Προσοχή ποτέ μην βάζετε τα πόδια σας στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Ανάμεσα στις διάφορες κακές συνήθειες των αυτοκινητιστών, είναι να βάζουν τα πόδια τους στο μπροστινό παράθυρο και στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Έτσι, οι κουρασμένοι από το δρόμο επιβάτες μπορεί να θέλουν να βρουν μια πιο άνετη θέση τοποθετώντας τα πόδια τους πάνω από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Η ασφάλεια σε ένα αυτοκίνητο δεν εξαρτάται μόνο από την προσοχή του οδηγού στο δρόμο, υπάρχουν επίσης επικίνδυνες στάσεις για τον οδηγό και τους επιβάτες του. Οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές σε περίπτωση ατυχήματος.

Γιατί δεν μπορείτε να βγάλετε τα πόδια σας από το μπροστινό παράθυρο και στο ταμπλό.

Το κύριο κίνητρο για να σταματήσετε αυτή τη συμπεριφορά είναι η παρουσία αερόσακου συνοδηγού στο  αυτοκίνητο. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγεται η εμφάνιση μεγαλύτερης ζημιάς σε περίπτωση βίαιης πρόσκρουσης. Ενεργοποιείται τη στιγμή της σύγκρουσης, μας προστατεύει από τη δύναμη που δημιουργεί το αδρανές σώμα που αποσπάται από το κάθισμα. 

Μόνο που θα λειτουργήσει σωστά μόνο αν δεν το αγγίξετε κατά την εκτόξευση και δυστυχώς τέτοια επαφή γίνεται όταν ο επιβάτης έχει τα πόδια του στο μπροστινό παράθυρο. Οι συνέπειες της ενεργοποίησης ενός αερόσακου με τρόπο που δεν είναι σύμφωνος με την προβλεπόμενη χρήση του μπορεί να είναι δραματικές και εξαιρετικά επικίνδυνες. Εξαρτάται επίσης πολύ από τη θέση της πλάτης σας εκείνη τη στιγμή.

Ποιος είναι ο κίνδυνος κύλισης με τα πόδια στο μπροστινό ταμπλό;

Εάν ο αερόσακος εκραγεί ενώ βάζετε τα πόδια σας πάνω από το μπροστινό ταμπλό, τα πόδια και τα μέρη του σώματος γύρω από τη λεκάνη κινδυνεύουν περισσότερο. Ο αερόσακος που σπρώχνει το σώμα είναι πολύ πιθανό να σπάσει οστά ή ακόμα και να οδηγήσει σε κατάγματα. Είναι πιθανό να εμφανίσετε και τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη.

Πρέπει να εξετάσετε ακόμη πιο σοβαρές συνέπειες εάν παραμείνετε σε αυτή τη στάση.

Για να αποφύγετε περαιτέρω τραυματισμό από έκρηξη αερόσακου, μην κρατάτε τίποτα κοντά στον αερόσακο που θα μπορούσε να σας τραυματίσει. Ως εκ τούτου, σας συνιστούμε να είστε προσεκτικοί κατά την τοποθέτηση στηριγμάτων τηλεφώνου ή όταν τοποθετείτε κλειδιά ή άλλα μικρά αντικείμενα κοντά στον αερόσακο.

Επομένως, είναι σημαντικό να κρατάτε τη  ζώνη σας  δεμένη, να κάθεστε με την πλάτη σας ίσια και τα πόδια σας στο χαλάκι του αυτοκινήτου. Μόνο έτσι μπορείτε να ταξιδεύετε πάντα με ασφάλεια και να είστε καλύτερα προστατευμένοι σε περίπτωση σύγκρουσης ή ατυχήματος.

Photo cover:pixabay.com/Victoria_Art/stocking

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα