Το σώμα κάθε γυναίκας είναι έτοιμο για παραλία, λέει η ανατρεπτική εκστρατεία της ισπανικής κυβέρνησης

Το σώμα κάθε γυναίκας είναι έτοιμο για παραλία, λέει η ανατρεπτική εκστρατεία της ισπανικής κυβέρνησης.

Το υπουργείο Ισότητας της Ισπανίας ξεκίνησε μια καλοκαιρινή εκστρατεία για να ενθαρρύνει τις γυναίκες που ανησυχούν για το πώς φαίνεται το σώμα τους στην παραλία.

«Το καλοκαίρι είναι και δικό μας», γράφει το σλόγκαν πάνω από μια εικόνα πέντε διαφορετικών γυναικών διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών.

«Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας», δήλωσε ο υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Ione Belarra.

Η επικεφαλής του Γυναικείου Ινστιτούτου Αντωνία Μορίλας είπε ότι οι σωματικές προσδοκίες επηρέασαν όχι μόνο την αυτοεκτίμηση των γυναικών, αλλά τους στερούσαν τα δικαιώματά τους.

Η εικονογράφηση της καμπάνιας πέντε γυναικών που χαλαρώνουν στην παραλία παρουσιάζει επίσης μια τόπλες γυναίκα μετά από μαστεκτομή.

Το ινστιτούτο, το οποίο βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία, είπε ότι ήταν μια προσπάθεια να δείξει ότι όλοι οι φορείς είχαν εγκυρότητα.

Οι γυναίκες πρέπει να απολαμβάνουν το καλοκαίρι, ωστόσο, όπου και με όποιον επιθυμούν, έλεγε η διαφήμιση: «Σήμερα προβάλλουμε ένα καλοκαίρι για όλους, χωρίς στερεότυπα και αισθητική βία κατά του σώματός μας».

Αλλά δεν εντυπωσιάστηκαν όλοι από την εκστρατεία.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν θα έπρεπε να διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει άνδρες χωρίς τα λεγόμενα τυπικά σώματα, ενώ ο αριστερός ηγέτης Κάγιο Λάρα είπε ότι η εκστρατεία ήταν το αποκορύφωμα του παραλογισμού, προσπαθώντας να «δημιουργήσει ένα πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει».

Η υπουργός ισότητας Άντζελα Ροντρίγκεζ Παμ δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter προς τους άνδρες που πίστευαν ότι οι γυναίκες δεν χρειάζονταν την άδεια του υπουργείου για να πάνε στην παραλία: «Φυσικά θα πάμε, αλλά υποθέτουμε ότι θα προσελκύσουμε μίσος για να δείξουμε ένα σώμα που δεν πληρεί τα στάνταρ.”

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin