Πως θα πετύχετε τις τέλειες πιπεριές στο φούρνο

Το μαγείρεμα της πιπεριάς στο φούρνο έχει το κύριο πλεονέκτημα ότι συρρικνώνεται η φλούδα τους: είναι έτσι πιο εύκολο να αφαιρεθούν, να ληφθούν απόλυτα λείες και πιο εύπεπτες πιπεριές που θα επιτρέψουν, για παράδειγμα, να παρασκευάσετε ένα γκασπάτσο από πιπεριές που είναι ιδιαίτερα ομοιογενές. στόμα.

Δεν απαιτείται προετοιμασία για να ψήσετε τις πιπεριές σας στο φούρνο: απλώς τις τοποθετείτε ολόκληρες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τις ψήνετε για μισή ώρα στους 200°C. Προσέξτε, ωστόσο, το δέρμα να μην απανθρακωθεί: πρέπει να ζαρώσει , να εμφανίσει φουσκάλες και μερικές φορές να μαυρίσει λίγο αλλά να μην καεί. Για αυτό, δεν υπάρχει μυστήριο: πρέπει να παρακολουθήσετε!

Πως μπορούν να μαγειρευτούν οι πιπεριές στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ο φούρνος μικροκυμάτων προσφέρει γρήγορο μαγείρεμα πιπεριών. Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος είναι επομένως κατάλληλη για όσους βιάζονται να αποκτήσουν μαγειρεμένες πιπεριές σε μόλις 2 λεπτά. 

Πριν τα τοποθετήσετε στη συσκευή, ξεσποριάστε τα, αφαιρέστε το στέλεχος και κόψτε τα σε κύβους ή λωρίδες, δεν πειράζει αρκεί τα κομμάτια να είναι σχετικά παρόμοιου μεγέθους για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο. 

Βάλτε τα κομμάτια πιπεριάς σας σε ένα δοχείο κατάλληλο για τον φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας νερό και καλύψτε με ειδικό χαρτί μαγειρέματος για να διατηρήσετε την υφή των λαχανικών. 

Μαγειρεμένα με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη σύνθεση όλων των ειδών συνταγών με βάση το πιπέρι, είτε κρύα είτε ζεστά: σαλάτες, πίτες, σούπες, κ.α.

Photo cover:pixabay.com/PublicDomainPictures/chili

Διαβάστε επίσης:

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin