Ντόναλντ και Ιβάνα Τραμπ

Τσιγκούνης Ντόναλντ Τραμπ -Πού έθαψε την Ιβάνα για να πετύχει φορολογικές ελαφρύνσεις

Φορολογικούς σκοπούς θα μπορούσε να εξυπηρετήσει η τοποθεσία του τάφου της Ιβάνα Τραμπ, πρώτης συζύγου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που θάφτηκε τον περασμένο μήνα στο Trump National Golf Club στο Bedminster του Νιου Τζέρσεϊ.

Η Ιβάνα Τραμπ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών μετά από πτώση στο σπίτι της στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, είναι το πρώτο άτομο που θάφτηκε στο γήπεδο του γκολφ, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του περνούν πολύ χρόνο τα καλοκαίρια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Guardian, ο φορολογικός κώδικας στο Νιου Τζέρσεϊ απαλλάσσει τη γη του νεκροταφείου από όλους τους φόρους, τους συντελεστές και κάθε είδους επιβαρύνσεις, με αποτέλεσμα ο τάφος της Ιβάνα να έχει ευνοϊκές φορολογικές επιπτώσεις για ένα καταπίστευμα της οικογένειας Τραμπ, την στιγμή που στην πολιτεία οι φόροι ιδιοκτησίας και γης είναι αδιανόητα υψηλοί.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε η ProPublica, η οικογένεια Τραμπ είχε προσπαθήσει προηγουμένως να ορίσει ένα κοντινό ακίνητο στο Χάκετσταουν του Νιου Τζέρσεϊ, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται νεκροταφεία.

Ο φορολογικός κώδικας του Νιου Τζέρσεϊ αναφέρει πως οι εταιρείες που διαχειρίζονται νεκροταφεία δεν απαλλάσσονται μόνο από φόρους ακίνητης περιουσίας, συντελεστές και επιβαρύνσεις ή φόρους ιδιοκτησίας, αλλά και από φόρους επιχειρήσεων, φόρους επί των πωλήσεων, φόρους εισοδήματος και φόρους κληρονομιάς, σύμφωνα με το Insider.

«Ως φορολογική ερευνήτρια, ήμουν δύσπιστη απέναντι στις φήμες ότι ο Τραμπ έθαψε την πρώην σύζυγό του σε αυτό το θλιβερό μικρό οικόπεδο στο γήπεδο του γκολφ του Μπέντμινστερ, του Νιου Τζέρσεϊ, μόνο και μόνο για να πετύχει φορολογικές ελαφρύνσεις. Οπότε έλεγξα τον φορολογικό κώδικα του Νιου Τζέρσεϊ και… παιδιά… είναι μια τριπλέτα φοροαποφυγής. Ο φόρος περιουσίας, εισοδήματος και επί των πωλήσεων, όλα έχουν εξαλειφθεί», έγραψε η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο κολέγιο Ντάρτμουθ στο Νιου Χάμσαϊρ, Μπρουκ Χάρινγκτον, αφού άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόψεις που κατηγορούσαν τον Τραμπ ότι υποκινείται κυρίως από την πιθανότητα φορολογικής απαλλαγής.

Αργότερα, η Χάρινγκτον δημοσίευσε στο Twitter τον πλήρη φορολογικό κώδικα του Νιου Τζέρσεϊ για τη γη των νεκροταφείων, δηλώντας έκπληκτη και κατηγορώντας τον Ντόναλντ Τραμπ ότι έθαψε τη σύζυγό του σε «κάτι περισσότερο από τον τάφο ενός φτωχού», ντροπιάζοντας τα τρία παιδιά που απέκτησαν μαζί, την Ιβάνκα, τον Ντον Τζούνιορ και τον Έρικ.

Ωστόσο, είναι απίθανο το κομμάτι γης του 1,5 στρέμματος να προσφέρει φορολογικές απαλλαγές για ολόκληρο το ακίνητο Bedminster, καθώς οποιαδήποτε απαλλαγή ισχύει μόνον εφόσον το οικόπεδο είναι μικρότερο από 10 στρέμματα.

Οι ιδέες του Τραμπ να ορίσει εν μέρει το γήπεδο του γκολφ ως νεκροταφείο χρονολογούνται τουλάχιστον από το 2014. Τα σχέδια που κατατέθηκαν στη συνέχεια στις τοπικές και κρατικές αρχές περιείχαν μια πρόταση για δύο τάφους -έναν οικογενειακό και άλλους 284 που θα διατίθεντο προς πώληση.

Σχετικά Άρθρα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin