Η Ζωή Λάσκαρη στα καλλιστεία του 1959 όπου στέφθηκε Σταρ Ελλάς -Το σπάνιο βίντεο στα 15 της

Με πραγματικό όνομα Ζωή Κουρούκλη, η Zωή Λάσκαρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πρωτοεμφανίστηκε στα δεκαεπτά της χρόνια, το 1961, στην ταινία «Ο Κατήφορος» και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να έχει καμία εμπειρία. Η ερμηνεία της στην ταινία καθήλωσε το ελληνικό κοινό, το οποίο της πρόσφερε το διαβατήριο για μία λαμπρή καριέρα.

Δυο χρόνια πριν, είχε γίνει γνωστή με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», που είχε κερδίσει στα καλλιστεία σε ηλικία 15 ετών. Η επιθυμία της Ζωής Λάσκαρη ήταν τόσο μεγάλη να λάβει μέρος στα καλλιστεία που αναγκάστηκε να δηλώσει ότι είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη για να της επιτρέψουν να ανέβει στην πασαρέλα.

Ενα σπάνιο βίντεο από την βραδιά εκείνη των καλλιστείων δημοσίευσε ο γνωστός φωτογράφος Κλεισθένης στον λογαριασμό του στο Instagram. O προσωπικός φωτογράφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη σημειώνει: «Η Ζωή Λάσκαρη σε ένα σπάνιο βίντεο των καλλιστείων στις 20 Ιουνίου 1959 στα Αστέρια της Γλυφάδας. Με παρουσιαστές τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Χριστίνα Σύλβα. Με το πραγματικό της όνομα Ζωή Κουρούκλη πήρε μέρος στα καλλιστεία σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Η Ζωή Λάσκαρη ανακηρύχθηκε Σταρ Ελλάς και η Υακίνθη Καραβίτη Μις Ελλάς. Ενώ ένα μήνα μετά βρέθηκε στο Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια για τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος στον οποίο δε κέρδισε κάποιο τίτλο».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα