Νέο on line εργαλείο για την υποστήριξη όσων πάσχουν από το σύνδρομο του long-Covid

Ένα on line εργαλείο για την υποστήριξη όσων πάσχουν από σύνδρομο long-Covid πρόκειται να δημιουργήσει το Κέντρο Αναφοράς long-Covid EMBIEE για ενηλίκους και παιδιά, που ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ειδική Μονάδα Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Μέσω του εργαλείου αυτού, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο θα αξιολογείται, θα μελετάται από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και στη συνέχεια εκείνοι θα επικοινωνούν μαζί τους.

Σε περίπτωση που οι άνθρωποι αυτοί δεν χρειάζονται άμεσα ιατρική βοήθεια, θα τους παρέχεται πρόσβαση σε on line εργαλεία, μέσω των οποίων θα μπορούν να βελτιώσουν την αναπνοή τους ή να μειώσουν με ένα πρόγραμμα άσκησης τη χρόνια κόπωση.

Αν, όμως, υπάρχει ανάγκη για άμεση ιατρική βοήθεια, θα ενεργοποιούνται οι δομές της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπου θα εκπαιδευτούν οι κατάλληλοι άνθρωποι, για να παραπεμφθούν οι ασθενείς στη σωστή δομή. Συνεργασία θα υπάρχει και με κέντρο αποκατάστασης.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Συμεών Μεταλλίδης, αναπλ. καθηγητής Παθολογίας, Λοιμωξιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο που διοργανώνουν – στο πλαίσιο του ετήσιου Aristotle Medical Forum (AMF) – το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Photo cover:pixabay.com/Engin_Akyurt/mask

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα