Κέβιν Σπέισι: 31 εκατ. δολάρια αποζημίωση θα πληρώσει για τη σειρά «House of Cards»

Ο Κέβιν Σπέισι κλήθηκε να καταβάλει 31 εκατ. δολάρια στους παραγωγούς της σειράς «House of Cards» του Netflix, αφού απολύθηκε από τη σειρά μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, που χρονολογούνται πριν από 17 χρόνια.

Την περασμένη Πέμπτη, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Mel Red Recana, διέταξε τον 63χρονο Αμερικανό ηθοποιό, σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό να καταβάλει 29,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση και επιπλέον 1,5 εκατ. δολάρια για δικηγορικές αμοιβές και έξοδα, σύμφωνα με το «People». Η εταιρεία διέκοψε τους δεσμούς της με τον Σπέισι το 2017, μετά από τις καταγγελίες εναντίον του ηθοποιού.

Μάλιστα, η εταιρεία ξεκίνησε έρευνα μετά τους ισχυρισμούς που προέκυψαν, ότι ο Σπέισι είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε νεαρούς άντρες και τους είχε εκμεταλλευτεί, συμπεριλαμβανομένου ενός βοηθού παραγωγής της σειράς. Στη συνέχεια, ο Σπέισι κλήθηκε να πληρώσει το στούντιο το 2020, για παραβίαση του συμβολαίου, αφού παραβίασε την πολιτική της εταιρείας.

Τότε, η MRC ισχυρίστηκε ότι ο Σπέισι τους κόστισε εκατομμύρια δολάρια σε διαφυγόντα κέρδη, αφού η ανάρμοστη συμπεριφορά του, τους ανάγκασε να τον απομακρύνουν από τη σειρά και να μειώσουν την έκτη σεζόν του «House of Cards» κατά πέντε επεισόδια. Η διαιτητική απόφαση κερδήθηκε αθόρυβα από την MCR το 2020 και ήρθε στο φως τον Νοέμβριο του 2021, όταν η MRC κατέθεσε αίτηση στο αστικό δικαστήριο για την επιβεβαίωση της απόφασης.

Δείτε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin