Μάτι: 4 χρόνια από την φονική πυρκαγιά με 103 νεκρούς -Συγκλονίζει το βίντεο με αδημοσίευτο υλικό

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες Σάββατο, 23 Ιουλίου από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου 103 συνάνθρωποί μας βρήκαν τραγικό θάνατο.

Συγγενείς των νεκρών, αλλά και των εκατοντάδων άλλων τραυματιών ζητούν την απονομή Δικαιοσύνης. Όπως τόνιζαν στο κάλεσμά τους για τις εκδηλώσεις μνήμης τις οποίες διοργάνωσαν χθες, «δυνητικά, όλοι είμαστε υποψήφια θύματα μιας καταστροφής, εφόσον οι μηχανισμοί του κράτους δεν μας προστατεύουν, όπως είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα και τους νόμους».

Η ομάδα των «Up Stories» ετοίμασε ένα συγκλονιστικό βίντεο με αδημοσίευτο υλικό από τις ώρες της τραγωδίας. «Η μέρα που άλλαξε τον μικρόκοσμό μας για πάντα», τιτλοφορείται το συγκεκριμένο βίντεο, όπου και υπάρχει μαρτυρία ανθρώπου που κατάφερε να επιβιώσει από την πύρινη κόλαση.

https://www.youtube.com/watch?v=8OA-ejY2tk8

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο αναφέρεται: «Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Ιουλίου του 2018. Αρχικά ξημέρωσε μια ημέρα από αυτές που συνηθίζουμε να αποκαλούμε κλασικές καλοκαιρινές. Ένα ασθενές αεράκι ίσα ίσα που δρόσιζε την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και τίποτα δεν προμήνυε πως αυτή η μέρα θα ήταν αυτή που θα άλλαζε για πάντα τις ζωές μας.

Και ενώ ήδη μια τεράστια ανεξέλεγκτη φωτιά κατακαίει από της πρώτες μεσημβρινές ώρες την Κινέττα και τα Γεράνεια Όρη, ξαφνικά ένα νέο μέτωπο κάνει την εμφάνισή του κοντά στο Νταού Πεντέλης.

Σε χρόνους κυριολεκτικά dt η δυναμική της φωτιάς έχει αρχίσει να προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, καθώς εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ρυθμό.

Η φωτιά έχει πλέον αρχίσει να απειλεί κατοικημένες περιοχές και άπαντες πιάνονται κυριολεκτικά σε μεσημεριανό ύπνο. Η φωτιά περνάει σαν σίφουνας τον Νέο Βουτζά, διασχίζει σε κλάσματα την Λεωφόρο Μαραθώνος, όπου έχει “χτιστεί” ένα πρώτο αντιπυρικό μέτωπο, καταπίνει το Μάτι που δεν έχει προλάβει να εκκενωθεί και φτάνει μέχρι την θάλασσα. Τραγικός απολογισμός 103 νεκροί και μια Ελλάδα που δεν μπορεί να αντιληφθεί τι, πως και γιατί προκάλεσε αυτή την ασύλληπτη τραγωδία, η οποία είναι και η μεγαλύτερη στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας».

Σχετικά Άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin