Μια τεράστια μέδουσα εντοπίστηκε στη Μεσόγειο και απομακρύνθηκε από το νερό

Στο Argelès-sur-Mer, μια γαλλική κοινότητα στο νομό των Ανατολικών Πυρηναίων, στη διοικητική περιοχή της Οξιτανίας εντοπίστηκε μια τεράστια μέδουσα στο νερό πριν απομακρυνθεί και εναποτεθεί στην άμμο. Αυτό το καλοκαίρι, όλο και περισσότερες μέδουσες δίνουν το παρόν στις γαλλικές ακτές.

Αυτό το καλοκαίρι, όλο και περισσότερες μέδουσες κάνουν την εμφάνισή τους στις γαλλικές ακτές και ειδικά στα νότια της χώρας, κοντά στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συμβαίνει στο Argelès-sur-Mer, όπου μια γιγάντια μέδουσα εντοπίστηκε πρόσφατα σε μια παραλία. Η μέδουσα εθεάθη στο νερό πριν μεταφερθεί πίσω στην ακτή.
Μια τεράστια μέδουσα κοντά στο Περπινιάν

Η μέδουσα ανήκει στο είδος Rhizostoma octopus, γνωστό και ως «μέδουσες κουνουπιδιού». Το είδος αυτό εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο στη Μεσόγειο Θάλασσα λόγω των αυξήσεων της θερμοκρασίας του νερού, αλλά και των ανέμων που σπρώχνουν αυτές τις μέδουσες προς τη Γαλλία. Έχει μια γιγάντια ομπρέλα, σε σχήμα μπάλας, η οποία μπορεί να έχει διάμετρο έως και ένα μέτρο.<br>Φέτος το καλοκαίρι, παρατηρούμε αύξηση του αριθμού των μεδουσών στη Γαλλία, στις παραλίες των Ανατολικών Πυρηναίων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Meduseo, ο πληθυσμός των μεδουσών έχει αυξηθεί τρεις ή τέσσερις φορές στις ακτές της Μεσογείου. Την περασμένη εβδομάδα, ένα νέο είδος μέδουσας που τσιμπάει εντοπίστηκε επίσης στα ανοιχτά της Côte Vermeille.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα