουν και οι πολίτες που έχουν drones». Σύμφωνα με τον ίδιο στις έρευνες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ανθρώπων και «έχουμε που μεγάλη επιφάνεια να καλύψουμε».

«Να ευχαριστήσω τους εθελοντές, την ομάδα ΟΦΚΑΘ που είναι συνέχεια δίπλα μας, όλες τις δωρεές και την ελληνική κυβέρνηση που έδωσε παράταση στις έρευνες για μερικές ημέρες», πρόσθεσε ο αδερφός του Μάρτιν.  

«Εγώ και η οικογένειά μου έχουμε κολλήσει σε μια ξένη χώρα, δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι μου χωρίς τον αδερφό. Δεν μπορώ», καταλήγει ο ίδιος.

Συντετριμμένη η μητέρα του 31χρονου έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στους εθελοντές του ΟΦΚΑΘ και με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει, εκλιπαρεί να δει το παιδί της. «Σας παρακαλώ, μην τον αφήσετε, βρείτε τον γιο μου» λέει επανειλημμένα με κομμένη την ανάσα στους διασώστες, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τις ημέρες που έχουν περάσει από την εξαφάνισή του, έχοντας πίστη πως θα τον ξαναδεί.

Σχετικά άρθρα

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα