Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδραση στο πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας-Ίριδας

Με νέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση αναφορικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας βρίσκεται αντιμέτωπη η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, η επίσημη κατηγορία που άσκησαν σε βάρος της οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για τους θανάτους και των τριών παιδιών της.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του AΝΤ1, ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Όθων Παπαδόπουλος, εξήγησε πως η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα γίνεται αναφορά για ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Αναφορικά με την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τη σημερινή εξέλιξη, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε:

«Αισθάνεται ότι βάλλεται από παντού, ότι βρίσκεται σε καθεστώς δημόσιας διαπόμπευσης, αισθάνεται ότι αδικείται σε σχέση με τις αποδιδόμενες κατηγορίες και σε σχέση με την εικόνα της, όπως βγαίνει από τα ΜΜΕ. Επικαλείται διαρκώς ότι αφιέρωσε όλη της τη ζωή στα τρία της παιδιά, ότι υπέστη το πλήγμα της απώλειάς τους και τώρα, ως επίλογο όλης αυτής της ιστορίας, έρχεται και στη θέση της κατηγορουμένης, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για την αφαίρεση της ζωής των ίδιων της των παιδιών».

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της 33χρονης εξήγησε τμήμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει μαζί με την πελάτισσά του, λέγοντας πως στη δικογραφία υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία, αφού, όπως είπε, όλοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν καταθέσει ενόρκως ότι προθανατίως δεν υπήρχαν σημάδια στα παιδιά.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, το πόρισμα Καρακούκη-Καλόγρηα ξεκινά από την εύρεση σημαδιών στα παιδιά, ωστόσο ανέφερε ότι αυτό διαψεύδεται από τους αυτόπτες μάρτυρες, γιατρούς, νοσηλευετές και τραυματιοφορείς.

Τι «είδαν» οι ιατροδικαστές
Υπενθυμίζεται, πάντως, πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς κατά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι θάνατοι των παιδιών οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια με θύτη την ίδια τους τη μητέρα.

Καθοριστικό ρόλο στην απαγγελία των νέων κατηγοριών σε βάρος της 33χρονης έπαιξε η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξαν δύο εκ των κορυφαίων ιατροδικαστών της χώρας, οι Ν. Καρακούκης και Ν. Καλόγρηας, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των κοριτσιών ήταν ασφυκτικός.

Σχετικά άρθρα

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα