αγελάδες

Εικόνες θλίψης στη Θεσπρωτία: Καταγγελία για υποσιτισμένες αγελάδες (φώτο)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η ανάρτηση που έκανε η συγγραφέας Κατρίνα Τσάνταλη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, όπου ανέβασε φωτογραφίες από υποσιτισμένα ζώα στο Ζερβοχώρι.

Συγκεκριμένα η συγγραφέας ανήρτησε στο Instagram φωτογραφίες υποσιτισμένων αγελάδων στο Ζερβοχώρι και σημειώνει πως από την περασμένη Παρασκευή περιμένει από την Αστυνομία, την Περιφέρεια και τον δήμο της περιοχής να παρέμβουν, όπως ορίζει ο νόμος, για να μπορέσουν να φύγουν τα άτυχα ζώα από εκεί και να μεταφερθούν σε χώρο που έχει βρει η ίδια, ώστε να σωθούν, μιας και το κοπάδι ζει κάτω από τραγικές συνθήκες και σιτίζεται ανά 15 ημέρες.

Συγκεκριμένα στη λεζάντα της ανάρτησή της αναφέρει: «Η απάντηση της αστυνομίας (από την Δευτέρα που έχει καταθέσει ο δικηγόρος μας μήνυση ενώπιων της Εισαγγελίας Ηγουμενίτσας κατά του ιδιοκτήτη είναι πως μόνο με κτηνίατρο από την Περιφέρεια μπορούν να δράσουν. Ο δε προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας του δήμου, κατόπιν καθημερινής επικοινωνίας με τον κ. Κασσανδρινό, μας κοροϊδεύει, ενώ έχει ήδη ενημερώσει τον κτηνοτρόφο. Μέχρι στιγμής, ο κτηνίατρος της Περιφέρειας δεν έχει ελέγξει ακόμη καμία από τις εικονιζόμενες αγελάδες. Η αστυνομία πάλι δε βρίσκει λόγο να μεταβεί εκεί, παρότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για τον κτηνοτρόφο. Ειδικός στα βοοειδή, με ενημέρωσε βλέποντας αυτές τις εικόνες πως αυτά τα ζώα τρώνε ελάχιστα μία φορά στις 15 ημέρες για να κρατιούνται οριακά στη ζωή (όσα αντέχουν) και να μπορούν να ζευγαρώνουν. Να γεννιούνται τα μοσχαράκια τα οποία πωλούνται για κρέας. Κακοποίηση, ακραίος βασανισμός αλλά… ότι μπαίνει στην τσέπη καλό είναι! Εάν η κτηνιατρική υπηρεσία, βγάλει πόρισμα πως οι εικονιζόμενες αγελάδες είναι καλά στην υγεία τους, θα κατατεθεί επιπλέον μήνυση στον προϊστάμενο της κτηνιατρικής υπηρεσίας του νομού Θεσπρωτίας για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος. Έχουμε ήδη βρει χώρο για να φιλοξενηθούν τα ζώα και να λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται. Το μόνο που θέλουμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος για να μπορέσουμε να τα προστατεύσουμε πριν να είναι αργά (για όλα)», σημειώνει στην ανάρτησή της.

Να αναφέρουμε πως η Κατρίνα Τσάνταλη έχει ιδρύσει μαζί με την Τόνια Σωτηροπούλου το «a little shelter», μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, με μεγάλη δράση στην περίθαλψη και προστασία αδέσποτων ζώων.

Διαβάστε επίσης

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα