*

Οι αιτίες των κολικών των νεφρών – Οι πέτρες και η Δυναμική Ρεφλεξολογία

Τα νεφρά είναι σαν δύο μεγάλα φασόλια και βρίσκονται στις δύο πλευρές της σπονδυλικής στήλης, ακριβώς κάτω από το διάφραγμα. 

Τα νεφρά ρυθμίζουν στον οργανισμό ότι σχετίζεται με το νερό,ρυθμίζουν τη συγκέντρωση ιόντων (νάτριο,κάλιο,ασβέστιο,φώσφορο) και διατηρούν την περιεκτικότητα καθώς κ την πίεση του νερού στα κύτταρα.Κύρια καθήκοντα των νεφρών:

  • Η αποβολή των αποβλήτων του οργανισμού,ιδιαιτέρως των πρωτεινών.
  • Η αποβολή ξένων ουσιών όπως φάρμάκων,τοξινών που απορροφούμε με την διατροφή μας..
  • Η διατήρηση ισορροπίας οξέων και του pH του αίματος..
  • Η παραγωγή ορμονών π.χ. της ρενίνης που παίζει ρόλο στην αρτηριακή πίεση. 

Τα νεφρά και οι οσφυικοί σπόνδυλοι έχουν ενεργειακή σχέση. Μπορεί να μπλοκάρουν όταν μπερδευόμαστε με τις αρχές μας.

Προβλήματα στα νεφρά συχνά σχετίζονται με βαθύ φόβο. 
Φόβοι κ έγνοιες βάλλουν την ενέργεια των νεφρών και ευνοούν τη διαφυγή των πολύτιμων μεταλλικών αλάτων.Τότε νιώθουμε ”κενοί”, δεν έχουμε ζωτική δύναμη.Τα νεφρά με το να ρυθμίζουν τα μεταλλικά άλατα,ειδικά το κάλιο και το νάτριο,μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τις εντάσεις της ζωής κ του έξω κόσμου.Για να αντιμετωπίσουμε κάτι πρέπει να έχουμε γερά νεφρά και να στεκόμαστε όρθιοι.

Μπλοκάρισμα στα νεφρά μπορεί να προκληθεί ,όταν δεν θέλουμε να μπούμε σε μία σχέση,είτε απο φόβο, είτε επειδή θέλουμε με κάθε θυσία να διατηρήσουμε την ελευθερία μας.

Ως προς τις πέτρες στα νεφρά , η έλλειψη επιλεκτικότητας μας κάνει να υιοθετούμε σκέψεις ή στάσεις σκληρές προς τους άλλους. 


Πεισματικά ακολουθούμε μια ευθεία οδό και τα συναισθήματά μας γίνονται πέτρες.

Ο κολικός του νεφρού μπορεί να συμβολίζει μια επιλογή ή μια πράξη που καθυστερήσαμε πολύ, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει επώδυνη. 

Η Δυναμική Ρεφλεξολογία είναι μία μία μέθοδος που οδηγεί στην απελευθέρωση εγκλωβισμένων συναισθημάτων του ασυνειδήτου. 

Είναι η μέθοδος που δίνει μια διαφορετική προοπτική για άνοιγμα των αντιστάσεων που μας εγκλωβίζουν, για την αρμονική συνεργασία όλων των λειτουργιών του οργανισμού μέσω του Ηλιακού Πλέγματος, των αδένων και των άλλων οργάνων. Ένας τριγωνικός συνδυασμός σημείων της ρεφλεξολογίας, με την ανάλογη τεχνική και μέσω συγκεκριμένων συνδέσεων, δίνει την δυνατότητα να αποσυμφορήσουμε την συσσωρευμένη ενέργεια, η οποία αποδυναμώνει όλες τις ομάδες των οργάνων, όπως την ενέργεια της έκφρασης, που συγκεντρώνεται στον θυρεοειδή, στον αυχένα, στον λαιμό, στο στομάχι,στα νεφρά κ.λ.π..

Με την τεχνική των Τριγώνων επαναφέρουμε την φυσική ροή της ενέργειας που είναι αναγκαία για την ισορροπία του οργανισμού στα όργανα, απελευθερώνοντας  την λίμναση ή εγκλωβισμό του αίματος, των μεταλλικών στοιχείων, του οξυγόνου. 

Ας μην ξεχνάμε ότι η ενέργεια από τα μπλοκαρισμένα συναισθήματα επικάθεται στα όργανα παράγοντας σφιξίματα, εντάσεις, δυσλειτουργίες. 

Έτσι εμποδίζεται το δυνητικό αποτέλεσμα της φυσιολογικής τους και ομαλής λειτουργίας. Ο πόνος κάθε είδους, είτε σωματικός είτε πνευματικός είτε ψυχικός, εμποδίζει και μπλοκάρει συγκεκριμένα όργανα όπως το συκώτι, το λεπτό και παχύ έντερο, το στομάχι, το πάγκρεας, τον αυχένα, τον θυρεοειδή, την πλάτη, την χολή, τα γεννητικά όργανα, τα νεφρά ,τα επινεφρίδια κ.α. δημιουργώντας εντάσεις και άγχος (stress) με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία και την ασθένειά τους. 

Το νευρικό σύστημα, τότε, δεν λειτουργεί όπως είναι ταιριαστό στην ιδιαίτερη φυσιολογία του. Όταν οποιοσδήποτε πόνος γεννά φόβο,  ο φόβος  αυτός εμποδίζει τον άνθρωπο από το να προχωρήσει στις εποικοδομητικές επιλογές που θα τον αποσυμφορήσουν, διότι εμπλέκονται πολλά όργανα προς την ίδια κατεύθυνση.Η Δυναμική Ρεφλεξολογία είναι ήπια μέθοδος, συμπληρωματική και ιδιαίτερα ανακουφιστική σε πολλαπλά προβλήματα του ανθρώπινου οργανισμού. 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ την!  

Ευγενία Δούλβαρη

Ρεφλεξολόγος

κιν.: 6953001701

https://www.facebook.com/#!/e.doulvari

Photo cover:pixabay.com/massagenerds/foot

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Ευγενία Δούλβαρη

Ευγενία Δούλβαρη

Διπλωματούχος Ρεφλεξολόγιας – Ρεφλεξολόγος Ακριβείας ( μέθοδος LILIAN STOLTENBERG), Διπλωματούχος εφαρμογής Α. Porter, Ψυχο-ενεργειακή Προσέγγιση, Εισηγήτρια και Ιδρύτρια της μεθόδου Δυναμικής Ρεφλεξολογίας 2014-2017 Εισηγήτρια εκπαίδευσης Ρεφλεξολόγων στην Σχολή Εκπαίδευσης Ε.Δούλβαρη 2016 Μέλος του Επαγγελματικού Σωματείου Ρεφλεξολόγων 2013-2014-2015 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (ΣΕΡ).
Διπλωματούχος Ρεφλεξολόγιας – Ρεφλεξολόγος Ακριβείας ( μέθοδος LILIAN STOLTENBERG), Διπλωματούχος εφαρμογής Α. Porter, Ψυχο-ενεργειακή Προσέγγιση, Εισηγήτρια και Ιδρύτρια της μεθόδου Δυναμικής Ρεφλεξολογίας 2014-2017 Εισηγήτρια εκπαίδευσης Ρεφλεξολόγων στην Σχολή Εκπαίδευσης Ε.Δούλβαρη 2016 Μέλος του Επαγγελματικού Σωματείου Ρεφλεξολόγων 2013-2014-2015 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων (ΣΕΡ).

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα