Υπερηφάνεια για τα «χρυσά» κορίτσια: Πρωταθλήτριες κόσμου Μπούρμπου–Φράγκου με παγκόσμιο ρεκόρ

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και με νέο παγκόσμιο ρεκόρ αναδείχθηκαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ-23 του Βαρέζε οι Χριστινα ΜπουρμπουΕυαγγελία Φραγκου.

Οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Φράγκου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες κόσμου κάνοντας σπουδαία εμφάνιση στην δίκωπο άνευ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23.

Από τα πρώτα μέτρα απέκτησαν μία σημαντική διαφορά των αντιπάλων τους, με αποτέλεσμα να τερματίσουν πρώτες σε χρόνο 6:58.41, επίδοση που είναι παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία.

Το προηγούμενο το είχε πάλι η Μπούρμπου, αλλά με δίδυμο μαζί με την Κυρίδου, με την οποία αναδείχθηκαν 5ες ολυμπιονίκες πέρυσι στο Τόκιο.

Το πλήρωμα από την Λιθουανία που τερμάτισε στην δεύτερη θέση έμεινε πίσω 6 δευτερόλεπτα (7:04.27), ενώ το χάλκινο πήγε στο πλήρωμα της Γερμανίας (7:05.69).

Για την Ευαγγελία Φράγκου είναι το 6ο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση από το 2020 (3η το 2020 στο Ευρωπαϊκό νεανίδων, 1η το 2021 στην ίδια διοργάνωση και το Ευρωπαϊκό Κ23, 3η στο Παγκόσμιο νεανίδων και το παγκόσμιο Κ23), ενώ για την Μπούρμπου το πέμπτο από το 2018!

«Νιώθουμε τέλεια. Κάναμε ένα ωραίο ανέβασμα στο τέλος. Είμαι χαρούμενη για το ρεκόρ. Είμαστε μαζί με την Ευαγγελία ένα μήνα και δουλέψαμε σκληρά και με κάνει χαρούμενη γιατί νιώθω πως υπάρχουν προσδοκίες γι’ αυτό το πλήρωμα» είπε η Μπούρμπου.

Από την πλευρά της, η Φράγκου υπογράμμισε: «Είμαι απίστευτα χαρούμενη. Δεν το περίμενα σε αυτό το αγώνισμα. Ήμουν επιφυλακτική όταν ο προπονητής μας είπε ότι θα τρέξουμε τελικό, όμως τον εμπιστευτήκαμε και δουλέψαμε σκληρά. Ελπίζω να έχουμε το ίδιο καλά αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό».

Διαβάστε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα