Ο Γουίλ Σμιθ σπάει τη σιωπή του για το χαστούκι στον Κρις Ροκ (βίντεο)

Μέσα από ένα βίντεο σχεδόν έξι λεπτών, που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube, ο Γουίλ Σμιθ απάντησε σε ερωτήσεις που του έκαναν οι θαυμαστές του σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε στην απονομή των Oscars.

Συγκεκριμένα σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, ο διάσημος ηθοποιός τοποθετήθηκε για πρώτη φορά εκτενώς για το συμβάν, όταν ανέβηκε στην σκηνή των Oscars και χαστούκισε τον Κρις Ροκ.

«Γιατί δεν ζήτησες συγγνώμη στον Κρις κατά την ομιλία σου για την αποδοχή του βραβείου;», ρώτησε κάποιος τον Γουίλ Σμιθ.

Ο ηθοποιός απάντησε: «Ήμουν θαμπωμένος τότε. Όλα είναι συγκεχυμένα. Επικοινώνησα με τον Κρις και το μήνυμα που μου έστειλε είναι ότι δεν ήταν έτοιμος να μιλήσει και πως, όταν είναι, θα επικοινωνήσει εκείνος μαζί μου».

«Οπότε θα σου πω, Κρις, σου ζητώ συγγνώμη. Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη και είμαι εδώ, όποτε είσαι έτοιμος, για να μιλήσεις. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στη μητέρα του Κρις. Είδα μια συνέντευξη που έδωσε η μητέρα του Κρις και, ξέρετε, αυτό είναι ένα από τα πράγματα που εκείνη τη στιγμή δεν είχα συνειδητοποιήσει. Δεν είχα σκεφτεί πόσοι άνθρωποι πληγώθηκαν εκείνη τη στιγμή, άρα θέλω να ζητήσω συγγνώμη στη μητέρα του Κρις και στην οικογένεια του Κρις. Ειδικά στον Τόνι Ροκ, είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Και αυτό είναι μάλλον κάτι που δεν διορθώνεται. Πέρασα τους τελευταίους τρεις μήνες επαναλαμβάνοντας και κατανοώντας τις λεπτομέρειες και την περιπλοκότητα αυτού που συνέβη εκείνη τη στιγμή. Και δεν θα προσπαθήσω να μιλήσω για όλα αυτά τώρα, αλλά μπορώ να πω σε όλους εσάς ότι δεν υπάρχει κανένα κομμάτι μου που πιστεύει ότι αυτός ήταν ο σωστός τρόπος να συμπεριφερθώ εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει κανένα μέρος μου που πιστεύει ότι αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να αντιμετωπίσεις μια αίσθηση έλλειψης σεβασμού ή μια προσβολή».

«Όταν η Τζέιντα αντέδρασε, σου είπε να κάνεις κάτι;», ήταν η επόμενη ερώτηση.

Ο Γουίλ Σμιθ απάντησε: «Όχι. Έκανα μια επιλογή μόνος μου, με βάση τις δικές μου εμπειρίες και το δικό μου παρελθόν με τον Κρις. Η Τζέιντα δεν είχε καμία σχέση. Ζητώ συγγνώμη, μωρό μου. Θέλω να πω συγγνώμη στα παιδιά και την οικογένειά μου για την ένταση που έφερα γύρω από όλους μας. Σε όλους τους άλλους υποψήφιους, ξέρετε, αυτή είναι μια κοινότητα, κέρδισα επειδή με ψηφίσατε και μου ραγίζει την καρδιά να έχω κλέψει και σπιλώσει τη στιγμή σας. Ακόμα μπορώ να δω τα μάτια του Questlove, ξέρετε, συνέβη στο βραβείο του Questlove και, ξέρετε, μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή πραγματικά».

«Τι θα έλεγες σε όσους σε θαύμαζαν πριν από το χαστούκι ή εκείνους που είπαν ότι τους απογοήτευσες;» ρωτήθηκε, τέλος, ο Γουίλ Σμιθ.

Ο Γουίλ Σμιθ απάντησε τα εξής: «Υπάρχουν δύο πράγματα. Το πρώτο, το να απογοητεύεις τους ανθρώπους είναι το βασικό μου τραύμα. Σιχαίνομαι να απογοητεύω ανθρώπους. Συνεπώς, με πονάει ψυχολογικά και συναισθηματικά να ξέρω ότι δεν ήμουν στο ύψος της εικόνας και της ιδέας των ανθρώπων για εμένα και η δουλειά που προσπαθώ να κάνω είναι πως είμαι βαθιά μετανιωμένος και προσπαθώ να είμαι μετανιωμένος χωρίς να ντρέπομαι για τον εαυτό μου. Σωστά;

Είμαι άνθρωπος και έκανα ένα λάθος και προσπαθώ να μη θεωρώ τον εαυτό μου σκάρτο. Άρα θα έλεγα σε αυτούς τους ανθρώπους ότι ξέρω πως ήταν δυσνόητο και σοκαριστικό. Αλλά σας υπόσχομαι ότι είμαι βαθιά αφοσιωμένος και δεσμευμένος στο να φέρνω φως και αγάπη και χαρά στον κόσμο. Και, ξέρετε, αν περιμένετε, υπόσχομαι ότι θα μπορέσουμε να είμαστε και πάλι φίλοι». Μετά το χαστούκι, ο Smith παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και του επιβλήθηκε 10ετής αποκλεισμός για «απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά».

Σχετικά Άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin