Μοχάμεντ Άλι: Η ζώνη πυγμαχίας του που πουλήθηκε προς 6,18 εκατ. δολάρια

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Jim Irsay αγόρασε τη ζώνη πρωταθλήματος του θρύλου της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι για 6,18 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδιοκτήτης των Indianapolis Colts of NFL (American Football League) ανακοίνωσε την αγορά της ζώνης του Μοχάμεντ Άλι έναντι του ποσού των 6,18 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη Κυριακή με ένα μήνυμα στο Twitter, λέγοντας «περήφανος που είμαι ο φύλακας αυτού του ιστορικού κόσμου». Η ζώνη Boxing Council, είναι ένα συλλεκτικό αντικείμενο. Ο Μοχάμεντ Άλι την απέκτησε το 1974 εναντίον του Τζορτζ Φόρμαν κατά τη διάρκεια του μυθικού αγώνα που ονομαζόταν “Rumble in the Jungle”.

Μία από τις υψηλότερες τιμές που έχουν πληρωθεί ποτέ για ένα αθλητικό συλλεκτικό αντικείμενο
Ο Irsay άφησε να εννοηθεί ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε μια έκθεση της συλλογής του τον Αύγουστο στο Σικάγο καθώς και τον Σεπτέμβριο στην Indianapolis. Ο επιχειρηματίας έχει συνηθίσει σε θεαματικές αγορές. Κατέχει κυρίως κιθάρες που ανήκουν στον Έλβις Πρίσλεϋ, τον Τζον Λένον ή τον Prince, καθώς και το πρωτότυπο χειρόγραφο του οδηγού των Ανώνυμοι Αλκοολικών που γράφτηκε από τον Μπιλ Γουίλσον το 1939. Η τιμή πώλησης της ζώνης ορίστηκε από την Heritage Auctions, σύμφωνα με το Sports Collectors Daily, και έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις υψηλότερες τιμές που έχουν πληρωθεί ποτέ για ένα αθλητικό συλλεκτικό υλικό.

Ο Ali νίκησε τον προηγουμένως αήττητο Foreman στην Κινσάσα του Ζαΐρ (τώρα Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), με νοκ-άουτ στον όγδοο γύρο, για να διεκδικήσει ξανά το παγκόσμιο στέμμα βαρέων βαρών. Ο Άλι, ο οποίος πέθανε το 2016 σε ηλικία 74 ετών, διατήρησε το στέμμα του WBC μέχρι την ήττα από τον Λέον Σπινκς το 1978.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin