Πως πρέπει να προστατέψετε το μωρό σας από τον καύσωνα

Το πρωί, εκμεταλλευτείτε τον δροσερό αέρα για να αερίσετε το δωμάτιο του μωρού.

Για να ανανεώσετε το δωμάτιο του μωρού και να εξασφαλίσετε ποιοτικό ύπνο, είναι καλύτερα να το προβλέψετε. Εκμεταλλευτείτε τις ώρες της ημέρας που ο αέρας είναι πιο δροσερός για να αερίσετε το δωμάτιο και να αφήσετε τη θερμοκρασία να πέσει. Η κορυφή: επωφεληθείτε από το ξύπνημα του μωρού για να δημιουργήσετε ένα ρεύμα καθαρού αέρα στο δωμάτιό του νωρίς το πρωί και κλείστε τα παντζούρια, τα παράθυρα και τις κουρτίνες πριν ανέβει η ζέστη.

Δεν υπάρχει κλιματισμός για να βοηθήσει το μωρό να αντιμετωπίσει τη ζέστη.

Προσοχή στον κλιματισμό: διαχέει τον ξηρό αέρα που τείνει να στεγνώνει τους βλεννογόνους και τα νήπια μπορεί να κρυώσουν όταν έρθουν σε επαφή μαζί του. Το ίδιο ισχύει και για τους ανεμιστήρες, οι οποίοι μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για την ψύξη του δωματίου όταν δεν είναι εκεί, πριν τον ύπνο. Η καλή συμβουλή: τοποθετήστε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό μπροστά από τον ανεμιστήρα.

Διατηρήστε τη βέλτιστη ενυδάτωση στο νηπιαγωγείο.

Με τη ζέστη, το σώμα του μωρού ξοδεύει ενέργεια για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος γύρω στους 37°C, γεγονός που μειώνει το επίπεδο του νερού που περιέχεται στο σώμα. Είναι λοιπόν απαραίτητο να φροντίζετε να το ενυδατώνετε πολύ τακτικά για να καλύψετε αυτή την έλλειψη και να περιορίσετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης. Εάν θηλάζετε, ταΐστε την τουλάχιστον κάθε δύο ώρες. 

Τα μπιμπερό πρέπει να προετοιμάζονται σε θερμοκρασία δωματίου και όχι να θερμαίνονται: αυτό είναι ιδανικό για να αποφύγετε την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός σας. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, παρέχετε ένα μπουκάλι νερό και φροντίστε να πίνουν όλη την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε μια ομίχλη νερού για να υγράνετε το δέρμα της και να δροσίσετε το μωρό σας. Άλλο ένα κόλπο: περάστε απαλά ένα γάντι ή μια υγρή κομπρέσα στο σώμα του.

Αλλά η ενυδάτωση περιλαμβάνει και φαγητό: επιλέξτε εποχιακά φρούτα και λαχανικά για να προετοιμάσετε τα γεύματα του μωρού σας . Είναι πλούσια σε νερό και προσφέρουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Κάντε ένα δροσερό μπάνιο στο μωρό πριν κοιμηθείτε.

Προσοχή, με τον όρο φρέσκο, εννοούμε όχι περισσότερο από 2 ή 3 βαθμούς κάτω από την κανονική θερμοκρασία του σώματός του, δηλαδή περίπου 37°C. Αυτό το μπάνιο θα του επιτρέψει να χαμηλώσει ελαφρώς τη θερμοκρασία του σώματός του για να κοιμηθεί πιο εύκολα.

Photo cover:pixabay.com/Pexels/bed

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα