Η expert Δήμητρα Παράσχου μας μιλάει για την Κρυσταλλοθεραπεία

Ήταν το 2018, όταν πρωτοσυνάντησα την Δήμητρα Παράσχου, σε ένα σεμινάριο Κρυσταλλοθεραπείας, που είχε διοργανώσει. Το ενδιαφέρον μου αρχικά ήταν για να αποκομίσω τις γνώσεις για τους Κρυστάλλους και τα πετρώματα, άλλα γρήγορα κατά την διάρκεια του σεμιναρίου μετατοπίστηκε καθώς παρακολουθούσα έναν άνθρωπο που ξεδίπλωνε μπροστά μου, όλο το πάθος και την αγάπη του για τα ορυκτά , σαν να ήταν παιδιά της.

Από τότε παρακολούθησα και άλλα σεμινάρια για Κρυστάλλους, και οφείλω να ομολογήσω ότι το ενδιαφέρον ήταν ισομερώς μοιρασμένο, τόσο για τους Κρυστάλλους όσο και για τον άνθρωπο Δήμητρα Παράσχου. έναν άνθρωπο που  διδάσκει την προσωπική εξέλιξη  , μέσω της Κρυσταλλοθεραπείας, προσφέροντας απλόχερα τις γνώσεις…

Πες μου λίγα πράγματα για τον εαυτό σου, και τι σε έκανε να ασχοληθείς με τα Ορυκτά και τα Πετρώματα και εν συνεχεία με την Κρυσταλλοθεραπεια.

Αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω Γιάννη για αυτήν την συνέντευξη και για την δυνατότητα που μου δίνεται να μιλήσω για ένα πολύ αγαπημένο μου κομμάτι, τα ορυκτά! Η ενασχόληση μου μαζί τους ξεκίνησε το 2004, όπου σπούδαζα Ψυχολογία και ήθελα να εμβαθύνω στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση με εναλλακτικές μεθόδους. Τυχαία έπεσε στα χέρια μου ένα περιοδικό, το οποίο περιείχε ένα άρθρο σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ορυκτών και των κρυστάλλων, και εκείνη τη στιγμή ήταν σαν να άναψε ένα φως μέσα μου! Άμεσα προμηθεύτηκα κάποια ορυκτά και ξεκίνησα να παρατηρώ την επίδραση τους σε εμένα, σε όλα τα επίπεδα. Τότε δεν υπήρχε και η πληθώρα πληροφοριών που υπάρχει σήμερα, οπότε βασίστηκα στην αυτοπαρατήρηση, αλλά και στις εμπειρίες που βίωναν φίλες, στις οποίες έδινα κρυστάλλους. Ήταν τόσο σημαντικές οι αλλαγές που παρατήρησα ώστε αποφάσισα, μετά το Μεταπτυχιακό μου στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, να σπουδάσω Κρυσταλλοθεραπεία στις Η.Π.Α. , με το ένα πτυχίο μου να είναι από την σχολή της διάσημης κρυσταλλοθεραπεύτριας Katrina Raphael. Σήμερα συνδυάζω το ψυχοθεραπευτικό με το κρυσταλλοθεραπευτικό κομμάτι, και πραγματοποιώ θεραπευτικές συνεδρίες, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια πάνω στις ιδιότητες των ορυκτών και την σύνδεση τους με τον άνθρωπο.

Υπάρχει κάποια Φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίζετε η Κρυσταλοθεραπεια;

Η Κρυσταλλοθεραπεία βασίζεται στην φιλοσοφία της αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με τα ορυκτά είτε μέσω διαλογισμών ή θεραπευτικών διατάξεων πάνω και γύρω από το ανθρώπινο σώμα. Λόγω του μετρήσιμου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου (της ενέργειας) τους, μπορούν να συνδεθούν μαζί μας και να επιφέρουν σημαντικές θεραπευτικές αλλαγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ορυκτά είναι μία μορφή ζωής που έχει μεγάλη συνάφεια με τον άνθρωπο- τα οστά μας αποτελούνται από Ασβεστίτη, ένα από τα πλέον άφθονα ορυκτά πάνω στην Γη. Τα δόντια μας περιέχουν Απατίτη, άλλο ένα ορυκτό που βρίσκουμε στον πλανήτη μας, ενώ η εξέλιξη μας ως είδος ενισχύθηκε σημαντικά από την παρουσία των ορυκτών και των πετρωμάτων, τα οποία χρησιμοποιήσαμε ως όπλα και εργαλεία. Τα ορυκτά υπήρξαν συνοδοιπόροι μας, βοηθοί μας και συνεργάτες μας στην πορεία που έχουμε διαγράψει μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να λειτουργούν ως ενθυμητές της δύναμης μας αλλά και της πνευματικότητας του γήινου πεδίου.

Σε ποιους τομείς βοηθάει η Κρυσταλοθεραπεια;

 Η Κρυσταλλοθεραπεία μπορεί να συνεισφέρει σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από σωματικές ενοχλήσεις, άγχος, αϋπνία, δυσκολία συγκέντρωσης, φόβους, κτλ., όμως μπορεί να είναι εξαιρετικά βοηθητική και στην κατανόηση των βαθύτερων αναγκών μας, καθώς και στην ανακάλυψη των αιτιών πίσω από σημαντικά εσωτερικά ζητήματα. Από προσωπική και επαγγελματική εμπειρία, η Κρυσταλλοθεραπεία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο όχι μόνο θεραπείας αλλά και προσωπικής εξέλιξης, οδηγώντας μας στην ευθυγράμμιση με τις αυθεντικές μας ποιότητες και στην σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό και το μονοπάτι μας.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να υπάρξει κάποιο ορατό αποτέλεσμα στον Θεραπευομένο;

Αυτό εξαρτάται από το ίδιο το άτομο προς θεραπεία, καθώς και τους θεραπευτικούς στόχους που έχει θέσει  σε συνεργασία πάντα με τον ειδικευμένο κρυσταλλοθεραπευτή. Το σίγουρο είναι πως από την πρώτη κιόλας συνεδρία αυτό που βιώνεται είναι μεγάλη χαλάρωση και ανακούφιση από τα εσωτερικά άγχη, ενώ το άτομο φεύγει γεμάτο χαρά και ηρεμία. Συνήθως μετά από 4 με 6 συνεδρίες  παρατηρούμε βελτίωση στον ύπνο, στον τρόπο σκέψης καθώς και αλλαγές στην καθημερινότητα του ατόμου, κάτι το οποίο οδηγεί και σε μεγαλύτερη εσωτερική ασφάλεια. Ωστόσο οι βαθύτερες θεραπευτικές αλλαγές συνήθως χρειάζονται μεγαλύτερο διάστημα για να επιτευχθούν αλλά και να γειωθούν στην πραγματικότητα του ατόμου προς θεραπεία.

Δωσε μου 2 παραδειγματα ανθρωπων που ηρθαν σε εσενα , και πως αλλαξε η ζωη τους μετα τις συνεδριες

Αν και έχω αρκετά παραδείγματα στο νου, αυτά που μπορώ να ξεχωρίσω είναι η περίπτωση μίας κυρίας γύρω στα 50, η οποία βίωνε πόνους στα γόνατα και την μέση, αν και όσες εξετάσεις είχε κάνει έβγαιναν καθαρές. Μέσα από τις κρυσταλλοθεραπευτικές συνεδρίες αναδύθηκαν οι φόβοι που διατηρούσε ως προς την απώλεια των δικών της ανθρώπων καθώς και οι πεποιθήσεις ότι θα επωμιζόταν ευθύνες βαρύτατες για εκείνη, πράγματα που την καθήλωναν και την εμπόδιζαν να προχωρήσει στη ζωή της. Μέσω της Κρυσταλλοθεραπείας, καταφέραμε να στηριχθεί περισσότερο στα πόδια της, να πιστέψει στον εαυτό της και να βρει τεχνικές διαχείρισης του φόβου απώλειας. Οι πόνοι σχεδόν εξαφανίστηκαν και μπόρεσε να κάνει ουσιαστικά βήματα που άλλαξαν την ζωή της, ενώ παράλληλα μπόρεσε να βοηθήσει και την οικογένεια της.

Η δεύτερη περίπτωση που μου έχει μείνει στο νου είναι ενός κυρίου κοντά στα 45, ο οποίος δυσκολευόταν να μείνει εστιασμένος στους στόχους του. Ενώ ενθουσιαζόταν στην αρχή, αυτό γρήγορα χανόταν και έβρισκε συνεχώς προφάσεις για να απομακρυνθεί είτε από την οποιαδήποτε δουλειά, είτε από κάποια προσωπική σχέση. Επηρεαζόταν πολύ από τα γεγονότα και τις απόψεις γύρω του, και έτσι βίωνε τη ζωή σε έναν φαύλο κύκλο. Αρχικά στη θεραπεία δυσκολεύτηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, να μείνει σταθερός στο θεραπευτικό πλάνο, ωστόσο όταν είδε τις πρώτες αλλαγές στην ζωή του- και με αρκετή καθοδήγηση και στήριξη από μέρους μου- κατάφερε να αντιληφθεί τον φόβο της επιτυχίας που τον διακατείχε, καθώς και την δύναμη που ασυνείδητα είχε δώσει στον σαμποτέρ μέσα του. Σε αυτή την περίπτωση η Κρυσταλλοθεραπεία όχι μόνο βοήθησε ώστε να αντιληφθεί το πώς ο ίδιος λειτουργούσε, αλλά συνεισέφερε ώστε να αλλάξει σε βάθος και αυτές τις συμπεριφορές και να δημιουργήσει μία νέα πραγματικότητα.  

Πόσο ασφαλής είναι η Κρυσταλοθεραπεια για κάποιον που θέλει να την γνωρίσει;

Η Κρυσταλλοθεραπεία, εφόσον ασκείται από έναν ειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο κρυσταλλοθεραπευτή, είναι απολύτως ασφαλής και γίνεται πάντα με σεβασμό προς τις ανάγκες και τις δυνατότητες του θεραπευόμενου. Τα ορυκτά επιλέγονται σε κάθε διάταξη με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ η στήριξη του θεραπευτή είναι εξίσου σημαντική. Να πούμε εδώ ότι, όπως και στα φυτά και τα βότανα, έτσι και στον κόσμο των ορυκτών υπάρχουν κάποια που δεν ενδείκνυνται προς χρήση, προκειμένου να εγγυηθεί η ασφάλεια του ατόμου προς θεραπεία. Παράλληλα, δυστυχώς στο εμπόριο υπάρχει μια πληθώρα τεχνητών και βαμμένων υλικών που πωλούνται ως κρύσταλλοι, τα οποία βέβαια δεν μπορούν επουδενί να αντικαταστήσουν τα αυθεντικά ορυκτά και την θεραπευτική ενέργεια που αυτά διαθέτουν. Για αυτό είναι σημαντικό να επιλέγει κάποιος έναν άρτια καταρτισμένο κρυσταλλοθεραπευτή, ο οποίος να χρησιμοποιεί αυθεντικά και ασφαλή ορυκτά, για να μπορεί ο θεραπευόμενος να βιώσει στο μέγιστο τα οφέλη της Κρυσταλλοθεραπείας. Να συμπληρώσω ότι, εάν κάποιος θέλει να εργαστεί με τα ορυκτά για προσωπική του χρήση και βίωμα, υπάρχουν κατάλληλα σεμινάρια όπου μπορεί να παρακολουθήσει και να μπορεί να επιλέξει ορυκτά με ασφάλεια.

Σε κάποιον που αποφασίζει να κάνει Κρυσταλοθεραπεία, ποια είναι η διαδικασία;

Στην προσωπική μου πρακτική ξεκινώ πάντα με μία συνεδρία γνωριμίας με το άτομο προς θεραπεία, στην οποία συζητάμε τους λόγους που το άτομο θέλει να ξεκινήσει θεραπεία και τι βλέψεις έχει ως προς αυτή. Η θεραπευτική σχέση ανάμεσα στον κρυσταλλοθεραπευτή και τον θεραπευόμενο είναι πολύ σημαντική ως προς το να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, ενώ αποτελεί εφαλτήριο ως προς την υλοποίηση των θεραπευτικών στόχων .

Στην συνέχεια παίρνω ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, ενώ παράλληλα θέτουμε μαζί με το άτομο προς θεραπεία τους στόχους που θα ήθελε να δει να πραγματοποιούνται στην ζωή του. Με βάση αυτά τα δεδομένα ξεκινάμε την πρώτη αναγνωριστική συνεδρία, όπου και τοποθετούνται οι κρύσταλλοι στα ενεργειακά κέντρα (τσάκρα) πάνω στο σώμα  που χρειάζεται να εργαστούμε, αλλά και γύρω από το σώμα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορούν να εφαρμοστούν διάφορες τεχνικές (κρυσταλλικός βελονισμός, πιεσοθεραπεία, ρεφλεξολογία, τοποθέτηση χεριών πάνω στους κρυστάλλους που είναι ήδ στο σώμα), ανάλογα με το τι θέλουμε να επιτευχθεί. Μετά το τέλος αυτών των τεχνικών, συζητάμε με το άτομο προς θεραπεία την εμπειρία του, ενώ του δίνονται και προσωπικές πρακτικές και εργαλεία (κρυσταλλικά ελιξίρια, ορυκτά) που μπορεί να χρησιμοποιήσει (εφόσον το θέλει) και στην καθημερινότητα του.

Η κρυσταλοθεραπεια μπορεί να συνδυαστεί με άλλες ολιστικές η μη μεθόδους θεραπειών;

Ναι, η Κρυσταλλοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπευτικές μεθόδους, ενδυναμώνοντας και ενισχύοντας το τελικό αποτέλεσμα! Έχει παρατηρηθεί μεγάλη διαφορά σε αυτές τις θεραπείες όταν έχουν χρησιμοποιηθεί σωστά τα ορυκτά, και μάλιστα ο θεραπευόμενος μπορεί να νιώσει ακόμα πιο έντονα τις ενέργειες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Σε μια κατάσταση σαν αυτή που ζήσαμε , τα τελευταία χρόνια με την καραντίνα και τον Κορωνοιό, η Κρυσταλοθεραπεια θα μπορούσε να βοηθήσει να εξελιχθεί η ζωή ενός ατόμου πιο ομαλά, κάτω από αυτές τις ασυνήθιστες συνθήκες;

Εδώ μπορώ να καταθέσω το προσωπικό μου βίωμα, καθώς και μαθητών και θεραπευόμενων μου, όπου στις καραντίνες πραγματοποιούσαμε ο καθένας ατομικά κρυσταλλοθεραπευτικές πρακτικές. Παρατηρήσαμε ότι ήμασταν όλοι πιο ήρεμοι, πιο ψύχραιμοι, ενώ μειώθηκε και η επίδραση του άγχους που είχε δημιουργηθεί κάτω από αυτές τις ασυνήθιστες συνθήκες. Τα ορυκτά πραγματικά συνεισέφεραν στο να παραμείνουμε στο κέντρο μας και να καλλιεργήσουμε πρακτικούς και θετικούς τρόπους αντιμετώπισης, κυρίως σε ψυχολογικό και νοητικό επίπεδο, των όσων συνέβαιναν. Θα έλεγα ότι, χάρη στην παρουσία των ορυκτών στις πρακτικές μας, μπορέσαμε να στηρίξουμε τον εαυτό μας, και κατ’επέκταση και τους δικούς μας ανθρώπους, έστω και από μακρυά.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά! Από Σεπτέμβριο ξεκινούν νέα σεμινάρια Κρυσταλλοθεραπείας, με πολλά νέα πράγματα να ετοιμάζονται. Παράλληλα εμπλουτίζω και επεκτείνω τις θεραπευτικές μου συνεδρίες ενώ ήδη ετοιμάζω βιωματικές ομάδες κρυσταλλοθεραπείας με χορό, διαλογισμούς, δραματοθεραπεία και δημιουργική γραφή. Επίσης ήδη προγραμματίζονται και σεμινάρια εκτός Αθηνών αλλά και στην Κύπρο, όπου πραγματικά υπάρχει μεγάλη αγάπη για την κρυσταλλοθεραπεία.

Μεγάλος μου στόχος, όμως, είναι να πραγματοποιήσω ομιλίες για την σπουδαιότητα των ορυκτών στην ζωή μας, αλλά και της ίδιας της Γης στην εξέλιξη μας. Θα ήθελα όλο και περισσότερος κόσμος να μπορεί να κατανοήσει τη βαθύτατη σύνδεση που έχουμε με τον πλανήτη μας αλλά και τα ορυκτά, και να έρθουμε πιο κοντά στην ομορφιά και την δύναμη που διαθέτει το γήινο πεδίο. Έτσι θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τον ρόλο της παρουσίας μας εδώ αλλά και να συνεισφέρουμε στην εξέλιξη την δική μας αλλά και των άλλων, δημιουργώντας μία συλλογική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα!

Γιάννης Σάσσας

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Γιάννης Σάσσας

Γιάννης Σάσσας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Έπειτα από μια τετραετία σπουδών στον Καναδά στον τομέα των Οικονομικών επέστρεψα στην Ελλάδα και απασχολήθηκα με τον τομέα της Ναυτιλίας για 18 χρονιά. H ενεργειακές θεραπείες μπήκαν στη ζωή μου το 2016, ύστερα από μια προσωπική αναζήτηση , στην προσπάθεια μου να εξελιχθώ πνευματικά, για να βρω εκεί τις απαντήσεις στα ερωτήματα που με ταλάνιζαν. Και τότε όλα άλλαξαν. Ένα μαγικό ταξίδι ξεκίνησε… ένα ταξίδι για μένα, μέσα από εμένα. Μπροστά μου άρχισε να ξετυλίγεται ένα πνευματικό μονοπάτι. Ένα μονοπάτι που ανακαλύπτω καθώς το περπατάω, κι όσο το διασχίζω τόσο περισσότερο καταλαβαίνω το ταξίδι που έρχεται… Το 2021 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για μένα καθώς ξεκίνησα το εκπαιδευτικό των 200 ωρών στην Navasana Yoga Amfiali Shalla πλάι στην Ροζα Ποιμενιδου, και πήρα την απόφαση να αφήσω την εργασία που είχα ως τότε στο χώρο των Οικονομικών και Ναυτιλίας για να ακολουθήσω το κάλεσμά μου. Το 2020 εκπαιδεύτηκα και έλαβα τον Δεύτερο Βαθμό στην παραδοσιακή Ενεργειακή Θεραπεία Usui Reiki Ryoho και μετα από παρότρυνση φίλων, άνοιξα τον δικό μου χώρο Ενεργειακών Θεραπειών και Yoga, Reiki Wellness Shalla στον Πειραιά. Και το μονοπάτι ξετυλίγεται … και το ταξίδι συνεχίζεται.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Έπειτα από μια τετραετία σπουδών στον Καναδά στον τομέα των Οικονομικών επέστρεψα στην Ελλάδα και απασχολήθηκα με τον τομέα της Ναυτιλίας για 18 χρονιά. H ενεργειακές θεραπείες μπήκαν στη ζωή μου το 2016, ύστερα από μια προσωπική αναζήτηση , στην προσπάθεια μου να εξελιχθώ πνευματικά, για να βρω εκεί τις απαντήσεις στα ερωτήματα που με ταλάνιζαν. Και τότε όλα άλλαξαν. Ένα μαγικό ταξίδι ξεκίνησε… ένα ταξίδι για μένα, μέσα από εμένα. Μπροστά μου άρχισε να ξετυλίγεται ένα πνευματικό μονοπάτι. Ένα μονοπάτι που ανακαλύπτω καθώς το περπατάω, κι όσο το διασχίζω τόσο περισσότερο καταλαβαίνω το ταξίδι που έρχεται… Το 2021 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για μένα καθώς ξεκίνησα το εκπαιδευτικό των 200 ωρών στην Navasana Yoga Amfiali Shalla πλάι στην Ροζα Ποιμενιδου, και πήρα την απόφαση να αφήσω την εργασία που είχα ως τότε στο χώρο των Οικονομικών και Ναυτιλίας για να ακολουθήσω το κάλεσμά μου. Το 2020 εκπαιδεύτηκα και έλαβα τον Δεύτερο Βαθμό στην παραδοσιακή Ενεργειακή Θεραπεία Usui Reiki Ryoho και μετα από παρότρυνση φίλων, άνοιξα τον δικό μου χώρο Ενεργειακών Θεραπειών και Yoga, Reiki Wellness Shalla στον Πειραιά. Και το μονοπάτι ξετυλίγεται … και το ταξίδι συνεχίζεται.

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα