Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνετε το πρόσωπό σας με πετσέτα

Αν και φαίνεται απολύτως φυσιολογικό, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα ήταν σκόπιμο να εγκαταλείψετε αυτή τη συνήθεια εάν θέλετε να έχετε υγιές και ενυδατωμένο δέρμα. 

Οι ειδικοί προειδοποιούν με κάθε ευκαιρία ότι το μικκυλιακό νερό είναι πιο κατάλληλο για τον καθαρισμό του  δέρματός μας από το νερό της βρύσης. Αυτό το προϊόν σας επιτρέπει να καθαρίζετε σε βάθος το δέρμα χωρίς να το ερεθίζετε.

Ενώ το θέμα των προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του μακιγιάζ ή των ακαθαρσιών από το δέρμα καλύπτεται πολύ περισσότερο, οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να δίνετε μεγάλη προσοχή στο πώς το στεγνώνετε. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η πετσέτα μπορεί να επιτεθεί στο δέρμα σας, ειδικά αν την τρίψετε στο πρόσωπό σας και δεν την ταμπονάρετε, κάτι που θα ήταν πιο κατάλληλο. Παρόλο που το τρίψιμο του προσώπου με μια πετσέτα φαίνεται σαν μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος, μπορεί να έχει πολλές αρνητικές συνέπειες, όπως αυξημένη ευαισθησία και ερεθισμό του δέρματος.

Αν και φαίνεται αντιφατικό, το στέγνωμα του προσώπου με μια πετσέτα θα κάνει το δέρμα ακόμα πιο λιπαρό. Και για καλό λόγο, η υιοθέτηση αυτής της συνήθειας αυξάνει την παραγωγή σμήγματος προσβάλλοντας τους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος.

Αντίθετα, συνιστάται να αφήνετε το πρόσωπό σας να στεγνώσει φυσικά. Μπορεί να χρειαστούν περίπου 3-5 λεπτά. Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος με έναν μίνι ανεμιστήρα και να εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα.

Οι κρέμες δεν είναι πλέον αποτελεσματικές στο δέρμα

Αυτή η συνήθεια επηρεάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι κρέμες, οι οροί ή οι περιποιήσεις προσώπου απορροφώνται στο δέρμα. Όταν το δέρμα είναι υγρό, λειτουργεί σαν σφουγγάρι, απορροφώντας όλα τα συστατικά στις κρέμες περιποίησης. Επομένως, συνιστάται η εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος για το δέρμα του προσώπου αμέσως μετά το ντους και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά πολύ πιο γρήγορα.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ακμή , την οποία αντιμετωπίζουν πολλοί. Συχνά έχετε την τάση να χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα για σώμα και πρόσωπο. Αυτή η συνήθεια πρέπει να εξαλειφθεί γιατί μπορεί να βλάψει το δέρμα σας περισσότερο από όσο νομίζετε. Οι πετσέτες φιλοξενούν πολλά βακτήρια λόγω της υγρασίας που υπάρχει στο μπάνιο. Έτσι, όταν χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα για το σώμα με το πρόσωπο, εκτίθεστε σε περισσότερους από αυτούς τους μικροοργανισμούς που μπορούν να φράξουν το δέρμα και να προκαλέσουν μαύρα στίγματα και σπυράκια.

Πολλοί δεν πλένουν την πετσέτα μετά από κάθε χρήση. Επομένως, αποφύγετε τη χρήση της  πετσέτας  και αφήστε το δέρμα να στεγνώσει φυσικά. Αυτό θα αποτρέψει την εμφάνιση σπυριών και ερεθισμών του δέρματος.

Photo cover:pixabay.com/Engin_Akyurt/model

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα