Φοίβος και Γιώργος Παπαδάκης

O γιος του Γιώργου Παπαδάκη για την φωτιά στην Πεντέλη: Κάναμε ότι μπορούσαμε με τον πατέρα μου να σώσουμε το σπίτι μας (βίντεο)

Για τη φωτιά στην Πεντέλη και τις προσπάθειες που κατέβαλλε για να σώσει την κατοικία των γονιών του μίλησε ο Φοίβος Παπαδάκης.

Συγκεκριμένα, ο γιος του Γιώργου Παπαδάκη περιέγραψε στην εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε ο ίδιος και ο πατέρας του προκειμένου να σωθεί το πατρικό του.

«Δυστυχώς στο ίδιο έργο θεατές. Εγώ κι η οικογένειά μου ως κάτοικοι της Πεντέλης, οι άνθρωποι που πονάμε τον τόπο αυτόν, που έχουμε δει πολλές φορές την Πεντέλη να καίγεται. Εγώ ήμουν εκεί και προσπάθησα να σώσω το σπίτι των γονιών μου» ανέφερε αρχικά ο Φοίβος Παπαδάκης.

«Όλοι οι κάτοικοι ήμασταν μια γροθιά μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά δυστυχώς ο απολογισμός είναι τραγικός. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους κι ένα πράσινο που πλέον δεν υπάρχει στην Πεντέλη και στην Αττική» πρόσθεσε.

«Μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά ήμουν εδώ στο γραφείο. Ενημερώθηκα για την φωτιά στην Πεντέλη κι αμέσως η σκέψη μου πήγε στους γονείς μου και στο πατρικό μου. Εκείνη την ώρα η φωτιά βρισκόταν μακριά από το σπίτι μας, προς Ντράφι και Παλλήνη. Η φωτιά έφτασε σε εμάς γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα και πολύ σωστά μας απομάκρυναν οι αστυνομικοί γιατί η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής προέχει. Μετά από λίγο επιστρέψαμε κι η φωτιά είχε φτάσει στα 5 μέτρα από το κηπάκι» περιέγραψε ο δημοσιογράφος.

«Το κηπάκι έπιανε συνεχώς φωτιά, έσβηνα με κουβάδες για πέντε ώρες. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε με τον πατέρα μου. Εκείνη την ώρα βρίσκεσαι σε σοκ. Είναι εφιάλτης. Ποτίζαμε ολόκληρο το σπίτι. Εύχομαι να μην το ζήσει ξανά κανείς» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin